נענע

silvey

New member
נענע

שלום לכולם וחג שמח, אני שמחה להצטרף אליכם בפעם הראשונה. נראה לי מהתרשמות ראשונית שאפשר יהיה להעזר בכם וגם לשטוף את העיניים משפע צבעי הפריחה והנופים. לשאלתי: בגינת ביתי צומחת לה נענע שאיני יודעת את סוגה, בתוך ערוגה מתוחמת.בעבר היו קוטפים ממנה לשימוש ביתי והיא היתה דלה ולא מפותחת. כיום, אחרי שלא קטפו שנתיים, הנענע מתנשאת לגובה של כ-60 ס"מ, הריח נפלא,העלים צרים וארוכים. האם צריך לדלל? לקטוף? אם אגזום אותם האם ימשיכו לצמוח? ואולי יש לכם פתרונות ותשובות לשאלות שלא ידעתי שצריך לשאול? אינני בקיאה בנושא ולא היתה לי אף פעם הצלחה בגידול צמחים, לצערי

d r B I G

New member
תקטפי ותשקי

נענע אוהבת שאוכלים אותה ומשקים אותה. תשתי הרבה תה עם נענע , תאכלי הרבה אורז ועוף עם נענע , תשקי יום יום ואולי קצת לדשן וההצלחה מובטחת -הנך מוזמנת לבקר באתרנו- ראי גם קישורים ממולצים ע"י הפורום

barakd

New member
חבל שלא כולם סובלים מאותה בעיה :)

לקטוף עם מזמרה או סכין ולמצוא מתכונים עם נענע....

אור רון

New member
מתכונים עם נענע

אצלי בגינה יש גם נענע וגם פטרוזיליה, וסלט ש"אוהב" הרבה משתיהן הוא טבולה (מבורגול). קל להכנה, ומאוד מרענן בקיץ.

מוטי בר

New member
היי, הינו היום בגנים הבהאיים והיה ס

סגור לצערינו הרב שלי ושל בני משפחתי כבר בשעה 12:00 בצהריים, וזה כהמשך לשיחתינו על סיור אפשרי ומשותף. יש לתאם מראש טיולים במקום זה כי אין צוות הגן מאפשר לטייל ללא ליווי של צוות הגן. אשלח מסר יותר מפורט. חג שמח.

תרכיז נענע ! חבל על הזמן !

גיזמי לך ערימה של עלי נענע, שיטפי אותם והכניסי אותם לתוך סיר שיש לו מכסה טוב ! (סולתם). בסיר אחר, הכיני "סירופ" ! ביחס של כוס מים - כוס סוכר ! הרתיחי עד שהסוכר יימס ! כשנמס הסוכר, צקי את הסירופ על העלים שבסיר וסגרי עם המכסה, מייד ! שלא יצאו האדים. כשיתקרר, סנני את הסירופ מהעלים המכווצים ומלאי בקבוק מהתרכיז ! 1/4 כוס תרכיז לכד מים קרים עם פרוסת לימון, צפה בפנים....ואת מוכנה לקיץ !

מוטי בר

New member
ולמהדרין, אפשר לשלב גם עלי לואיזה

להעשרת הטעם המרווה מאוד מאוד. לבריאות וחג שמח.

silvey

New member
../images/Emo51.gif לכם על קבלת הפנים החמימה

רציתי רק לספר לכם שיצאתי קצת להתאוורר מאתר מתכונים הפעיל והממכר והנה אתם, מיד, שלחתם אותי חזרה
עם כוס משקה נענע קריר ועוף באורז ונענע... אני נשארת כאן אתכם ומקווה שבעזרתכם יפרח ביתי, סוף-סוף.

מוטי בר

New member
ועוד היד נטויה, תקבלי גם עוד מתכוני

נענע מהרבה סוגים, וגם מתכונים אחרים מן הסתם מבשלני/יות הפורום שבדרך כלל אין הבדל בין גינתם ומטבחם שהם אחד. גם עוגות על בסיס מנטה ונענע יש לא מעט, וגם מתכוני אורז ובשר רבים, וגם משקאות אלכהוליים לא מעטים יתברכו בטעמים אלו, וגם לא מעט רפרפות וקינוחים. בהצלחה ובתאבון.

למעלה