נעלים אטומות למים

Winston

New member
נעלים אטומות למים

אני כרגע בדרום אמריקה מטרק המון אז ככה: גורטקס אטום למים לחלוטין גם כשחוצים נהר או הולכים הליכה ממושכת בשלג (כמובן עד לגובה הנעל) עור מלא גם כן אטום למים באופן כמעט מלא, וכמו כן אטום לשעות של הליכה בשלג אני ממליץ על חותלות גם למים וגם לשלג. ככל שהחותלות (פוליינס) יהיו יותר גבוהות ככה יעלה ¨עומק הצלילה¨. אם רצונכם בנעל אטומה למים לחלוטין קחו מגפי חליבה או נעליי סקי מפלסטיק (לשלג), אך נעליי גורטקס / עור מלא ישלבו עמידות למים מספקת עם נוחות נדרשת לטרקים. נעליים טובות דורשות טיפול מסור: וקס זה טיפול חובה לנעלי עור מלא, אך שנוי במחלוקת לגבי גורטקס. וקס מרכך את העור, מונע סדקים שנוצרים בעור כתוצאה מיובש ומגביר באופן משמעותי את האטימות למים. אך יש לזכור שוקס מקטין את הנשימה של הנעל. חברות רבות מתנות את האחריות בויקסוס ראוי (אחת לחודש בהחלט מספיק). נקיון הנעל גם חשוב בעיקר בנעלי גורטקס (¨לפתוח את הנקבוביות¨). עור מלא נושם טוב יותר מגורטקס, אך וקס מוריד לו את הנשימה (תלוי בכמות). כשנרטבות הנעלים (זה קורה מתי שהוא לא משנה מה תעשו) עור מלא מתיבש תוך כמה שעות לעומת גורטקס שנשאר רטוב ליום ואפילו יותר אם אין הרבה שמש. בשום פנים אל תיבשו נעל עם תנור / מדורה / מיבש זה פשוט סודק והורס אותם. נעליים יתיבשו גם תוך כדי הליכה אבל גרביים פחות ולכן תמיד כדאי לסחוב גרביים יבשות. חוץ מזה אם צריכים לחצות ערוצון או ביצונת, ס נ ד ל י ם ! זהו לגבי אטימות וגם נגמר לי הזמן אז בייי ותהנו שחף

goonda

New member
מילים כדורבנות!!!! למרות :)

תשמע... יש לי כמה דברים להוסיף או לחלוק אבל בגדול אני מסכים איתך :)

למעלה