נערה בדכאון..

נערה בדכאון..

שלום רב לכולם ביתי, בת ה-15, כבר נמאת כשנה במצב לא טוב. לפני כשנה היא התחילה להסתגר בידרה, לא לצאת עם חברים [לא ידענו אם זה מבחירתה או שיש לה בעיות חברתיות], ללבוש בגדים שחורים ואיפור כבד ולא הכי נפוץ [אודם שחור, מייקאפ לבן], התדרדרה בלימודים [לפני כן היא הייתה תלמידה טובה מאוד וחכמה, ישבה על 85-90 ואז התחילה לרדת עד שהשנה אימו עליה שיעיפו אותה מבית ספר אם לא תשפר את ציוניה]... חשבנו שזה "שלב" וניסינו לעזור לה לבד אבל היא סירבה לדבר איתנו. היתה תקופה שלפי הנראה מצבה השתפר, אך בשבועות האחרונים היא חחזרה לאותו מצב קודם. כבר ברור לנו שיש לפנות לעזרה מקצועית פסיכולוגית אבל הבעיה היא איך להעלות את זה? כלומר מה להגיד לה? מין הסתם היא לא תרצה ללכת לפסיכולוג [משום מה רוב בני הנוער נרתעים מזה]... מה אתם מציעים?

vered4

New member
תנסי משהו מהבית

יש אתר בשם באופן טבעי, שיש בו מידע על פרחי באך.את יכולה גם להתייעץ עם זה שפתח את הנושא, צפריר שפרון, ואפשר לקנות תמציות בבתי מרקחת הומאופטיים. יכול להיות שבשביל שלב ראשון זה יעזור. מנסיון שלי עם פרחי באך, יש תוצאות טובות מאוד.

clear

New member
אני יכול להציע לך משהו מנסיוני

גם עלי עברה תקופה לא קלה של התבודדויות. היו לי עליות וירידות בחיים ואני לא יודע איך זה אצל ביתך אבל גם הייתי מנוזל המון, עד שנתקלתי במקרה בקורס שנקרא התגברות על עליות וירידות בחיים, קורס פשוט ששינה לי את החיים ב-180 מעלות, ואני לא צוחק. אפשר לעשות את הקורס במרכז לסיינטולוגיה בתל אביב אבל אני יודע שישנם עוד מקומות בארץ ומהמרכז יכולים לתת לך שמות מקומות נוספים אם את לא גרה באיזור תל אביב. הטלפון שלהם הוא: 03-5624397/8 בהצלחה

bimbo.

New member
דינה, אין ספק שבתך זקוקה בדחיפות

לעזרה. כל השחור הזה שהיא לובשת ומתאפרת, במקביל להתבודדות... אולי תנסי להתייעץ עם רופא המשפחה? ישנה גם אפשרות שתגשי בנתיים לבדך לפסיכולוג או פסיכיאטר. אפשר גם דרך קופת חולים אנא, ספרי לנו מה קורה, ושיהיה לך

kit k@t

New member
אפשר להפריע ?

אני בת 16 . למה הורים כל כך נלחצים כשהילדים שלהם משנים את אורך החיים שלהם ? לפני שנה החלטתי להשתנות , לבשתי שחור שמעתי מוזיקה אחרת וגם עזבתי את ביצפר ( זאת לא הנקודה ) ואמא שלי כיבדה את העובדה שאלו החיים שלי ולא אמרה לי לעשות , עד היום אני מודה לה על זה . לא קיבלתי שום עזרה פסיכולוגית או פסיכיאטרית ואני מאד שמחה , פסיכולוגים לא היו מבינים אותי ואת זה אני אומרת מנסיון . לא מזמן חזרתי לביצפר ואני מאושרת מאד . אני עדיין לובשת שחור אבל אני ילדה מאושרת . תנו לילדים שלכם לחיות , הם יודעים מה הם עושים . ואם הם לא יודעים אז הם ילמדו מטאויות , אם תשלחי אותה לטיפול בכוח אז היא תנטור לך טינה על כך עד סוף ימיה גם אם זה לטובתה .

דינה יקרה

את מגדירה את הנערה ב"דיכאון" . אנחנו הרי לא מכירים אותה או אותך מכמה מילים ספורות. לא בדיוק ברור לי למה את אומרת שהיא בדיכאון? כי את מתארת לפחות מילולית בדברייך- נערה שלובשת שחור(אופנה ,אגב) מתאפרת כבד(גם אופנה) התדרדרות בלמודים (זה לא בהכרח דיכאון) הסתגרות בחדר (אולי רוצה פרטיות,נורא חשוב בגיל הזה) סירוב לדבר עם ההורים (אופייני גם) יש לדיכאון עוד כמה מאפיינים. למשל- האם היא מסרבת לקום מהמיטה יממות שלמות? הפסקת אוכל חלקי/מלא/הקאה אחרי/ירידה דרסטית במשקל/העדר מחזור האם היא מדברת אמירות אובדניות גם אם אלו סיסמאות כמו "החיים לא שווים", או מציירת או כותבת שירים בסגנון כזה? האם יש לה חברות? או שנתקה איתן את הקשר? האם היא יוצאת מהבית? האם מתקשרים אליה בטלפון? מה היא עושה רוב היממה? כי יכול להיות, כמה שזה לא נעים להורים לשמוע, שהיא לא רואה בכם כיום "שותפים" לחיים שלה. היא מתנתקת מכם, ולא מהעולם. אבל אם התשובות מצביעות על התנתקות מהעולם אם נשללה אפשרות של שמוש בסמים/או שלא נשללה בכלל. אולי מדובר בכל זאת על דיכאון. בכל מקרה, את יכולה לפנות לפסיכולוג, גם דרך קופת חולים קודם כל את, להציג את הבעיה בעינייך. הוא גם יכול להנחות אותך, איך לקבל את שתוף הפעולה של הילדה.

AYELET1

New member
היי דינה

ממה שקראתי ושמעתי על דכאון, וממה ששמעתי וראיתי בענייני לבוש ואיפור אצל נוער כיום, מסכימה עם כל מילה של אחותו של שקספיר.

shiraa

New member
לדינה

שלום דינה. עצוב היה לקרוא את מה שכתבת. ראשית אני לא בטוחה שהיא תסרב ללכת לפסיכולוג. על פי מה שתארת היא כנראה זקוקה לעזרה. לא צריך להציג לה את הדברים בצורה מעוררת רחמים. שימי לב - האם היא ירדה במשקל? אולי כדאי שתגישי קודם את לפסיכולוג ליעוץ כיצד לפנות אליה, באיזה אופן להציע לה את השיחות? ואולי על פי הפרטים שאת תמסרי לפסיכולוגית היא תוכל לתת אבחנה השערתית. בהצלחה

KurtWild

New member
לדינה

בתור בן 15 אני יכול לספר לך שביתך אינה חריגה - הרבה מנערים\ות בגילה החלו לסגל לצמם אורח חיים שונה בזמן האחרון. זה מובן לכולם וגם ההורים היו פעם בשלב הזה של תהליך התבגרותם. אני לא רואה בעיה בקשר לשחור ואיפור, וגם ההסתגרות שנראית מאוד לא טבעית לפעמים מוצדקת ואינה הפרעה שניתן לטפל פסיכולוגית, אם כי אפשר לנסות. הבעיה הרצינית היא הלימודים - אני מציע שתדברי איתה בקשר לפסיכולוג, זה לא נכון שבני נוער נרתעים מזה, לא בהכרח. קרט וויילד

דליה.ד

New member
לדינה שלום!

אני אישית לא הייתי נותנת פרחי באך בלי התייעצות עם מומחה לגיל ההתבגרות (במחקר שנערך בבית חולים אסף הרופא הוכח כי פרחי באך מסממים וממכרים), ובטח לא הייתי פנה לכנסיה הסיינטולוגית שרק מציעה עוד סוג של התמכרות. הנערה שלך נמצאת במרד ההתבגרות, והיא צריכה להיות ממש הפוכה ממך על מנת לבנות לעצמה אישיות וזהות נפרדת ממך. זהו תהליך מכאיב וממושך. כל נער/ה מבטאים זאת בדרך אחרת, כאשר ביתך מציגה זאת באופן קיצוני מאוד. ברור לי שאת מגיבה לזה ולכן היא ממשיכה בזה. אני לא שופטת אותך, זה מלחיץ, מאיים, מפחיד וגורם לך להרגיש חוסר אונים ואזלת יד. אם לי זה היה קורה עם ביתי, קודם אני הייתי הולכת לפסיכולוג כדי ללמוד להתמודד ואם הנערה לא משתפת פעולה לעשות את השינוי דרכי. איך אני מגיבה, מה אני אומרת, מה אני משדרת. זה נורא קשה, אבל קודם התייעצי את עם מומחים. בהצלחה! מדליה.

vered4

New member
לא שמעתי על התמכרות לפרחי באך

את יכולה להביא את המחקר?

התמכרות ופרחי באך.

בדרך כלל לנושא ההתמכרות ההרכב הבא של פרחי באך: agrimony, chestnut bud, crab apple יהיה בסיס מצוין לשינוי דפוס של התמכרות, כאן ניתן להוסיף עוד מבנה של תמציות אישיות על מנת להגיע לתוצאה טובה. עמדה זו, קביעה זו כפי שאני מעלה כאן, עומדת לכל מבחן מדעי, אובייקטיבי או אישי. שימוש בפרחי באך מניב תוצאות אשר מאיימות על דרך הסמים הפיזיים אשר נמצאת בחסרונה. היות ובטענתי זו אני סותר או פותר את הטענה כאילו פרחי באך ממכרים או מסממים (סמי המרפא הם-הם המסממים). נראה לי כי ניתן לעבור לסדר היום. תמציות פרחי באך אינן תרופות. נקודה.

vered4

New member
אולי המחקר דיבר על טיפול בהתמכרות

בעזרת פרחי באך?

למעלה