נעלי ריצה ושחיקתן

Eddy652

New member
נעלי ריצה ושחיקתן

שלום,

אני נועל נעלי ריצה במשך תקופה מסוימת, והייתי רוצה לדעת כיצד אוכל לדעת אם נעל הריצה שלי נשחקה (בצורה כזאת שכבר לא מומלץ להשתמש בה)?

אני יודע שיש כאלה שאומרים שצריך להחליף אחרי קילומטרז' מסוים, אבל הבנתי שזה לא מדויק כי זה תלוי בהרבה גורמים כמו משקל גוף, סוג דגם וכו'.
מה גם, שבכל מקרה אין לי מושג כמה קילומטרים שרפתי איתן.

שחיקת נעלי ריצה

שלום לך,
מקובל להגדיר את טווח השימוש של נעלי ריצה לכ 600-1000 ק"מ או שנה - מה שבא קודם. זה נכון בערבון מוגבל כי אם יש לך מאפיינים מיוחדים - עודף משקל משמעותי, מבנה פתולוגי של כף רגל וכו - יכול להיות שאתה צריך להחליף מוקדם יותר.
כדאי להסתכל על המבנה של הנעל - האם יש שחיקה מוגברת מאוד בצד מסויים, האם חריצי הסוליה נעלמו בשטח משמעותי, האם יש אבדן צורה של הנעל בחלקה העליון? האם אתה מתחיל להרגיש כאבים בכפות הרגלים שלא הרגשת קודם? אצלי למשל - האינדיקציה להחליף נעליים כשהייתי סטודנט תפרן היתה הופעה של כאבים בכפות הרגלים למרות שלא שיניתי כלום בתכנית.
מקווה שעזרתי,
ד"ר נועם רשף
מומחה בכירורגיה אורתופדית
פגיעות ספורט וארטרוסקופיות.

Eddy652

New member
אוקיי, יכול להיות שהייתי צריך לציין את זה

דווקא עם הנעל הספציפית הזאת יצא לי לרוץ מעט מאוד.
אני גם די בטוח שלא התקרבתי אפילו ל600 ק"מ בשימוש הכולל שלה.

למעשה השתמשתי איתה בעיקר להליכות של יום-יום.
עדיין יש צורך להחליף נעל כזאת אחרי שנה?

בנוגע לכאבים- לא מרגיש שום דבר. נהפוך הוא- אני אפילו מרגיש שעם הזמן הנעל רק נהיית נוחה יותר. בנוגע לחריצי סוליה וחלק עליון של הנעל- לא רואה משהו מיוחד.
כתבת גם שעליי להסתכל האם יש שחיקה מוגברת של הנעל בצד מסוים. איך בדיוק אני מזהה שחיקה מוגברת? מה הסימנים?

למעלה