נעלי קיפי

• פותח הנושא adipo
  • פורסם בתאריך

kby

New member
מונח "רק תל אביבי"

אם את רוצה הקבלה ירושלמית... אז החנות הזאת, נו, שכחתי את שמה, בפינת קינג ג'ורג' יפו, איפה שהיום הסבארו (אם לא הייתי בהריון הייתי זוכרת את השמות של הכל...).

kby

New member
לא לא, זה על יפו בצד השני...

לא גדלת בירושלים?

shellyland

New member
וואלה ../images/Emo45.gif

עם המוכרות הסבתות המעצבנות. ליד סבארו.

kby

New member
את חושבת שהן היו חברות של הפרסי

הזקן במדרחוב שהיה מציץ לבנות שהיו באות לקנות חזיות?

kby

New member
מסקר קצרצר שערכתי בין חברי עולה

שאי אפשר להקביל את נעלי וייל הירושלמי לנעלי פיל התל אביבי. כל התל אביבים שאני מכירה יודעים ישר מה זה נעלי פיל. כל הירושלמים ששאלתי לא הצליחו להזכר בשם החנות... כנראה שנאלץ להשאר עם "רחבת גידי יון" "איפה שהייתה נרגילה" ו"איפה שהיו נעלי ז'אן"...

shellyland

New member
כי זה אחד ההבדלים הבסיסיים

בין ירושלמים לשאר העולם: אנחנו לא מכירים שמות, אנחנו מכירים מקומות. את צריכה להגיד "חנות הנעליים בצומת של האיקס מול מעיין שטוב" ולא "וייל" (פתאום יש לי זכרוןם של בלון על מקל
) וגם "הגן הזה איפה שהפסל של הסוס ליד המשביר" ולא "בור השיבר" או איך שקוראים לגן הזה באופן רשמי (יש לו שם, נכון?). ככה זה אצלנו. אי-אפשר להגיד לנו "לפנות ימינה ברחוב זה וזה". צריך להגיד לנו "כשמגיעים לצומת גדול עם גן שעשועים לפנות לכיוון לא של הגן". רק כך נגיע. למדתי את ההבדל הזה בדרך הקשה, כשאמרתי פעם לאחד ממנהלי הפורום לפנות ימינה בסוף בגין ברמזור של מלחה, הוא הגיע לטדי, הדביל. המנהל השני הגיע אז לבית-ג'אללה, אבל זה כבר סיפור אחר.

אטיוד5

Active member
ככה זה כשנשים ...

נותנות הוראות דרך. אף גבר לא יבין. אההממממ .... וגם אף אישה לא תבין, אבל זה לא פלא.
לזכותכן ייאמר שאתן ממהרות לשאול בעוד שגברים מנסים להוכיח כמה הם גדולים בניווטים ומבזבזים שעה ודלק ועצבים על סיבובים קדחתניים בשכונות המרוחקות של הרים סביב לה.

סליחה שאני מתערבת,

אבל משני הצדדים של יפו יש חנות לנעלי ילדים, שתיהן מוכרות נעלי אלפאנטן (פיל), ועד עצם היום הזה בשתיהן יש סבתות מעצבנות. בסוף קניתי בצד של סבארו, רק כי בצד השני הסבתא המעצבנת ניסתה לנעול לילד את הנעל בכוח, בטענה שכולם בוכים. בזאת שממול (איך הירושלמית שלי?) היתה אחת סבתא ואחת "צעירונת" שעליה נפלנו. הילד דחה את הבלון בשאת נפש, הוא רצה רק את המקל, קיבל, ותוך כדי שבחן את הצעצוע החדש, החליקה לו את הנעל. קנינו. ואפרופו חנויות נעליים, אין על נעלי כליפא (בירידה מבית הרב קוק, כשמגיעים ליפו), שכמה שהם מנסים להתחדש הם נשארים תמיד 20 שנה אחורה.

kby

New member
את מדברת על נעלי גיל...זה בכלל משהו

אחר. ושלילנד- אין ספק מהתיאור שלך שגדלנו באותה עיר.

kby

New member
"ירושלים של מעלה"

יש איזה שיר על לכל אחד יש ירושלים שלו, הלא כן?

המוזרה

New member
תסלחו לי../images/Emo70.gif (מוזי בקאמבק מן השאול)

חנות הנעליים המגניבה של ילדותנו (למרות הספתות הפולניות) היתה פריימן (אף בנ'דם קול לא יגיד פריימן את ביין, התביישנה!), כי היתה להם קרוסלה בתוך החנות בנוסף לבלונים שהם היוהראשונים לחלק! אבל ה-חנות היתה כמובן דגדגדגדגדגדגדם (תופים) נעלי דנדי, של רובנס. נו ההוא מאטרף. למי מהירושלמים לא היו כפכפים שלמים כאלו? וסנדלים בכל מיני עיצובים? ולמי שתהה, יש להשיג ללא כל בעיה נעלי קיפי/דפנה/ המגפר.

kby

New member
קרבות עקובים מדם

דנדי... קודם כל זה לא ילדים. אבל אם עברנו לגיל המתאים לדנדי- יסלחו לי דנדי ורובנס, המגניבים האמיתיים הלכו רק לאליק. רק.

למעלה