נעליי הליכה בהודו

נעליי הליכה בהודו

מישהו יודע אם אפשר להשיג נעלי הרים טובות במחירים טובים בהודו? איפה ואיזה? הבנתי שיש חיקויים טובים לפליסים ותיקים, אבל על נעליים א שמעתי...

זמי

New member
לא ממליץ

נעל קנה כאן, אם להליכות קנה מידה אחת גדולה מהרגיל, לך איתה, התרגל לפני יציאה לטרקים בהודו.

sailor

New member
אולי תפסיק להטעות אנשים

ולגרום להם להזיק לרגליהם? מידה גדולה מדי יכולה להזיק לא פחות ממידה קטנה מדי!

ihtiyar

New member
לדעתי שניכם (כמעט) צודקים

1. בהליכה ארוכה ובתנאי חום, כף הרגל מתרחבת. 2. לא משנה כמה נלך, כף הרגל לא תתארך בגלל זה. לכן: א. לבעלי כף רגל רחבה או גבוהה, ממליץ לקנות נעל במספר אחד גדול יותר. ב. לאלה שיש כף רגל צרה, אין מניעה שירכשו מידת נעלי הליכה הזהה לנעלי היומיום שלהם. כך או אחרת: I. ממליץ לקנות נעל במידה אחת קטנה מדי רק למזוכיסטים מקצועיים. II. כדי להמנע מכל מני מרעין בישין בטיול, קנו נעל גבוהה והקפידו שהשרוכים יהיו מהודקים בקרסול. זה מונע גם מהרגל לשוטט בתוך הנעל, וגם מפחית את הסיכוי לשברים בשעת מעידה או עיקום הרגל.

sailor

New member
כמי שמתמודד שנים רבות עם רגל רחבה

מספר גדול יותר הוא קללה של ממש, העקב עלול להשתפשף ולהפוך ליבלת/שלפוחית נוראה שבמקרה הטוב גמר ההליכה כרוך ביסורים ובמקרה הגרוע לא ניתן ללכת בנעלים. כבר קרה לי בצבא, כשלא היו מוכנים לספק לי נעלים מיוחדות, שהלכתי בסנדלים עד נקודת הפינוי הקרובה. לרגל רחבה יש נעלים עם אימום רחב באורך מתאים, צריך לחפש יותר אבל בסוף מוצאים. פעם קניתי בהולנד ופעם באנגליה, שם בנוסף למספר האורך יש מספרי רוחב (בעצם היו, היום, עם היבוא מסין, אין כבר). בשיטה זו תענוג להתאים נעל לרגל.

ihtiyar

New member
למה להתמודד למה?

בעולם כולו פותרים בעיות. אצלינו מתמודדים את הבעיות (או תוקפים אותן).... גם אני נולדתי עם כף רגל מאוד רחבה, ובהונות שנראות כמו מטקות למשחק פינג פונג. לכן תמיד אני קונה נעליים הגדולות עלי ב(לפחות) מספר אחד. תמיד נהגתי לפי הכתוב מעלה, ולמרבה המזל היתה לי יבלת רק פעם אחת, בצבא. הדרכתי הרבה טרקים בארץ ובחו"ל, וההמלצה שלי תמיד היתה: נעליים גבוהות עם רכיסת שרוכים מעל גובה הקרסול. מה לעשות, תמיד יהיו חכמים יותר שישלמו את המחיר (במקרה הטוב) ביבלות.
עצה: אם באחד הטרקים ירדתם ירידות ארוכות-ארוכות-ארוכות ובגלל נעליים לא מתאימות ציפורן הבוהן נדחפה לאחור והצטברה מוגלה מתחתיה, יש פתרון קל למדי להיפטר מהצרה והכאבים: לוקחים מהדק-דפים, או מחט/סיכה שבורה באמצע וכד', מלבנים באש ואז קודחים חור או שניים באמצע הציפורן. המוגלה יוצאת, הכאב פוחת משמעותית ולמחרת קמים כמו חדשים (כמובן שדואגים שהמקום לא יזדהם בלילה).

sailor

New member
כשהייתי צעיר (לפני הצבא)

קניתי נעלים גדולות במספר וסבלתי, או שהלכתי בסנדלים תנכיות, גם על הסירה הקוצנית של הרי יהודה. בטירונות הגעתי למזלי לרופא במילואים עם רגלים מלאות שלפוחיות, והוא נתן לי אישור לנעלים אורטופדיות לפי מידה, מה שהציל אותי (או לא, כי כך המשכתי להיות חירי בירי). כשהשתחררתי, מלבד החזרה המאושרת לסנדלים ידעתי כבר מה זו נעל מתאימה לרגל ומאז קניתי רק כאלה, לשמחת כפות רגלי השטוחות.

sailor

New member
And' about problems

English too have to face the problem in order to solve it/ אז אני מתמודד עם הבעיות בדרך לפתרונן, כך עשיתי אפילו בתפקיד TROUBLE SHOOTER שמילאתי באופן רשמי.

jeshu

New member
לקשור את הנעל מאחורה נשמע לי לא בריא אמנם דורש התייעצות עם מומחה - אבל מזכיר לי קיבוע נקע בעזרת תחבושת ארוכה או שני משולשי חבישה. החבישה הזו מחליפה את פעולת הרצועות, אבל יש בה סכנה לדלחקת ברצועות. כשיש נקע זו חבישה חשובה מאוד ואפילו מצילת חיים. כשאין, מיותרת עד מזיקה. כמה קשירת שרוכים הדוקה על הקרסול דומה לה אני לא יכול לענות.

sailor

New member
נראה לי שלא הבנת

מה שאני הבנתי הוא שהקשירה צריכה להיות בגובה הקרסול כך שהנעל תחזיק אותו ותמנע סיבוב/נקיעת קרסול. להליכה בשטח עם פני שטח לא אחידים זה נכון מאד.

jeshu

New member
הקשר של השרוכים לרוב גבוה מהקרסול הוא בגובה הקרסול בנעלי ריצה - אם הבנתי אותך נכון, אני רק מביא דוגמה להמחשה.

sailor

New member
בנעלי ריצה הקשר מתחת לקרסול

בנעל 3/4 הקשר בתחתית הקרסול ורק בנעל גבוהה הקשר בגובה מרכז הקרסול, המקום המועד לסיבוב/נקיעה ומגביל תנועה צידית.

למעלה