כשהייתי קטנה רקדתי, ובהופעת סוף שנה קיבלו גרביים כאלה עם נקודות נגד החלקה, ממש מגניבות. [לי יש בעיה דומה רק הפוכה, הקשת שלי רחבה וכתוצאה מכך נמוכה מדי. מצד שני, יש לי פוינט יפה. כן, אני אופטופיק, אשתוק]
כפי שהסברתי בשיעור: לפי המסורת, קפוארה משחקים ללא נעליים (משהו לדעתי קשור לשימור הזכרון של זמנים עברו כמו שבפסח אנחנו אוכלים מרור, אבל זו דעתי האישית); ומאחר שאבאדה שואפת לשמר מסורות עתיקות, בהודה "רשמית" של אבאדה לא ניתן לשחק עם נעליים. באימון מותר לך להתאמן איך שבא לך, מאחר וזה רק האימון, אבל ההודה היא היא הקפוארה. העניין של הנעל האחת הוא פשוט במקרים כשיש פצע רציני ברגל או שלפוחית או משהו שחבישה/טייפ לא יכולים לעזור ו/או להקל על הקושי להתאמן.
] בכל מקרה, הוא סיפר לנו שבאחד מהביקרוים שלו בברזיל, הוא רצה להכנס לאיזושהי הודה "רשמית" כמו שאתה אומר, של אבדה. הוא כמובן להכנס בלי נעליים.. אבל אז האינסטרוטור, או הפרופסור..או מי שלא "ניהל" את ההודה..סימן "לא"...ז"א--שילך לשים נעליים... וזו הייתה הודה רשמית!
וכבר הבנתי מכל מי שהלך לברזיל, שבכל קבוצה שהוא הלך אליה ניסו "לתקן" לו את התנועות ואת המנהגים ואת הכול. כולל למשל שבקבוצה אחת יתקנו אותך ל X ובקבוצה הבאה יגידו ש X זה הכי לא נכון וחייב להיות Y, ובפעם הבאה שוב יחזירו אותו ל X. ככה עם תנועות, ככה עם מנהגים, עם כל דבר קטן. אין כמעט פרטים שאפשר להיות בטוחים שבכל מקום שתגיע אליו הם יהיו אותו דבר.