נעמי שמר
ז"ל

Lonely In Blue

New member
../images/Emo16.gif../images/Emo104.gif לנעמי שמר - משוררת לאומית

הדרך ארוכה היא ורבה, רבה הדרך ארוכה היא ורבת הדר כולם הולכים בדרך עד סופה, סופה כולם הולכים בדרך עד סופה המר אבל אני, אבל אני, לבד לבד צועד הללו הללויה הללו ושר אני ושר אני, שירי זמר נודד הללו הללויה הללו
( מילים ולחן : נעמי שמר, ביצוע : הפרברים / הדודאים )
אל תלכי מכאן לך אמציא שפה כה מטורפה אבל כה יפה אדבר איתך על אוהב נשכח שליבו נוצח בראותו אותך אגלה לך איך רק למענך מלך מאוהב את כסאו עזב אל תלכי מכאן..
( גירסה עברית של נעמי שמר לשירו של ז'אק ברל )
גופיה חמה תלבש אל נא תתפרחח או חלילה בין מתים תבוא להתארח כמה לי קשה עכשיו איך כנף ארימה מה קלה היא הציפור מה כבד לב אמא אז בעצב אחייך אימא אל עינייך לא נתנה אהבתך לי לפרוש כנפיים על הדרך עץ עומד צמרתו תשוח עזבוהו ציפוריו לאנחות הרוח
(גירסה עברית של נעמי שמר לשירו של יצחק מנגר )
אני גיטרה הרוח מנגן עלי בחילופי עונות אני גיטרה מישהו פורט עלי בחילופי המנגינות. ...... אני גיטרה הייתי פעם עץ אולי ותיבת התהודה אני זוכר את כל מי שניגן עלי ואני אומר... תודה...
( מילים ולחן: נעמי שמר, ביצוע : גבי ברלין / ישראל גוריון / בני אמדורסקי )

והיום נודע לי

ששיר שאני מפזמת הרבה בזמן האחרון גם הוא שייך לה "שימו לב למזג ותגידו איזה? איזה בוקר נהדר אם אני נרגשת זה אולי מפני ש... החייל שלי חזר"....

הערך המוסף

של כל שיר שלה הינו הפשטות ובעיקר הקליטה המהירה שלו. שיר של נעמי שמר נלמד בדקה בניגוד למשל ליוצר חשוב אחר, סשה ארגוב. ברפרטואר העשיר שלה ישנם שירים מכל הסגנונות. שירים המנוניים מלאי רגש כמו למשל: "ירושלים של זהב", "מחר", "לו יהי", "על כל אלה" ושירים קומדיים/מצחיקים כמו למשל: "המעיל". השיר שבי הכי נוגע הוא: "אני גיטרה" שכתבה לבני אמדורסקי בשלהי ימיו. ואיך היא ידעה שכל כך עצוב למות באמצע התמוז??, כאילו ניבאה את מועד לכתה. ובהקשר לשיר המפוזם על ידך, מאחל שהחיילים והחיילות של כולנו יחזרו בשלום לבסיסם ולביתם.

למעלה