נעלי עור בצבא

Debora 7

New member
נעלי עור בצבא

מישהו יודע אם אפשרי לקבל נעליים שהן לא מעור ביום הגיוס?
לצערי רק השבוע נודע לי שלא רק טבעונים, אלא גם צמחונים יכולים לקבל נעליים שהן לא מעור, אבל הבנתי שבשביל זה צריך אישור מרופא המשפחה על כך שאני מנהלת אורח חיים צמחוני ולחתום על תצהיר בקצין העיר.
היום הייתי שם והם לא היו מוכנים לקבל אותי ללא הפניה מלשכת הגיוס ובכל מקרה רק בעוד חודש בערך יהיה שם עורך דין.
יש מה לעשות? האם רק אישור מרופא, ללא ההצהרה, יכול לעזור? אני מתגייסת בשבוע הבא ומאוד חשוב לי שהנעליים לא יהיו מעור.

PinkyRaSta

New member
לא להתפשר.

זו זכות שלך ובסוף- את תקבלי את הזכות שלך, ככה זה הצבא. בסוף- את הזכויות את תקבלי. במיוחד כזו זכות חד פעמית (!)

אם צריך אישור מרופא/ה- תשיגי ותביאי. כל עוד את אזרחית זה הרבה יותר פשוט ופחות ביורקרטיה מלהסתובב בין רופאים/ות בצבא.

אם זה יגיע למצב שבמיטב/ בבקום ביום הגיוס לא מוכנים להביא לך נעליים שלא מעור (ויש כאלה!)- אל תסכימי לקבל אותן ותישארי עם נעלי הספורט שלך.

תישארי עיקשת בדעה שלך, כמובן לא ראש בקיר- תעשי מה שאת נדרשת מבחינת אישורים והכנות, אבל לאחר מכן- תמתיני בסבלנות ובהתמדה עד שהם מממשים את הזכות שלך ואת מקבלת נעליים שאינן מעור, גם אם זה קורה בטירונות או בקורס..

לא בכעס, לא בעצבנות, אלא בחיוך ובבקשה. זה לא דבר נפוץ, לכן לא כל אחד/ת מכיר/ה וישוש להביא לך נעליים לא מעור מהמדף הירוק.

אם יזרמו מספיק מים בנחל, יום-יום, שעה-שעה, המים בסוף יחליקו את הסלע המחוספס ביותר.

Debora 7

New member
תודה

אישור מרופא אני אביא, הבעיה היא באמת שאין לי איך להצהיר על זה עכשיו כי בקצין העיר לא היו מוכנים לקבל אותי ללא הפניה, וגם אם אשיג בזמן הקצר שנשאר לי, לא יהיה שם עורך דין בחודש הקרוב.
כך שזה כאילו אני לא בסדר כי לא באתי עם כל האישורים מראש. כל כך חבל שלא בדקתי את זה לפני...
ועוד שאלה, תמיד יש שם נעליים שהן לא מעור או צריך להודיע מראש? אם לא יהיו מוכנים להביא לי, באמת יתנו לי להסתובב עם נעלי ספורט?

מוהר

New member
בתקופתי לא היו אישורי נעלים ללא עור לצמחונים

לא תכננתי לעשות בלאגן, פשוט סירבתי לנעול את נעלי העור והתעקשתי להישאר בנעלי ספורט שחורות.
בתמורה קיבלתי פתור מרוב המטווחים ותורנויות המטבח בטירונות.

תשיגי אישור מעו"ד אחר ותזכרי, הצבא זה גם משחק.

pix37

New member
תצהיר

אין חובה לחתום על תצהיר דווקא בפני קצין העיר אלא כל עו"ד ראשי לאמת תצהיר ורובם גם לא יקחו על זה שכר.

אם את מאזור חיפה פני אלי בפרטי ואם את לא מוצאת חבר / מכר עו"ד בכל בית משפט יש מקום לאמת תצהירים תמורת אגרה של משהו כמו 70 ש"ח.

תורידי את הקובץ המצורף שהכנתי, תשלימי את הפרטים החסרים בחלקו הראשון והדפיסי אותו פעמיים (לפחות) אם הטופס ותעודת זהות גשי לבית המשפט חתמי עליו בפני עו"ד אשר יאמת את החתימה וחזקי ללשכת הגיוס עם הטופס חתום ואישור רופא המשפחה.

(לא כדאי להשאיר את הדברים ליום הגיוס)

בהצלחה.

subatoi

New member
אגב, עדכון מבירוריי לגבי נעלי מילואימניקים -

למקרה שמישהו תוהה מה קורה עם הבירור שלי לגבי נעליי מילואימניקים, זה בבירור. מקצין מילואים הפנו אותי לפניות הציבור, ופניות הציבור מבררים. כבר שלושה שבועות בערך. מזל שאני לא ממהר...

PinkyRaSta

New member
אני עשיתי מילואים עם נעלי טיולים

(ואני לא עושה מילואים במשרד שזה כבייכול בסדר לבוא עם סנדלים/ נעל ספורט)

אבל אשמח לשמוע עדכונים, אני בספק שהם באמת יוציאו למילואימניק עוד נעליים אחרי ש"ביזבזו" עליו כבר זוג בסדיר..

subatoi

New member
לעשות מילואים בנעלי טיולים

זה כבר תלוי אם נוח לך להראות ככה (לי אישית לא), אם אין לך בעיה ללכת עם נעלי עור שהחיה בהן כבר מתה עוד לפני שהיה לך אכפת (לי אין בעיה, כרגע) ובמפקדים שלך, אם אכפת לך ממה שהם אומרים (לי כן).
מה שאני מנסה לבדוק זה משהו אחר - בכל מקרה מגיעות לי נעליים חדשות אם הנוכחיות שלי נשחקות. ככה שהם חייבים "לבזבז" עליי עוד נעליים אם אני מבקש. אני לא בא להחליף בלי סיבה, כי זה אני מניח שבאמת לא יקרה. אז במקום שאקח נעליים חדשות מסוג X, אקח נעליים מסוג Y. אם הם יסכימו. נראה מה הם יגידו.
אם הייתי קרוב לפרישה אז ניחא, הייתי מושך עם הנוכחיות עוד שנה-שנתיים. אבל יש לי עוד כמה שנים ואני לא רוצה להשאר איתן בהמשך לטווח הארוך.

4everbitch

New member
כשהייתי בבקו''ם אז הייתה אחת

שבאה בלי אישורים פשוט בקשה נעליים לא מעור והביאו לה, מה שבטוח אישור לא יכול להזיק...

zwartesneeuw

New member
אם מבקשים מהם אז הם מביאים

זה לא כזה קשה כמו שזה נשמע, אם תביאי רק אישור מרופאה ותגידי איפה שמקבלים את המדים שאת צמחונית ותראי תאישור רוב הסיכויים שיוציאו לך את הנעליים או שיתנו לך לדבר עם מישו קצת יותר בכיר והוא יבקש שיוציאו לך את הנעליים, בכל מקרה הן תמיד שם ובכל המידות, אבל שלא יעבדו עלייך - הנעליים ללא העור הן שחורות עם תגית אפורה, ולא שחורות עם תגית שחורה כמו הנעליים של כולם! אז להתסכל ולהשוות.
בכל מקרה לי יש זוג מיותר של נעליים צבאיות טבעוניות לבנות מידה 41 אם מישי צריכה\מעוניינת :)

DonnaJoe

New member
כן!

אני מידה 40 ונראה לי שזה יילך טוב
מתגייסת אמנם עוד הרבה זמן (אפריל), אבל אני אשמח לקבל, למקרה שיעשו לי בעיות עם הטבעונות..

zwartesneeuw

New member

למעלה