החכם מנסה ללמוד מטעויות של
אחרים, ואילו הפחות חכם..... ההמשך ידוע.
כמו שציינתי, אם עד עכשיו לא קרה כלום, אשריך. המנגנון הזה הוא מועד לבעיות ואני אומר לך את זה כמי שעבד 77 יום השנה על ההר, עם יום חופש ממוצע בשבוע, וראיתי במו עיני איך נעליים חדשות, של העונה הזאת, גם השכרה וגם פרטיות מתפרקות עם המנגנון הזה. זה לא משנה איזה אחריות יש לך, אלא אם המוכר גולש איתך כל שניה וערוך ומוכן עם ערכת תיקונים בכל שניה נתונה, הסיכוי לתקלה הוא גבוה מדי לטעמי. חוץ מזה שאתה צריך להדק את הסגירה פעם בשעה (כמו שציינת), המנגון נוטה להתפרק (הלחצן יחד עם התושבת יוצאת החוצה), או לחילופין, הכבל נקרע. במקרה כזה, אתה הולך לבזבז הרבה זמן על:
- לרדת למטה בזהירות איכשהו
- להגיע ל-RENTAL SHOP ולקוות שהם מתעסקים עם BOA ויודעים בכלל מה לעשות
- לקוות באותה הזדמנות שיש להם בכלל חלקי חילוף ל-BOA וכבלים וברגים ייעודיים (אני אוהב מאוד ברגים ייעודיים! היאח ל-RIDE!)
- לבזבז זמן על המתנה (להוריד נעליים, להשאר עם נעל אחת ואז לשים את השניה אחרי 20 דקות במינימום)
- לעלות חזרה להר וללכת לחפש ת'חברים שלך, במידה והצלחת לתקן את ה-BOA
אז נכון, המנגנון הנ"ל הוא "חדשני" וניראה מפתה, מזמין ונוח אבל לדעתי מאחורי השטות הזאת מסתתר הרבה מאוד בולשיט שברגע האמת מאכזב וגורם לעוגמת נפש רצינית.
אמת, לוקח יותר זמן לקשור שרוכים, או להדק ביינדינגס כמו שצריך (ולא להשתמש בקומבינות כמו FLOW או קונטרה-בנד), אבל יש סיבה ללמה דברים מהונדסים באותה צורה במשך הרבה שנים ללא שינויים משמעותיים (עדין רוב הביינדיגס בנויים בצורה דומה או לבורד יש שני שיפועים וכד'). אבל אם תצליח לרגע להתבונן מעבר למעטפת העצלנות ומעבר למה שהחברות מנסות לשווק לך, תבין שיש המון מוצרים שהם מתכון לכישלון ונועדו להתפרק וזאת כדי שתקנה עוד ועוד ועוד.
לא יודע מה איתך, כשאני בחרמון או גולש על זמן קצוב (בחופשה או יום בחרמון), אני רוצה כמה שפחות סיכויים לתקלות מכל סוג שהן. אז לי לא אכפת לשבת עוד 2 דקות בתחילת יום ולשרוך שרוכים כמו שצריך (שורך פעם אחד לכל היום, אין לי צורך בכלל להדק או לקשור מחדש כעבור כמה שעות), או לעמוד על השלג ולסגור ביינדינגס כמו שצריך עם שני ראצ'טים, העיקר שאני לא אבזבז שניה בטיפול על ציוד לקוי או לשבור ת'ראש עם כל מיני "פטנטים בשקל" שנמכרים באריזות יפות.