נעליים...

נעליים...

היי חברה ... שמי דן אני רחוק מהשלב של הטיול אבל בכל זאת נרא לי שזה המקום להעלות ת'שאלה.... אני עושה הכשרה ביח' מיוחדת... הרבה הברה חודשים של עבודה קשה... הגיעה הזמן שאנחנו (הצוות שלי) רוצים להחליף את הנעליים המגושמות (ת'נעלי צבא) בנעלי הרים (רק בזמן פעילות כמובן...) עכשיו... יש לנו ת'כסף והכול... אבל אין לנו שמץ איך בוחרים נעלי הרים... פליז... אני פונה אליכם "חכמי הפורום" :) איך בוחרים נעלים ??? על מה מסתכלים כשבוחרים נעלים??? יצרניות מובילות ??? וכל מידע חיוני אחר שיכול לשמש אותי בבחירת נעלי הרים לצוות, אל תתבישו להוסיף. תודה דן

שלום דן

ישר כח לצוות המיוזע. בעניין נעליים, אני כנראה הכי פחות מומחית פה (אני הולכת עם היי-טק שרק מלהודות בזה אני קצת מבזה את עצמי פה
) אבל היו אין ספור דיונים בפורום הבאמת נכבד בנושא הזה. אני ממליצה לך ללכת אחרוה או לערוך חיפוש ולקרוא קצת. כמו כן, אני בטוחה שעוד רגע יבואו המומחים ויגידו את שלהם. בהצלחה אני.

sela v

New member
אני חושב שהמומחה

לגבי נעליים צבאיות הוא תומר, רק צריך סבלנות ואני בטוח שהוא יענה.

shaishoo

New member
מקווה שזה יעזור

טוב לא מומחה..סתם אחד שסבל הרבה זוגות, אני רק יודע שיש יחידות כמו מגלן וגם השייטת שמשתמשות בדגם מסויים של Raichle (נעל הליכה שוויצרית המתאימה לטרקים בחו"ל ולטיולים בארצינו, הנעל עשוייה עור והיא בעלת סוליה קשה במיוחד המחזיקה מעמד בתנאים קשים. ) ונראה לי שהם די מרוצות, היה אמור גם להתחיל ניסוי עם השייטת לתת להם נעלי timberland מעור+גורטקס אבל בסוך זה נכשל כי הדגם שקנו לא היה מספיק טוב, אני הרווחתי מההפקר כי אני מכיר את אחד האורתופדים שהיה אחראי אז קיבלתי זוג חינם אבל אני לא הכי מבסוט ממנו בנתיים...

sitvaniyot

New member
וכל הדיון הזה מוכיח ש.....

נעליים צריכות להתאים כמו כפפה לרגל!!!! צריך לקנות אותן במקום שיש בו הרבה מבחר, ובסוף היום כשהרגל התרחבה מעמידה והליכה. ליצרנים המתמחים יש מידות אורך, + 3-5 מידות רוחב, + התאמה למשקל שאנו נוהגים לשאת על הגב. רק חלק קטן מהמבחר הזה מגיע לארץ. המותג הוא הכי פחות חשוב. לכן, מאחר ואני יוצאת מהנחה שאת נעליך תקנה בארץ והמבחר האופטימלי לא יעמוד לרשותך, אייעץ לך לפנות זמן, ללכת לכמה חנויות ולמדוד ולהסתובב עם הנעל כ-10 דקות בחנות. נעל מאד לא נוחה, מרגישים מיד. נעל כמעט נוחה, לוקח זמן להרגיש שהיא אולי לא מתאימה. בדוק גם שאין תפרים וחיבורים בתוך הנעל. אסור להרגיש עם היד את גבשושיות הדבק או התפרים או שאר בליטות. בהצלחה. אני אישית קונה את נעלי בחנויות מתמחות בחו"ל.

sela v

New member
הבחור לפי מה שאני מבין

מחפש לקנות את אותה נעל לכל היחידה, לכן העצה של ללכת לחנות ושכל חייל יבחר את הנעל האהובה עליו לא מתאימה פה כל כך. אני קניתי נעל של Scarpa מעור דגם שלא נמכר בארץ, ואני מאד מרוצה ממנה.

חי בר

New member
הבעיה שנעליים מעור מלא + סוליות

חזקות במיוחד בד"כ יותר כבדות מנעליים צבאיות, ובצבא בד"כ מחפשים נעליים יותר קלות... אגב- במילואים האחרונים החליפו לנו נעליים ואני חייב לציין שהנעליים החדשות קלות ונוחות מאוד- הופתעתי לטובה.

sela v

New member
אפשר לקנות

את נעלי ה-3 עונות, שיתאימו לארץ. אין בארץ משימות בשלג חוץ אולי מליחידת האלפיניסטים. נעליים אלה יותר קלות, ופחות קשיחות.

mgr

New member
נעלים

אני ממליץ ללכת לחניות המובחרות בארץ למטייל או מסעות או מסלול למדוד נעלים אם התקציב שלכם מעל אלף ש"ח ממולץ נעלי לואה חב' גרמנית אם התקציב פחות אין גבול לסוגים הכי חשוב נוחות כף הרגל עם משקל על הגב.

גרמני נוח?

רק המחשה עושה לי רע. אבל זו אני....(ועוד להיפרד מכזה סכום שיגיע לשם...
) בדקת במקרה באיזו שנה הוקם המפעל? טוב, אל תהיו בשוק, אני הולכת.....

למעלה