נעלי סקי ?

נעלי סקי ?

חשבתי שיעניין חלק מכם לדעת-
רק בOffpiste סניף חולון נעלי סקי המילה האחרונה מבית K2,Full TilT
במחירים זולים מארה"ב לזמן מוגבל..
Www.offpiste.co.il" rel="nofollow" target="_blank">Www.offpiste.co.il

natyh

New member
טילט משמע עילרוד !

פול טילט משמע עילרוד מלא : מה זה ?
מונח מתחום הדאיה ממש כך .
לדאון יש הגאי גובה השולטים על העילרוד , הגה צד השולט על סבסוב הגוי השולט על הגלגול :
https://he.wikipedia.org/wiki/יציבות_כלי_טיס
מה הקשר לסקי ?
כפי שתראה בסירטון הגלישה בפודרה היא למעשה ציפה בשלג ,
כדי שהסקי יגיב רוצים הגה מלא מטה בציר העילרוד כלומר הסקי מקסימום מטה ואז ההיגוי חד ומדויק מאד .
בדיוק כפי שנאמר בסירטון רק לא לחלוטין מוסבר, צריכים מהנדס בתחומי הזרימה כדי להסביר ,וזאת נאמר בסירטון המהנדסים שם עבדו בנאסא בעבר מכירים ומבינים .
אגב הנעל הזו דומה מאד לנעל סקי טורינג שלי (סקרפה ) ולא במקרה !
אז כאשר נשענים לפנים מקבלים פקודות הגוי זריז מהסקי .
.כי הנעל הזו נותנת את האפשרות הזו להישען קדימה כדי לקבל היגוי מלא .
קח נעל רגילה בעלת ארבעה סגרים נעל קשיחה היא לא תאפשר לך להישען קדימה ולקבל היגוי זריז זה לא עובד כך, תקבל תגובות איטיות ועצלות כי לא לחצת את הרגל מקסימום לפנים .
הסקי הוא תחום בעל עומק רב יש הרבה להבין וללמוד כדי להתקדם בתחום .
אמנם לא כולם מכירים את הסיבות ומטרת השמות אז נתקעים קצת עם השמות באנגלית:
אני משוכנע שעל אלו שלא מבינים מונח פול טילט באנגלית עושה הרבה יותר רושם מאשר עילרוד מלא .
נסה למכור נעל למישהו אם תסביר לו אז מהר מאד הוא יבין שהנעל הזו היא לא בשבילו ...
אך אם תאמר בסלסול במהירות את המונח האנגלי : נעל פול טילט הנעל הטובה בשוק בשלושה חלקים אני משוכנע שקנית לך עיסקה ...

natyh

New member
תשוה גם למגף הבא :

מגף בעל שלושה מתפסים ראה איך הוא מאפשר להישען יותר לפנים 2:55-3:21 :

HelloweeN

New member
זאת אחלה נעל - שמתאימה במיוחד לפארק ופריסטייל

אני רואה אותה די הרבה על ההר, בעיקר אצל צעירים שעושים פארק כל היום והרבה פריסטייל.
אני אישית ניסיתי את הפול טילט פעם אחת בשנה שעברה, נעל באמת נוחה אבל רכה מדי לטעמי.

אגב, רעיון מאוד דומה של הנעל תמצא בלא מעט נעלי TOURING, במיוחד במיוחד ב-SCARPA ששם זה מאוד בולט לעין.

natyh

New member
בדיוק כתבתי הסקארפה ראש שלי

אז כיונתי לדעת גדולים נחמד אני מאד מרוצה מהמגפיים האלו .

skiforce

New member
מנסה להבין מה ההבדל בין דגם 6 לדגם 8

בגדול, ההבדל הוא רמת הקשיחות, וכן רמת הגלישה: ככל שהמספר עולה, הפלקס קשיח יותר. כך הבנתי. מצד שני, הרי מספקים עם המגף לשוניות נוספות עם פלקסים שונים, אז מה זה בעצם משנה?

עוד הבדל הוא שככל שהדגם עם מספר גדול יותר, יש עוד כמה פונקציות ותוספות.
עכשיו עובדה מביכה: סתם ככה, אני מניח שמה שמתאים לי זה דגם 6. אבל מה? אני לא אוהב בכלל את הצבע שלו!! זה ממש מפריע לי. אז אפשר לקחת במקום את ה 8? מה אומרים? אם זה מוגדר ל EXPERT ואני אמנם גולש אדום ושחור אבל לא מגדיר עצמי כאקספרט עם כל הכבוד. מצד שני, יש בזה הכי הרבה שכלולים. אני כמובן לא גולש פרירייד ובטח שלא פארקים. גולש רגיל. ובד"כ במגפיים רגילות אני די אוהב קשיחות.

ובבקשה לא לצחוק עלי. מילא בהשכרה אני לא עושה עניין מהצבעים, אבל אם אני כבר קונה מגף, מגיע לי שיהיה בעיצוב שאני אוהב, לא?
הנה קטע שבו מומחי סקי מדברים על כל הסדרה: 4, 6, 8 ועל המאפיינים של כל אחד:
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=NBzgQzYpapM[/URL]

נועם ח

New member
לפני שאתה קונה שים לב גם לרוחב

רוחב 102 מ"מ לא יתאים אם יש לך כף רגל צרה (כמו לי), ואז כל השיכלולים והצבעים לא יהיו רלוונטיים.

skiforce

New member
מוזר... מודד בבית ויוצא לי 95 מ"מ בנקודה הכי רחבה

הדגם המדובר הוא ברוחב 102 מ"מ. האם זה אומר שזה מתאים עד רוחב 102 מ"מ? ואפשר לשים איזה מדרס או משהו? או שאמורים להתאים בחנות את החלק הפנימי כך שיתאים במדויק לצורה? מניח שאין לשאלות הללו תשובות מדויקות, אני סתם משתף פה במחשבות.

ראיתי מה כתב A.L.F על הצורות השונות. מקווה שיהיה משהו שיתאים גם לי בצורה טובה...

איך אתה מודד?

נדמה לי שהמדידה מתייחסת רק לקליפת הפלסטיק (או איך שמתרגמים shell לעברית) ובחלקה הפנימי. עובי החומר הוא 2 מ"מ בדגמים הרגילים ו 3 מ"מ בדגמים שמיועדים ל fitting רב. ככה שאם אתה מודד את הרוחב מבחוץ, אתה צריך להחסיר גם את עובי החומר. אם אתה מודד מבפנים עם הריפוד, אז יש ריפוד עבה וריפוד דק. עובי הריפוד מיועד רק להגיע להתאמה יותר טובה של הנעל. זה לא שאחד יותר טוב מהשני. פשוט מאפשר ליצרנים לייצר פחות מידות ולחנויות להחזיק פחות מידות במלאי ו"לתקן" עם עובי הריפוד.

דבר אחרון שעולה לי בראש, יש דגמים עם רוחב מתכוון. או לפחות היו כאלה לפני כמה שנים. אבל זה נשמע לי גימיק מהסוג שמישהו ממציא, כולם חייבים לחקות בעונה הבאה וכולם מוותרים אחרי כמה שנים כשמופיע גימיק אחר. למיטב זכרוני גם הכיוון הוא רק של 2-3 מ"מ, לא של 7.

natyh

New member
יש תשובות מדויקות !

חלק מהן פרסמתי בסירטונים ראה שירשור.
בכלל הגיע הזמן ללכת לחנות למדוד לא ?

skiforce

New member
תודה לנתי ולבוס, אתם צודקים

בוס, באמת אחרי שפרסמתי את ההודעה גיליתי את ההתייחסות ל shell וגם לכך שיש מרווח גדול לאצבעות מלפנים. איך מדדתי: הנחתי סרגל על הרצפה ודרכתי עליו... ממש היי טק.

נתי, לא מצאתי את המדריך שלך למדידה בבית. אשמח לקישור. בהחלט מתכוון להגיע לשם למדידה ברגע שאוכל.

Cמן רשום

New member
הרוחב מהאמצע והלאה אחיד, כף הרגל חייבת לעבור

לא יכול להיות יותר צר באמצע.

natyh

New member
צודק פרסמתי במקום אחר ולא כאן ...

פרסמתי כאן : https://www.facebook.com/groups/skitouringandkite/ רשימת מדריכים מלאה משום מה חשבתי שהעתקתי גם לפורום ,אך כנראה שהפירסומות הסירטונים והמסכים הקופצים כל כך עיצבנו שעזבתי כאן לפני שהעתקתי את המדובר .
הוספתי את הקישור לקבוצה למקרי הצורך להבא .

Cמן רשום

New member
מידה?

נדמה לי שמפרסמים רוחב מקסימלי אבל בפועל הוא תלוי במידה. מידות יותר קטנות גם יותר צרות. קח בערבון מוגבל, לא בדקתי לעומק.

לא קונים בלי למדוד

הרגל צריכה לגעת בדפנות הנעל בלי שיהיה לחץ. אם יש חופש - פוגם בגלישה. אם יש לחץ - פוגם בנוחות עד כדי חוסר יכולת להשתמש בנעל. דברים קטנים אפשר לתקן בחימום. בעיות גדולות - לא.

לכל יצרן יש צורה קצת שונה כי גם צורת הרגליים שלנו שונה מאדם לאדם. נעל מסויימת יכולה להיות שיא הנוחות והשליטה לאדם אחד ומקור עינויים לאחר. לפעמים הבדל גם בין סדרות שונות של אותו יצרן.

אני מסתייג מקניית נעליים בחנות שבה אין מבחר ואי אפשר למדוד 4-5 זוגות לפחות. באופן כללי עדיף לקנות באתר ולצאת לגלוש עם זה. מקובל מאד לתת להחליף אחרי יום גלישה אם מתברר שיש בעייה.

דבר אחרון חובה לחכות עד שהרגל מתחממת ומתרחבת. לא להכניס רגל ולהוציא כמו שמודדים נעלי ספורט.

למעלה