נעלי קיפי

• פותח הנושא adipo
  • פורסם בתאריך

adipo

New member
נעלי קיפי

אני ונטע, המורה חיילת, ערכנו דיון בנוגע לנעלי הבית המפורסמות- נעלי קיפי. השאלה הגורלית הייתה האם נעליים כאלה היו קיימות לפני רחוב סומסום וקיבלו את שמן בעקבות התוכנית, או שהתוכנית יצרה נעליים מזן חדש לקיפי ובעקבותה החלו לייצר אותן לציבור הרחב. מה האמת?

lexigali

New member
../images/Emo6.gif

לא יאומן שיש דור שלם שלא יודע שאלה נעלי "המגפר"! איזה קיפי? (אוי, אני זקנה!) מעולם לא שמעתי שקוראים להן כך בכלל
מה עם הנעליים האלה, באמת? כבר כמה שנים טובות שלא נתקלתי בכאלה.

גלי, באמת, אני מתפלאת.. ../images/Emo8.gif

אני קשישה ממך, ובהחלט מכירה את הכינוי "נעלי קיפי". ו-הנעליים האלה בהחלט עדיין קיימות, וכיפיות (קיפיות
) כמו תמיד.

lexigali

New member
ולא קראת להם אף פעם "נעלי המגפר"?

עזבי קיימות - את משתמשת בכאלה? (זהו סקר!)

קראתי להןןן ../images/Emo8.gif

נעלי המגפר, כמובן, אבל רק עד שהשם הוחלף ל"נעלי קיפי", וגם לזה, אני מעריכה יש כבר יותר מ- 25 שנה.. אם אני נועלת אותן? האמת שבדרך כלל, בחורף, כן. החורף הזה, הן עדיין לא הוצאו מהארון, אבל הזוג של בן-זוגי כן ננעל כבר, לפעמים גם על-ידי. ומה ששכחתי, וממש חשוב, זה שכל שנה אני מחפשת בנרות נעליים כאלה בשביל הילדים שלי, ופשוט אין..

lexigali

New member
הולד איט!

1. איך 25 שנה "קיפי"??? אם, אז זה רק מרחוב סומסום! ורחוב סומסום התחיל לפני 20 שנה (אם לא 19)! 2. מה! אין נעליים כאלה לילדים? 3. "המגפר" עדיין קיימים? 4. אני נזכרת שהייתה תקופה שכאלה פריקים נעלו אותן גם בחוץ!

shellyland

New member
ואנחנו קראנו להם נעלי הפגר

והכי כיף בעולם היה לנעול אותן בשבת חורפית קרה עם גרביים עבות.

SupermanZW

Well-known member
נעלי המפגר (המגפר)

לנעליים הצבאיות מהדגם הישן קראו נעלי המפגר, ולנעליים הצבאיות מהדגם החדש קוראים נעלי א(ה)בלה (אלבה).

מניחה שהתכוונת ל

"המפגר", ו-כן, גם אצלנו זה נשמע. מה שמזכיר לי שבימי התרמה ל"אילן", היו החכמולוגים שהיו שמים חתיכת נייר על ראש של מישהו ואומרים "גג לילד המפגר". מה שנקרא, גיחי. או שלא.

הולדינג, הולדינג..

סתם זרקתי מספר, לא בדקתי לעומק מתי שודרה רחוב סומסום, אבל מכיוון שאני זוכרת אותה מממש ממש מזמן, הנחתי שזה בערך המספר. מצד שני, ייתכן שראיתי אותה "בעקיפין" כשאחי הקטן היה הצופה הראשי.. אין נעלי בית כאלה לילדים. יש נעליים - אם מחפשים ממש טוב - שיכולות להוות תחליף נאה, ושלפי המבנה שלהן, הן כנראה ההמשך הלוגי לנעלי קיפי (מה שכנראה גם עונה על שאלת "המגפר" - נדמה לי שכיום, "המגפר" הם "דפנה"). בגדול, נעלי בית היום ממש מכוערות.. את התקופה שבה הפריקים נעלו אותן בחוץ גמני זוכרת, ונדמה לי שגם כיום עוד אפשר למצוא אותם.. מקווה שעניתי על הכל

מעפרה

New member
../images/Emo127.gif אני מכירה אותן בתור נעלי דפנה

אני זוכרת שהיתה פעם חברה שנקראה "המגפר", אבל לא שהן ייצרו נעלי בית. אני זוכרת דווקא מגפיים. יכול להיות??

צימעס

New member
כאלה פריקים ../images/Emo3.gif

לי היה זוג (חום, כמובן) עם חור שהוטחא בידי סבתי באדום. ומה זה בחוץ? בכל מקום. בחורף. השקול ליחף בקיץ.

יתכן ואני טועה,

ויתכן שקוראים להן כך בעגה צפונארצית. קיפי זה מהשרון ודרומה. תיקונים מישהו? השתמשתי שנים, היום אין לי. הולכת יחפה בבית, אבל זה דווקא רעיון טוב לארגן זוג בגיחה הבאה.

lexigali

New member
לא הבנתי:

איך את קוראת להן? ואיך קראת להן טרום רחוב סומסום?

אז זהו, שכולם מסביב קראו להם קיפי.

רק אמא שלי קראה להם נעלי דפנה. וזה עבר בתורשה. כך שאני מאיזור השרון. במקור.

למעלה