נערה חולה..

נערה חולה..

היי.. זה קרה בשיעור ספורט בכיתה ו. המורה ביקשה לשבת ישיבה מזרחית אבל הרגשתי שזה מאוד קשה וגם קצת כאבו לי הברכיים. אמרתי זאת לאמי והלכתי איתה לרופא ששלח אותי לראומטולוג.. אובחנתי כחולת RA ‎ומאז חיי השתנו מק צה לקצה.. מגיל 13 ועד לא מיזמן-גיל 18, עברתי אינסוף טיפולים, ניקורי ברך כ10 פעמים כל ברך,אושפזתי כ10 פעמים במהלך השנים. כיום אני מטופלת בסלזופירין 10 מג ביום, פלקוויניל פעמיים ביום, פרדניזון 10 מג ביום, חומצה פולית, ברזל, ו6 כדורים של MTX ‎ פעם בשבוע.. לאחרונה אני מזלזלת בלקיחת הכדורים ושמתי לב שהתנפחו לי הברכיים ויש לי זרמים מוזרים באיזור הברכיים.הופנתי לבדיקת שחפת לפני טיפול ברמיקייד אך גם את זה הזנחתי ולא הלכתי לבדיקה.אני בדיכאון ולא יכולה להמשיך עם התרופות המעיקות האלה אבל יש לי הרגשה רעה לגבי הברכיים הנפוחות והזרמים.. האם זה בגלל שהפסקתי תטיפול על דעת עצמי?? אני לפני גיוס.. מה את מציעה לי לעשות אני מיואשת מתרופות. תודה.

דלקת מפרקים פעילה

יש להניח שאכן הנפיחות בברכיים קשורה להפסקת הטיפול- אסור לך להתיאש- זה באמת קשה לקחת תרופות באופן קבוע , לאורך זמן בגילך הצעיר אך אין כרגע ברירה ואת עשויה להרגיש הרבה יותר טוב אם תתמידי בטיפול- אם הראומטולוג המליץ על רמיקייד, תלכי על זה-זה עשוי לשנות משמעותית את חייך ולאפשר לך לנהל חיים תקינים.תנסי לשמור על אופטימיות ! יש הרבה מאד אפשרויות טיפוליות ואני בטוחה שיצליחו לבסוף להתאים לך את המשלב המתאים

lipazs

New member
אל תתייאשי

גם אני חולה ב-RA בערך מגיל 21. ואובחנתי רק אחרי כמה שנים. במהלך כמה שנים רק לקחתי משככי כאבים וסבלתי מאוד והייתי מיואשת מאוד. מאז שהתחלתי לקחת סלאזופירין פלקווניל ומתוטרוקסט, אני מרגישה הרבה הרבה יותר טוב. גם אני משתדלת לסגל אורח חיים בריא יותר (ספורט ותזונה) - ואני חושבת שגם זה משפיע מאוד על המצב. וגם אני עושה דיקור סיני שמאוד מאוד עוזר לי. ואני מרגישה ממש ממש טוב. הכאבים מאוד פחתו ובאים לעיתים רחוקות יחסית. אל תתייאשי. תקחי את התרופות כי הן מאוד עוזרות (ולאט לאט לפעמים אפשר לרדת במינונים - רק בהוראת רופא כמובן) תחפשי אינפורמציה על המחלה ותנסי אולי כל מיני דברים כמו רפואה אלטרנטיבית. אל תתייאשי ואל תתני למחלה לנצח. את תראי שתצליחי.

תודה מאמי

החלטתי שאני עוברת לרמיקייד אולי זה יעזור לי.. ובקשר לרפואה אלטרנטיבית יש לי טראומה ממחטים אני מאוד מפחדת אפילו מהמחט הכי קטנה למרות שעברתי הרבה מאוד בדיקות דם וניקורי ברך ועירויים עדיין אני פוחדת ממחטים אבל תודה על העצה..

למעלה