נעליים למסע

TuriLed

New member
נעליים למסע../images/Emo101.gif

בעוד שבועיים אני מתחיל טיול ארוך לניו זילנד ואוסטרליה (טרקים, צלילות, בטן/גב..). את רוב הציוד שצריך כבר קניתי, אבל על דבר אחת אני תקוע - נעליים. ניסיתי כבר לא מעט נעליים ב"למטייל" וב"מסלול", אבל בכל נעל שניסיתי יש לחץ על אצבעות רגל ימין (ברגל שמאל הכל בסדר). אני מאמין שהבעיה היא שכף הרגל שלי רחבה יחסית. מישהו כאן מכיר חנויות נוספות עם מגוון רחב של נעליים לטיולים, או חנויות שמתמחות בזה ? אולי מישהו מכיר חברות שמייצרות נעליים בגיזרה רגילה וגזרת "wide" כמו בנעליים רגילות ? תודה

TuriLed

New member
שכחתי לציין

אני מחפש חנויות באיזור תל אביב, אבל חנויות בטווח נסיעה סביר גם יכולות להיות טובות
שוב תודה

לא מכיר בארץ

אבל אם אתה לא מצליח למצוא משהו מתאים בארץ, אז אל תגיד נואש. גם באוסטרליה וגם ונ"ז אמנם המחירים גבוהים יותר מבארץ (בד"כ), אבל שם יש מידות אחרות לנעליים. אני למשל 42.5 ובארץ לא ניתן להשיג. דווקא באוסטרליה השגתי גודל כזה... שני טיפים חשובים לקניית נעליים באוסטרליה ונ"ז: א) מגוון אפשרויות הטיולים עם הנעליים הוא רחב. טרקים שונים יש שם ובאותו נעליים אתה יכול גם להזיע בחולות קימברלי (אוסטרליה) וגם לקפוא בבקתת בל שבמאונט קוק/אאוראקי (נ"ז) - זאת אומרת טווח טמפרטורות של 0/(-5) עד ל+50 (ולי הייתה טמפרטורה כזאת בקלגורלי בדצמבר!). ב) לפני קניית כל ציוד מחנאות וטיולים באוסטרליה ונ"ז כדאי מאוד לרכוש כרטיס YHA או VIP (או BBH בנ"ז) כי ההנחה ברוב החנויות האלה מכסה את מחיר הכרטיס בד"כ.

TuriLed

New member
כרטיסי YHA, VIP, BBH?

אתה יכול לפרט לגביהם ? לא זכור לי ששמעתי עליהם

אלה כרטיסי רשתות של אכסניות

BBH יש רק בניו-זילנד (שווה מאוד!), YHA וVIP טוב מאוד באוסטרליה, אבל די מיותר בניו-זילנד. כרטיס YHA הוא גם בינלאומי של ארגון Hosteling International. היו ומי שקונה כרטיסי הנחה לרשת אכסניות הוא אוכלוסיית יעד למבצעים והנחות אז לכל כרטיס יש את המבצעים וההנחות שלו הוא ורובם מפורטים בחוברת שאתה מקבל עם רכישת הכרטיס או שאתה משיג בכל אכסניה.

TuriLed

New member
אוקיי

YHA יש לי (לא ידעתי שככה קוראים לזה). BBH ניתן לעשות רק כשמגיעים לניו זילנד, או כמו YHA צריך לעשות בארץ ?

TuriLed

New member
שמעתי על HIT

אבל לא ביררתי עדיין איפה מוציאים. אני מניח שגם בחו"ל ?

Yo-man

New member
נעליים רחבות

היום כל חברה שמייצרת נעליים מייצרת גם נעלי הליכה טובות. יש לי את אותה בעיה שאתה מציין כאן, ומצאתי של-New Balance יש נעליים רחבות, ונעלי הטרקים שלהם חזקות, נוחות ויפות. אתה יכול למצוא אותן בארץ בהמון חנויות, או לקנות בדיוטי פרי עם היציאה (אחרי שתמדוד ותתרשם בחנויות רגילות או אפילו אלה של סקאל ספורט), ותתרגל אליהן בימים הראשונים לטיול. בניו-יורק קניתי גם שני זוגות של Timberland, שבארץ יקרות לאללה, שם עלו 50$ לזוג - גבוהות וחזקות. אני די משוכנע שיש אותם גם באוסטרליה ובניו-זילנד, אז אתה יכול לחכות עם זה ואם לא תמצא באוז' (ביננו - כמה טרקים כבר תעשה באוסטרליה ???) תקנה ב-NZ.

sela v

New member
רשימת חנויות

בין מאמרי הפורום יש רשימה של חנויות ציוד, ויש הרבה יותר משתי חנויות באזור המרכז.

VASQUE

המידות שלהם קצת מוזרות, יש למשל 40.5 וגם41 אני לא יודע אם הם יהיו לך נוחות אבל אני חייב להמליץ עליהן כי הבולם שלהם מדהים!!! ברעננה ובנתניה יש חנויות טונדרה, יש להן מבצע שאם אתה קונה נעליים או תרמיל ואולי גם שקש, בסכום מסויים אתה מקבל סכום מסויים חזרה, על נעל שעולה 850 קיבלתי 200 בתלושים אני בטוח שתמצא מה לעשות עם 200 שקל בחנות ציוד לפני טיול ממש אחלה נעל יש עור מלא ויש גורטקס

TuriLed

New member
ראיתי אותם

עשיתי היום סיבוב נעליים של ארבע שעות, בעיקר בלמטייל ומסלול, ועברתי שם על עוד נעליים. Vasque באמת היו נוחות מאד, אבל בסוף הלכתי על הנעליים הכי רחבות שמצאתי : Raichle. יקרות יותר מהאחרות, אבל מאד רחבות ומאד נוחות. Vasque היו האפשרות השניה

950 שקל הנעל

שקנית ויש לה גם עור מבפנים, גם אני חשבתי עליה, היא באמת משהו מדהים אבל שתי שכבות של עור זה באמת הרבה, לניוזילנד אני חושב שתהנה המון! נראה לי שהן פחות יספגו לך במים, מצד שני לכשיספגו בטח יתיבשו לאט יותר. ההבדל אבל מבבחינת הבולם הוא דרסטי בין הנעלים, לרייכלי יש סוליה קשיחה מאוד ומעוגלת כלפי מעלה בקצה, בלי זה לא היית יכול ללכת איתן, הVASQUE ממש רכות, אני חושב שלרייכלי יש הכנה יותר טובה לקרמפונס, מה שגם יהיה לך יעיל בניוזילנד. נעל משובחה

TuriLed

New member
הסוליה באמת קצת קשה

אבל לקחתי את הנעליים האלה בעיקר בגלל הרוחב. מה עוזרת לי סוליה רכה ואיכותית אם הנעל לוחצת לי על האצבעות ?
לגבי קרפונים - לא יודע כמה ייצא לי להשתמש בזה. אני לא בטוח שהנעל מתאימה. לא הבנתי ממה שכתבת אם שתי שכבות עור זה טוב או רע

sela v

New member
אתרים

מצאתי את לחברת Vasque. האם מישהו יודע מה האתר אם יש בכלל שך Raichle?

למעלה