נעליים - התיעצות

נעליים - התיעצות

שלום,

אנחנו מתכננים טיול זוגי להודו ונפאל בסוכות. בנפאל נעשה טרק קטן בן 3-4 ימים, משהו לא קשה, בסביבות 4 שעות הליכה ביום. מכיון שאנחנו לא בני עשרים (אלא קצת יותר מכפול) אנחנו רוצים לקנות נעליים טובות. טובות - הכוונה שישרתו אותנו היטב בטיול הזה, ימנעו נקעים (נעליים גבוהות) ויבלמו זעזועים. אני לא לגמרי הבנתי אם נצטרך נעליים נגד מים, זאת סוגיה שעוד נצטרך לברר אבל כרגע למיטב הבנתי אנחנו לא צריכים משהו כזה. הסתכלנו באתרי למטייל וריקושט והבנו שלא נצא בפחות מ- 800-900 שקל לזוג נעליים גבוהות. האמת - יקר לנו מאד. ראינו את האתר הזה http://www.lightinthebox.com ויש בו מחירים שפוים בהרבה. הצרה - שאי אפשר למדוד. ובנוסף, אנחנו לא מכירים את האתר ולא יודעים אם הוא אמין ותוך כמה זמן יגיעו הנעליים. האם יש למישהו עצה? האם יש חנות ישראלית שאפשר למדוד בה ולקנות נעליים במחירים נמוכים ממה שציינתי לעיל? אנחנו לא צריכים נעליים שיחזיקו יובלות, כי ממילא טרק נוסף לא מתוכנן בטווח הנראה לעין, מצד שני לא רוצים לקנות זבל.

עוד שאלה בהזדמנות זאת - אמרו לי שעלי לצפות לעלוקות במהלך הטרק. אמרו לי שיש חנויות להשכרת ציוד למטיילים שבהם משכירים חותלות שמונעות מהעלוקות לטפס על רגלינו. האם בפוקרה יש כאלה חותלות? ואם לא, האם להצטייד במקום זה בגרביים מסוג מסוים? ומה לגבי שאר חלקי הגוף? כל עצה בנוגע לעלוקות תתקבל בברכה. אין צורך לספר לנו על המלח, על נפלאותיו כבר שמענו
הצרה עם המלח שהוא יעיל רק אחרי שהעלוקה כבר טיפסה עליך. אני הייתי שמחה למנוע ממנה מלכתחילה מלמצוץ את דמי.

תודה

תשובה

לא הייתי קונה נעליים באינטרנט. נעליים חייבים למדוד, נקודה. אם אתם בטוחים שזו כל ההליכה שתעשו ואינכם רוצים לקנות נעלי טרקים, קנו נעלי ספורט נוחות.
אישית אני אוהבת ללכת בנעלי טרקים גם ביום-יום בעונות הקרות. זה פשוט נוח לי יותר (אני בעייתית בנעליים), והן מחזיקות שנים ארוכות כך שהמחיר בהחלט מצדיק את עצמו. אבל אני מבינה את הצד שלכם - 4 שעות הליכה ביום לארבעה ימים זה כלום.

גם אני שמעתי על העלוקות בנפאל, אך מעולם לא נתקלתי בהן (הן חיות ממילא רק בטבע, ועשיתי טרק של 3 ימים ועוד אחד של כשבועיים) וכמוני כל מי שאני מכירה מחבריי וקרוביי שטייל בנפאל. אולי לאנשים כאן בפורום יש ניסיון אחר, אבל אני מלכתחילה לא טרחתי להצטייד באמצעים נגד, ולא נזקקתי להם.

jeshu

New member
היו לי פעמיים בלאוס אחת לא ממש נצמדה ותוך כדי הזריקה שלה הרחק ממני, שרטה לי את האצבע. את השנייה תלשתי מהרגל. בשני המקרים אובדן הדם לא הצדיק עירוי דם ואישפוז.

למעלה