נעליים help

Anathema Device

New member
נעליים help

OK, הגיע הזמן לקנות נעלים חדשות, כדי לא להסתובב יחפה. הנעלים לא יכילו גוויות. הנעלים לא יהיו של NIKE או REEBOK או ______ (רמז, עזרו לי להשלים את החסר). אנא, אנשים, מידע. אשמח למידע על חברות, כדי שאוכל להמנע עד כמה שאוכל מלממן מפלצות. גלי זה בסדר? NEW BALANCE?

goldyboy

New member
NEW BALANCE 803

לא מכילות עור. לגבי תנאי העובדים שם אין לי מושג.

pazro

New member
אם אתה רוצה נעלים שלא יוצרו ע"י תאג

תאגיד. יש רק שתי אופציות. 1. לך יחף. 2. כנה נעל מסנדלר. בהצלחה

Felicityy

New member
שאלה מצויינת שגם אני../images/Emo68.gif

התחבטתי בה בזמן האחרון. מחד,נורא מתאים לחברי הפורום לתת כאן עצות שונות איכ להמנע מנתינת יד לגלובליזציה ושמירת על העורות של החיות וכאיילה,אבל מה בעניין האופנה? האם חברות הפורום זונחות את האופנה ואת היופי.? מישי מתכוונת ללכת בחורף בנעלי בית או סנדלים? אני יודעת שלמצוא נעליים נטולות עור זה לא קל,אבל גם לא בלתי אפשרי,לגבי נעלי התעמלות,זה כבר יותר קשה-אך בקטע של ידע לגבי תנאי ההעסקה של המייצרים זה כבר קשה יותר. אני חושבת שיצרניות נעליים מקומיות יכולות לתת לך מידע עדכני ומהימן לגבי תנאי הייצור של מוצריהים-כל עוד הן בגבולות הארץ. לגבי אחרות,מסופקתני. מה גם,שהמאבק בגלו´ לא מחייב אותכ לשבת בבית מול ספר עבש ולעטות על עצמך סדין וכבכבי עץ נטול עצ,כך שאולי יש צורך לשים את הגבול איפושהו,מן הסתם כל אחת תשים אותו איפו שהיא תחליט. רעיון החוברת של החברות מהזן הרע יכול לעזור בבחירה,למרות שבהרבה מקרים זוהי בחירה בין טרפה לנבלה.

Anathema Device

New member
לא ענין של אופנה

בחורף שעבר, מאילוצים בריאותיים (מחסור מסויים בציפורניים), נאלצתי ללכת בשיא הקור בסנדלים. לא משהו שאני מתכוונת לעבור פעם נוספת מרצוני. סנדלר? איפה יש סנדלר שעושה נעלי התעמלות? הנעלים העתיקות שעל רגלי הן NIKE, דבר שנבע מחוסר ידע. אני רוצה לא לחזור על הטעות, ולשם כך דרוש מידע. בהיעדר מידע, מה אפשר לעשות? לקנות משהו שאין עליו מידע בבחינת no news is good news?

לא יודע מה לעשות עם עורות נעליים

באופן כללי אני חושב שיש מספיק תחליפים מלאוכותיים (שימו לב גם הם מזהמים את הסביבה). כאן חשוב להכניס את הנושא של עלות תועלת. אין טעם לנסות לקנות נעליים סופר דופר "טובות" כשהתועלת העולמית הסביבתית כלכלית ופוליטית מקניה נכונה או לא או קרובה לנכונה היא לא מאוד משמעותית. קני נעליים טובות שיחזיקו מעמד כמה שנים, אם אפשר בלי עור, אם אפשר ללא עבודת ילדים אם אפשר בייצור מקומי. חוץ מנייקי וריבוק יש עוד חברות לא? קני מאחת מהן נעליים זולות למדי, ובתמורה לכסף שחסכת בקנייה את יכולה לדוגמא לעבוד כמה שעות פחות ולעזור לאוכל במקום פצצות או לקבוצת פעולה ישירה של פעולה ירוקה. בקיצור- יש הרבה דברים לעשות - חוץ מלהתלבט המון מה הכי הכי הכי מוסרי לקנות. מה עם לארגן קבוצות פעילות שקורבות אליך? וכו´ וכו´. בהצלחה

Anathema Device

New member
כשאין לך מה לאמר, מוטב שלא

תאמר כלום. אתה יודע בכלל שאני מתלבטת "המון המון" ולא עושה כלום חוץ מזה שככה אתה מתייחס? ל"התועלת מקניה נכונה או לא נכונה היא לא מאוד משמעותית" אין הרבה מה להשיב חוץ מ - אז מה אני עושה פה בכלל, הרי כל דבר שאני עושה הוא לא מאוד משמעותי. כן, יש עוד חברות חוץ מנייקי וריבוק, אבל אני כאן כדי לא להחרים טריפה ולקנות נבלה. בלי עור קל יחסית לבדוק - מסתכלים על המרכיבים של הנעל. מי מעביד עבדים יותר קשה לבדוק בלי לשאול, וזה מה שעשיתי. תהרוג אותי וזהו.

למעלה