נעלי עבודה

נעלי עבודה

התחלתי לעבוד בתחנת דלק, המנהל רוצה שאקנה נעלי עבודה (למה שאני אקנה, מה אני אעשה איתם אחר כך).

חיפשתי בחנות לבגדי עבודה בחיפה, אבל לא כותבים שם מחירים (המדים שלנו משם, המנהל טוען שנעלים עולים 100 ש"ח)

אחפה אני יכול לראות נעלים כאילו עם מחיר, למה הם מסתירים?

einat162

New member
האם המנהל מכריח אותך לרכוש מהם?

או שיש לו הגדרה כללית (נעל עבודה- בצבע חום, או בצבע שחור, או שנעל ספורט בכלל מספיקה)?

האם הגעת לעבודה בסנדלים? אני יכולה להבין מאיפה הדרישה (ועוד בתחנת דלק) מגיעה. לרוב "נעלי עבודה" יספיקו נעליים סגורות- כמו נעלי ספורט. השאלה למה התכוון- וזה צריך לברר מולו.
עם עיקר השאלה היתה לגבי החנות שלא כותבת מחירים- לדעתי זה כדי "לתקוע" מחיר במידת הצורך. יש נעלי עבודה (גבוהות, הרים) שמתומחרות ב 500 ש"ח, יש כאלו עם סוליות מיוחדות שגולשות מעבר ל 500 ש"ח...מצד שני יש נעלי עבודה פושטיות שעולות 50-75 ש"ח וניתן למצוא אותם במחסני ביגוד והלבשה למיהם או אפילו ברשתות סופר שיש להם מחלקת ביגוד.

אז ככה

לא מחייב לקנות מהם. נעל ספורט לא מספיקה (גם הנעל הליכה המסיבית שלי). הוא רוצה נעל סגורה שחורה בעלת כפה קשיחה (החלק המכסה את הרגל מלמעלה). אין צורך בסוליה מיוחדת, אולי כזו שתמנע החלקה על רצפת רחבת תדלוק שמדי פעם נשפך מים או מאט דלק.

איפה אני מוצאת כאילו, בזול?

sharpantie

New member
תגיד לבוס שלך

שלפי תקנות הבטיחות בעבודה, המעסיק חייב לספק לעובד אמצעי בטיחות. אם הוא דורש ממך לקנות
שיחזיר לך את הכסף.

einat162

New member

Drau

New member
וגם הייתי מציע לך להקליט אותו !

אם הוא מלכתחילה לא הביא לך ביוזמתו,
כנראה שכשתגיד לו את זה , הוא יצחק ויתן לך בחירה של לקנות לבד או להיות מפוטר..

ואז עם ההקלטה , לך לבית משפט ותוכל לקבל פיצוי ראוי על כך .

Drau

New member
כמובן ששורשר לא נכון , ואמור להיות בלשון נקבה

herouth

New member
על פיטורים מוצדקים, אולי.

על פיטורים לא מוצדקים, בית המשפט יחליט.

dify

New member
על עצם הפיטורין

הפיצוי לא יהיה על מה שכבר עבדת אלא על זה שפיטרו אותך שלא כחוק. לגבי סכומים וסיכוי אמיתי אני ממש מציעה אכן להקליט אותו (למשל עם הטלפון הנייד) ובמקביל להתייעץ, אולי בנעמ"ת, אולי במרכזים שנותנים מידע לנוער עובד או בפורום המתאים בתפוז. לקבל איזשהו יעוץ בסיסי לדעת אם שווה לך בכלל לצאת למלחמה הזו (כי תכלס, בעצם, זה או שאת משלמת על הנעלים או שאת מפסידה מקום עבודה.. זה נשמע לי תנאי שבהחלט צריך לפצות עליו כך או אחרת אבל אני לא עו"ד).

הקשקושים האלה הם החוק

אם החוק ושלטון החוק הוא בעיניך קשקוש, אם עושק עובדים זוטרים הוא בעיניך קשקוש, באמת שלא יכולה להיות לנו שפה משותפת.

נו ככה זה

שהרוב עובדים בשיטת מצליח. (Mesarim)
התיעצתי בעו"ד לדיני עבודה, היא אומרת שהגשת תביעה על הבסיס הזה, זה לא הכי כדאי. אבל במידה וכן יהיו עוד הפרות אני אוכל לתבוע ולהוסיף גם את הנעליים. מיותר להוסיף שכולם בתחנה קנו נעלי עבודה, ואחת עוד קנתה ב300 שח. הייתי מספרת לכם איזו תחנה זו, אבל אני עדיין עובדת שם

אני בעד הגברת אכיפה

Drau

New member
ומה הייתה תגובתך אם היית נדרש למשל

במידה ואתה עובד בתור תכניתן , לקנות את המחשב שעליו תעבוד וישמש אותך רק בעבודה?
עדיין היית אומר את אותו הדבר ?

את מתבלבלת בין פיצויי פיטורין

לבין פיצויים בכלל. אנחנו מדברים כאן על פיצוי על זה שפיטרו אותך שלא כחוק ואת מדברת על פיצויי פיטורין רגילים.

בכל מקרה, לפני שנגיע לזה ספרי לנו אם שוחחת עם הבוס

בהצלחה!

u 1000

New member
לכל נותני העצות המשפטיות

לפני שאתם מציעים לאנשים לתבוע, גם אם אתם מכירים באופן כלשהו את החוק ואת הפסיקה, אולי כדאי להכיר את הדין לעומק?

אחרי שתכירו את הדין לעומק, תדעו את העובדות המרכזיות (למשל תקופת עבודתו של השואל) תדעו שהסיכוי של השואל לקבל פיצוי משמעותי מספיק בשביל להצדיק את הגשת התביעה (באופן עצמאי בלי להיעזר בעו"ד שיעלה לו כסף) נמוך ולמעשה קיים סיכון בלתי מבוטל שהתביעה תדחה.

Originals

New member
בחירת נעלי עבודה

חשוב לבחור בנעלי עבודה מתאימות - שכן אלו הן הנעליים שישמשו אותך מדי יום בעבודה השוטפת, וכן להקפיד שהן נוחות לך!

יש חשיבות להתאמה לסוג העיסוק - נעלי עבודה צריכות להיות מותאמות, בראש ובראשונה לתחום העיסוק שלנו.

לעבודה הדורשת עמידה ממושכת כמו במקרה שלך, צריך להתאים נעליים המיוצרות בטכנולוגיה, היוצרת פיזור עומס שווה על מערכת השלד והשרירים (כדי למנוע נזקים הנובעים מעומס יותר על הגב, כף רגל או ברך מסוימת).

חשוב שנרגיש בנוח עם הנעליים שנושאות ומלוות אותנו במהלך יום עבודה ארוך ומעייף. את הנוחות נוכל להשיג בזכות התאמת הנעליים לכפות הרגליים ועל ידי בחירה של נעליים עם חומרי גלם איכותיים.

מומלץ לבחור בנעלי עבודה שתהיינה עמידות לאורך זמן, בפני מים, לחות, שחיקה, קריעה וחדירת חפצים חדים וחומרים מסוכנים.

כמו כן חשוב להשקיע תשומת לב מרבית במדידה איכותית של נעלי עבודה:

o לבחור נעליים נוחות רק מחנות גדולה, מקצועית ומבוססת, המשווקת מותגים איכותיים ומובילים בתחומם.

o להקפיד למדוד את שתי הנעליים (כידוע, כפות הרגליים שלנו אינן זהות).

o להקפיד למדוד את הנעליים בשעות אחר הצהריים, כשכפות הרגליים מגיעות לנפח המקסימאלי שלהן.

o להגיע לחנות עם גרביים, שאיתם אנו מתכננים ללכת לעבודה.

o להתייעץ עם מוכר מקצועי בחנות.

o להתהלך בחנות עם הנעליים לפחות 10 דקות ברציפות, על מנת לוודא שהן אכן מתאימות ונוחות לנו.

בהצלחה!

למעלה