נעלי סנובורד Head BOA

mdreamer

New member
נעלי סנובורד Head BOA

היי,

בחופשה האחרונה שלי השכרתי נעליים כאלו. מאוד אהבתי את מנגנון הסגירה\נעילה, הנוחות של הנעל, הקלות של הסגירה פתיחה והאמינות של מנגנון ה BOA.

אני חושב לקנות כאלו, מה אתם אומרים?

מעיין

BOA

מנגנון ה BOA נמצא בשימוש כבר 11 שנים וחברות רבות משתמשות בו,מדובר במנגנון הקל והטוב מסוגו לקשירת נעליים והוא לרוב אמין ביותר.
המנגנון והכבל מגובים באחריות לכל החיים של היצרן.

ישנן כיום נעלי סנובורד{K2-RIDE] עם 2-3 מנגנוני BOA עלהן לקשירה מדויקת של כל איזור בנעל.

כמו תמיד נעל טובה היא קודם כל נעל והקשירה היא בונוס ואין במנגנון קשירה זה או אחר לקבוע את איכות והתאמת הנעל אליך, אין דרך אחרת מלבד למדוד מס רב ככל האפשר של דגמי נעליים בתקציבך תוך הסתמכות על השמות הידועים והגדולים בתחום.

לכל שיטות הקשירה המהירה עלולות להיות תקלות פה ושם ולצערי כמובן שברוב החנויות שאין למצוא נעליים כאלה ישמיצו את השיטה ויגידו שהיא לא אמינה .

mdreamer

New member
הרגשתי עם ה Head מאוד נוח

ממש התיישבו לי על הרגל בצורה מושלמת.
מה אתה אומר עליהן?

כל נעל...לגופה, וכל נעל

יושבת אחרת על הרגל שלך, יתכן וזו היתה לך מאד נוחה ואחרת תהיה עוד יותר ...בכל מקרה כשקונים המדידה היא נק פתיחה-
מה איכות החומרים מהן עשוייה הנעל-נעל מעור תחזיק יותר שנים מנעל בד.
מה רמת הסולייה-סולייה ברמה גבוהה תבלום מכות וזעזועים טוב יותר.
משקל הנעל ביחס לאחרות -נעליים טובות שוקלות כ-800-1000 גרם למידה 43...והרבה פחות מפעם.
האם יש ריתמה פנימית נפרדת לקרסול?-נעל עם כזו ריתמה תבטיח אחיזת קרסול חזקה ללא התרוממות של העקב.
מי היצרן? אם תקנה בארץ מה האחריות {קנייה בחול תהיה בעייתית בנושא הזה}ומימי..

בסופו של היום תראה כמה עולה הנעל {אם בארץ אז שווה להשוות למחיר בחול}ומה עוד אפשר לקנות במחיר הזה ? אני כאמור הייתי נצמד למותגים המובילים.

Gevakumon

New member
קניתי העונה נעלים של VANS עם סגירת BOA

עובד פרפקט, ממש נוח וסוגר יותר חזק מששרוכים יכולים. תמיד תמצא שמרנים שיעדיפו את השרוכים, תן להם לגלוש עם שרוכים...

HelloweeN

New member
דובר רבות על המנגנון הזה בפורום

אז תעשה חיפוש ותקרא.
בגדול, לדעתי, זה הדבר הכי חרא שיוצר אי פעם, לא אמין בשיט ונקרע המון. כמובן שזה קורץ לכל אותם אלפי האנשים ששההורים שלהם לא לימדו אותם לקשור שרוכים כמו שצריך כשהם היו בני 5 או סתם לעצלנים, אני אישית, אחרי אינספור מקרים שראיתי שהמנגנון מתפרק/הכבל נקרע באמצע ההר - מתרחק מזה כמו מאש. כמובן שיבואו אחרים ויגידו לך את ההיפך, שזה נוח, שזה מהיר, ושזה אמין, לשיקולך. זה יכול להחזיק 3 שנים בלי להשבר או שאחרי יומיים כל הסיפור עלול להשבר או הכבר עלול להקרע, וזה סיפור מהתחת וממש לא 10 דקות להחליף אותו בניגוד לשרוך קרוע שנקרע בממוצע פעם ב-3,4 שנים (עונות מלאות) ולוקח בדיוק 2 דקות לשים שרוך חדש.

orzilca

New member
איזה שטויות במיץ..

תאמין לי הייתי בצד שלך.. פיקפקתי ב-BOA הזה מאוד
עד שהחלטתי לנסות.. אם דגמים חדשים של זה ממשיכים לצאת בכל שנה כנראה יש בזה משהו, לא?

קניתי השנה RIDE HI-PHY ואני מבסוט עד הגג מהנעל עצמה ובמיוחד מהמנגנון BOA שלה.
הקשירה היא אדירה - הידוק ידני של הפנימית כמו בכל נעל ואז כמה סיבובים בבואה וזהו.. דקה ורבע ואתה מוכן לתזוזה
בזמן שהחברים שלך יושבים בסקי-רום ומהדקים אחד לשני את השרוכים עד שנעצר להם הדם..

וה-BOA פותר לך את בעיית הבעיות:
אין פה אחד, ואם יש אז הוא שקרן, שהלחץ של הקשירה לא השתחרר לו אחרי שעה\שעתיים של גלישה.
אי אפשר להתחמק מזה לא משנה כמה חזק תקשור - התזוזה של הרגל בתוך הנעל למקומה הנכון תגרום לשרוכים (וגם ל-BOA כן כן..) ליהיות קצת רפויים

אז בזמן שאתה תצטרך לפתוח שרוכים ולהדק באמצע ההר,
אני נותן רבע סיבוב בגלגל תוך כדי גלישה.

בקיצור, נכון לרגע זה (10 ימי גלישה בינתיים) זה מאוד נח ומאוד אמין.
מה יקרה בעונה הבאה אני לא יודע אבל עם האחריות על הנעל אני גם לא כל כך דואג אני אגיד לך את האמת..

HelloweeN

New member
החכם מנסה ללמוד מטעויות של

אחרים, ואילו הפחות חכם..... ההמשך ידוע.

כמו שציינתי, אם עד עכשיו לא קרה כלום, אשריך. המנגנון הזה הוא מועד לבעיות ואני אומר לך את זה כמי שעבד 77 יום השנה על ההר, עם יום חופש ממוצע בשבוע, וראיתי במו עיני איך נעליים חדשות, של העונה הזאת, גם השכרה וגם פרטיות מתפרקות עם המנגנון הזה. זה לא משנה איזה אחריות יש לך, אלא אם המוכר גולש איתך כל שניה וערוך ומוכן עם ערכת תיקונים בכל שניה נתונה, הסיכוי לתקלה הוא גבוה מדי לטעמי. חוץ מזה שאתה צריך להדק את הסגירה פעם בשעה (כמו שציינת), המנגון נוטה להתפרק (הלחצן יחד עם התושבת יוצאת החוצה), או לחילופין, הכבל נקרע. במקרה כזה, אתה הולך לבזבז הרבה זמן על:
- לרדת למטה בזהירות איכשהו
- להגיע ל-RENTAL SHOP ולקוות שהם מתעסקים עם BOA ויודעים בכלל מה לעשות
- לקוות באותה הזדמנות שיש להם בכלל חלקי חילוף ל-BOA וכבלים וברגים ייעודיים (אני אוהב מאוד ברגים ייעודיים! היאח ל-RIDE!)
- לבזבז זמן על המתנה (להוריד נעליים, להשאר עם נעל אחת ואז לשים את השניה אחרי 20 דקות במינימום)
- לעלות חזרה להר וללכת לחפש ת'חברים שלך, במידה והצלחת לתקן את ה-BOA

אז נכון, המנגנון הנ"ל הוא "חדשני" וניראה מפתה, מזמין ונוח אבל לדעתי מאחורי השטות הזאת מסתתר הרבה מאוד בולשיט שברגע האמת מאכזב וגורם לעוגמת נפש רצינית.
אמת, לוקח יותר זמן לקשור שרוכים, או להדק ביינדינגס כמו שצריך (ולא להשתמש בקומבינות כמו FLOW או קונטרה-בנד), אבל יש סיבה ללמה דברים מהונדסים באותה צורה במשך הרבה שנים ללא שינויים משמעותיים (עדין רוב הביינדיגס בנויים בצורה דומה או לבורד יש שני שיפועים וכד'). אבל אם תצליח לרגע להתבונן מעבר למעטפת העצלנות ומעבר למה שהחברות מנסות לשווק לך, תבין שיש המון מוצרים שהם מתכון לכישלון ונועדו להתפרק וזאת כדי שתקנה עוד ועוד ועוד.
לא יודע מה איתך, כשאני בחרמון או גולש על זמן קצוב (בחופשה או יום בחרמון), אני רוצה כמה שפחות סיכויים לתקלות מכל סוג שהן. אז לי לא אכפת לשבת עוד 2 דקות בתחילת יום ולשרוך שרוכים כמו שצריך (שורך פעם אחד לכל היום, אין לי צורך בכלל להדק או לקשור מחדש כעבור כמה שעות), או לעמוד על השלג ולסגור ביינדינגס כמו שצריך עם שני ראצ'טים, העיקר שאני לא אבזבז שניה בטיפול על ציוד לקוי או לשבור ת'ראש עם כל מיני "פטנטים בשקל" שנמכרים באריזות יפות.

orzilca

New member
נחיה ונראה..

נחיה ונראה.. כמו שאמרתי גלשתי עם הנעל רק 10 ימים
אולי עוד אתאכזב אבל בינתיים אני נהנה ולא סובל משום תקלה..

רק אוסיף משהו קטן,
שהצורת דיבור המתנשאת שלך, אם היא מכוונת ואם היא לא, לא תוביל אותך רחוק.
וחשיבת הכולם מנסים לדפוק אותי עם חלקים יעודיים וקונצפטנטים למיניהם גמכן.

מפה ואילך זה כנראה סתם יתפתח לויכוח חסר תכלית ותועלת

HelloweeN

New member
לא התכוונתי לפגוע או

להעליב, אם אכן נפגעת - מחילה.

שנית, גישת ה"כולם מנסים לדפוק אותי" עד עכשיו עוזרת לי לשרוד, במיוחד במדינה כמו מדינת ישראל, שפה זה כורח המציאות. אם אתה מעדיף כמובן להסתכל על הכל בצורה שטחית בלי להתעמק בפרטים ומבלי לחשוב מעבר למה שמוכרים ומשווקים אומרים לך - לבריאות. אני אישית מעדיף לחשוב על בעיות פוטנציאליות במוצר ואיך אני פותר אותם מראש מאשר לקחת סיכון להתמודד איתם על ההר, בסביבה לא מוכרת וכד'. כאן נכנס הקטע של החלקים הייעודיים וה"קונצפטנטים" למיניהם. עובדה, שאני משקיע בציוד שאין לו בעיות ומחלות ולכל תקלה בפוטנציה יש לי פתרון ערוך מראש. פראנויה? תלוי איך אתה מסתכל על זה, אבל היא הביאה אותי בנתיים הרבה יותר רחוק מאת אלו שכן היו תלויים בפטנטים ובחלקים הייעודיים שכשלו והם לא הצליחו למצוא חלקי חילוף הולמים ונאלצו לבזבז זמן וכסף על תיקון או ציוד חדש.

air junkie

New member
אז אולי תעלה ברגל את ההר..

כי גם רכבל יכול להתקע ואסור לסמוך על שום דבר במיוחד במדינת ישראל..

ועכשיו קצת יותר ברצינות - אני חי ב"רגע האמת" כבר שלוש עונות עם אותה הנעל והעונה עוד נעל בואה חדשה העונה. הפלא ופלא.. כנראה שאני סוג של עילוי קשירת בואה כי מעולם לא יצאה לא התושבת ולא האזרחית ולא השוהה הבלתי חוקית מהמקום.
אגב, כל הנסיון שלך כדבריך הוא מבעיות של אחרים. אני יכול להסיק מכך שלא ניסית בעצמך? ואם כך אז באמת אין סיבה שכל כך תשמיץ משהו שלא ניסית.. לדוגמא, המון אנשים עושים תאונות דרכים ואפילו מתים. אני בטוח שזה לא יגרום לך להגיד שלעולם לא תכנס יותר לאוטו?

למעלה