נעליים מאליאקספרס

נעליים מאליאקספרס

אני רוצה לעשות הזמנה מאליאקספרס, איך אני יודע אם הנעליים הן זיוף או לא?

trilliane

Well-known member
מנהל
זה עלי אקספרס. צא מנקודת הנחה שמדובר בזיוף

ייתכן שזיוף באיכות גבוהה, אולי אפילו זהה למקור, אבל אם זה נמכר שם זו לא מכירה של המותג ברישיון.

זיוף

איך הם יכולים לזייף??
שאלתי את המוכר והוא אמר שזה מקורי, וגם מגיע עם הקופסה המקורית.
אני נמצא כאן בדילמה קשה, כי בארץ נעליים כאלה עולות 550 שקלים ובסין זה עולה 215 ,זה הבדל ממש רציני.
לצערי עד עכשיו נכשלתי בכל המוצרים הסינים שהזמנתי. אחד הזמנתי טלפון LG2 , הוא הגיע אליי עם GPS ומצלמה מקולקלת.
שנייה הזמנתי כרטיס זיכרון לטלפון וגם זה התקלקל אחרי חודש,ושם עוד הזמנתי מסינים מEBAY, אז בכלל לא רוצה לחשוב על הסיכון להזמין מעליאקספרס ,אבל זה כל כך מפתה שאני לא יודע מה לעשות!!!.

trilliane

Well-known member
מנהל
מה זאת אומרת "איך הם יכולים"? כפי שמזייפים כל דבר...

זה יכול להיות העתק מדויק מאוד ע"ס המוצר המקורי, העתק טוב ע"ס שימוש (ללא אישור...) בתכניות הייצור המקוריות, "עודפי ייצור" לא חוקיים שיוצאו באותו פס ייצור (אחרי הייצור המקורי) או כאלה שנפסלו לשיווק בבדיקת איכות... וזה יכול להיות העתק גרוע שרק נראה כמו המקור אבל יתפרק, או אפילו לא באמת נראה כמו בתמונה (קרה לי, ואפילו לא עם מותג).
&nbsp
כשאתה מזמין מעלי אקספרס זה הימור. אם המוצר לא יהיה כמתואר ותוכל להוכיח זאת, תקבל החזר. אם הוא ייראה כמו המתואר אבל יתפרק לך בעוד חודשיים, לא תקבל כלום... החלטה שלך אם המחיר המפתה שווה את הסיכון. לפעמים יש מציאות, לפעמים נופלים. אתה יכול לנסות להיעזר במשובים שהשאירו למוכר, לראות מה אחרים כתבו עליו.
&nbsp
אגב, אם מדובר בנעליים של מותג אמריקני (זה בד"כ המצב...) נסה לבדוק בכמה תוכל לקנות מארה"ב. אז הסיכוי שתקבל זיוף כבר קטן מאוד, ועדיין ניתן לחסוך לא מעט (במקרים רבים). ממליצה להיעזר בבלוג "ציידת":
http://zayedet.com/

Amiram_e

New member
המוכר אמר שזה מקורי? באמת נאמין לו (אייקון ציני)

תשמע. אני קניתי באיביי נעלים של "סלומון". מדהימות. אין לי ספק שהן זיוף. עלו לי 180 שקלים כשהנעל המקורית בארץ עולה יותר מ 600 שקלים.
באיביי אסור למכור זיופים נקודה והמוכר טען שזה מקורי. לא האמנתי לו לרגע, אבל אני מכיר את הזיוף הזה. הוא ברמה גבוהה והרבה קונים אותו.
מצד שני, קבלתי נעל נהדרת והזמנתי ממנו שוב בפייפל עוד אחת לאשתי. (איביי הסירו למוכר את הליסט) הזיוף היה בכזו רמה שלא איכפת לי.
אם אתה יודע שזה זיוף וגם המוכר יודע שזה זיוף. אין שום בעיה. תיאום ציפיות.
אבל אם ניכוות כל כך הרבה פעמים ועלי אקספרס זו לא מערכת כמו איביי שהיית יכול לפתוח תלונה ומייד לקבל את הכסף בחזרה, עדיף לא להסתכן איתם.
תחפש את אותה הנעל באייבי. מאמין שתמצא. לפחות שם תהיה לך הגנה במקרה של אכזבה.

trilliane

Well-known member
מנהל
גם בעלי אקספרס אתה פותח תלונה ומקבל את הכסף (אם היא מוצדקת)

אמנם לא משלמים בפייפל, אבל השיטה שלהם היא כזאת שהמוכר לא מקבל מיד את הכסף אלא רק אחרי שהקונה אישר או אחרי שעבר הזמן לפתוח תלונה והוא לא ביקש הארכת זמן (כלומר נגמרה תקופת ההגנה שלו והוא לא ניצל אותה). אם הקונה פותח תלונה הוא בהחלט יכול לקבל את הכסף... שני מוכרים החזירו לי כסף, אחד על מוצר שלא כמתואר (אפשר היה לראות את ההבדלים בתמונות, זה היה חיקוי עלוב של המוצר שהוא פרסם, ולא מדובר במותג...) ואחד על חבילה שלא הגיעה כלל.

טוב

שכנעתם אותי
אני לא אקח סיכון,איך אבל אפשר להתחמק מהמס קנייה והמע"מ ? הנעליים האלה שוות יותר מ75 דולר ולא בא לי לשלם מס קנייה.

trilliane

Well-known member
מנהל
רק מע"מ, מס קנייה לא רלוונטי.

אין אפשרות "להתחמק" באופן ודאי מתשלום מסים בהזמנה בדואר, זה עניין של מזל... הבדיקה בדואר רגיל היא מדגמית, אולי החבילה לא תיבדק. שים לב שאם תזמין ישירות מאמזון ארה"ב / חברת שילוח (כמו DHL ,UPS וכיו"ב) / תיעזר בחברה שמספקת כתובת אמריקנית ושולחת לישראל (כמו BUY2USA / מסטופ וכו') בוודאות תידרש לשלם מסים.
&nbsp
אם אתה טס לחו"ל תוכל לקנות שם ואז לא תהיה לך בעיה.

אממ

ואם אני אבקש מהמוכר להצהיר שהמוצר פחות מ75 דולר?
תאכלס הם לא יצליחו לעלות על זה מכיוון שמדובר על נעליים,
ואללה בפלאפונים הייתי אומר שיש סיכויים גדולים שהם יתפסו אותי ויתנו קנס,אבל בנעליים אני לא מאמין שהם ידעו.

עוד שאלה

אם הנעליים שוות 70 דולר ודמי משלוח זה 10 דולר כלומר 80
אז אני משלם עדיין מע"מ? או שעל דמי משלוח אין מע"מ+מס קנייה?
&nbsp
הבנתי שאם מקבלים 2 מוצרים מאותו ספק ב72 השעות והערך של המוצרים ביחד עולים על 75 משלמים מס קנייה+מע"מ.
השאלה מה יקרה אם קיבלתי שני מוצרים באותו יום מספקים שונים שעולים על 75 דולר האם גם במקרה הזה אני משלם מס קנייה.?

trilliane

Well-known member
מנהל
תבקש ממנו להצהיר הצהרת שקר ולסייע לך בדבר עברה (העלמת מס)

זה לא חוקי באופן כללי וגם לא לפי כללי איביי. למעשה באיביי מבקשים ממוכרים לדווח להם על קונים כאלה.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1748&messageid=169196748
אני לא יודעת אם יש מוכרים שעשו זאת אי פעם, אבל למה לך ליצור לעצמך תיעוד מפליל? אם תהיה בעיה בעסקה המוכר יוכל להשתמש בזה כנגדך. יש מוכרים שנענים לבקשות כאלה (למעשה הסינים עושים זאת אוטומטית בלי שמבקשים מהם...), אבל האמריקנים בד"כ לא; הם מתייחסים לעברות מס ברצינות גדולה יותר מבישראל, ומוכרים אמריקנים רבים אף כותבים במפורש שההצהרה תהיה בהתאם לערך המוצר ולא לפנות אליהם בכלל בנושא.
&nbsp
לגבי סיכוי להיתפס בשקר, זו רק שאלה של רצון. הנה דוגמה לפקיד מכס חרוץ (לא בישראל) שפורסמה כאן ממש בשבוע האחרון:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1748&messageid=178322475
וגם הסלולרים, אגב, לא היו ביג דיל עד לפני שנה+. לא עשו מהם עניין עד שבוקר אחד מישהו במכס קם והחליט לעשות מהם עניין (ונחש מה, הוא לא עדכן אף אחד מראש...).
&nbsp
אגב, גם לפי מכס ישראל אתה אחראי להצהרה שלך; כלומר גם אם המוכר הצהיר עלות נמוכה יותר מיוזמתו, זו בעיה שלך.
http://taxes.gov.il/CUSTOMS/PERSONALIMPORT/Pages/yebueshe_guide.aspx
&nbsp
לסיכום, מסים זה מבאס, אבל לדעתי אל תסתבך ואל תסבך אחרים. אם יהיה לך מזל, לא תעלה בגורל. אם כן, זה חלק מהעסקה, כלול את זה בשקלול שלך.

למעלה