נעליים בדרך לחו"ל

sela v

New member
גורטקס

לי יש שני נעלי גורטקס, ושניהם לא החזיקו מעמד יותר מכמה חודשים. יש את הספריי והוקס שעוזרים, אבל מתי שיש הרבה גשם הם נאכלים במים, והמים בסופו של דבר חודרים. מה שאני מתכוון זה לא שכל הנעל חדירה למים, אבל מספיק חור קטן כדי שיכנסו מים. לי יש עכשיו נעליים מעור של חברת סקרפה, את הדגם הספציפי הזה לא ראיתי שמוכרים בארץ, אבל אולי אני טועה, והיא לא 100% נגד מים, אבל שהלכתי איתה בינתיים הכף רגל לא נרטבה, אבל עדיין לא השתמשתי בה לטרק רציני. חשוב להזכיר לא לייבש את הנעליים גם אם נרטבו ליד תנור אלא בטמפרטורת החדר, ואפשר גם לדחוף עיתונים לתוך הנעל.

ששש

New member
אוקי

קצת משונה האמת אבל עובדה. לי היו נעליים עם גורטקס כמה שנים! ולא נכנסה להן טיפה, צריך באמת כמות מים רצינית כדי שתהיה רטיבות מחור קטן, כיום יש לי נעליים שאינן אטומות וגם להן לא נכנס כלום גם בגשם.

חי בר

New member
גורשיט / גורטקס

גורטקס זה דבר טוב ויפה (וגם יקר)- כשזה עובד. מהמעט נסיון שלי עם ביגוד ונעליים בעלי שכבת גורטקס, הכל טוב ויפה עד שמגיעה הפרצה הראשונה בשכבת הגורטקס. הגורטקס זה בסה"כ שכבה של חומר שאמור להיות חדיר למים רק בכוון אחד. לצורך הפשטה, השכבה הזאת נמצאת בתוך סנדוויץ' בין שכבה פנימית וחיצונית. שתי השכבות הנ"ל צריכות להיות חדירות למים, אחרת הגורטקס לא עושה את העבודה. השכבה החיצונית בד"כ מחומר עמיד כדי לתת לבגד/נעל חוזק, השכבה הפנימית רכה ונעימה
אז מה הגורטקס עושה? בתיאוריה, אנחנו מזיעים, הזיעה עוברת דרך השכבה הפנימית אל הגורטקס, שמעביר אותה (חד כווני) לשכבה החיצונית- והחוצה. בכוון ההפוך, נניח יורד גשם או נכנסנו לשלולית, המים חודרים דרך השכבה החיצונית, אבל הגורטקס עוצר אותם ואנחנו נשארים יבשים ומרוצים. היתרון לעומת בגד/נעל אטומים לחלוטין ברור ביותר- בגד אטום (למשל חליפת סערה מבוססת ניילון) אחרי כמה זמן אפשר להיות רטובים מזיעה כאילו שירד גשם (רק שזיעה גם יותר מסריחה
). אז מה הבעיה בגורטקס? אם יורד גשם או שנכנסנו לשלולית, אז יש שכבת מים בין הגורטקס לציפוי החיצוני של בגד/נעל. כל עוד הגורטקס שלם ועושה ת'עבודה- סבבה. אבל חור קטן בגורטקס והסכר נפרץ, והמים הלכודים בין השכבות ימצאו את הדרך פנימה. למה שיהיה חור בגורטקס? בלאי. למשל מכתפיות של תרמיל, קוצים, אבן קטנה שנכנסה לתוך הנעל התעצלנו להוציא ושפשפה את הפנימית, פגם בייצור (כשרק הגיעו נעלי סקרפה עם GTEX לארץ וקניתי זוג בדקתי אותם בתוך גיגית- החלפתי שלוש זוגות שנכנסו אליהם מים תוך שניות דרך חורים קטנים), תפרים (נו, ברגע שעושים תפר לתיקון חורים הלך על הגורטקס) וכו' וכו'. לא שזה סוף העולם, אבל משלמים לא מעט כסף על תוספת הגורטקס, ודי מהר היתרון הזה הולך לאיבוד. די מבאס לגלות שמעיל גורטקס שעולה מאות רבות של שקלים (ולפעמים המחיר מגיע לארבע ספרתי) הופך להיות לגיגית דולפת דוקא באזור הכתפיים, למשל...

ששש

New member
איך פרס אמר

אז מה האלטרנטיבה? ללכת עם נעליים חדירות וכל הגשם לשמוח שלא שלמנו על נעלים עם גורטקס?נכון, יכולות להיות תקלות, אבל מה נעשה, נעליים עם בטנת גורטקס עולות כ- 100 150 ש"ח יותר, לא משהו היסטרי. אם המטייל הולך יומיים שלושה או יותר עם נעליים רטובות כי חסך 150 שקל אז מה הוא יהיה מבסוט? לפחות עושים מה שצריך וכל השאר, מין אללה. אגב אבן שנכנסת לא ניראת לי שעושה כל כך מהר כזה נזק מה גם שהחלק החשוב בנעל שהוא יהיה שלם זה החלק החשוף בנעל, כחומר אותו חלק שרואים את הקורדורה. לגביי מעיל אתה צודק, מדובר על השקעה גדולה מאוד ואם מתפשל שם משהו אתה מוכן לחנוק את המוכר ואת מי שהמציא את הלוגו של המעיל, אז תרמילאים רגילים לא קונים כזה מעיל, לרוב לא נדרש, וחבל על הכסף. בקיצור בתקופת האנטי ציוד שעוברת על הפורום הזה עם כל מיני הודעות בעניין הייתי שמח עם מטיילים רציניים היו מראים היכן כן עזר להם ציוד טוב. יש כאן חברים שזה הטיול הראשון שלהם ובחשיפה שלהם לתנאי מז"א ותנאים סביבתיים נוספים שהם לא רגילים אליו יחד עם חוסר הנסיון, ציוד לא טוב מה שקוראים כאן "מקומי" שקונים ב -5 רופי בשוק יכול לפגוע להם בטיול אם לא להרוס אותו לגמרי.

הבדל של 100-150?!

את נעלי הספורט שהן באמת איכותיות אם לא מחשיבים את (חוסר) האטימות קניתי ב-300. ראיתי באינטרנט נעלים עם גורטקס שעולות בין 700 ל1100 שקל
אם זה היה עולה באיזור ה-500 לא הייתי מתלבטת כל כך הרבה

sela v

New member
הנעל שהראת לנו

זו נעל ספורט לריצות, ולא נעל לטרקים. אז אני לא מבין את ההשוואה שלך. יש עוד חנויות חוץ מחנות למטייל, יש רשימה של חנויות כולל חנויות וירטואליות במאמרי הפורום. ראיתי למשל באתר של לפידות שיש מבצע לנעלי הליכה למידות קטנות.

ששש

New member
תלכי לחנויות...

וחפשי מבצעים וכד' ואם תלכי לעודפים של למטייל יהיו לך שם הנחות של 30%

חי בר

New member
../images/Emo45.gif יש צדק בדבריך

אני לא יודע מה המחירים בארץ, אבל לפני כחודש הייתי בארה"ב ובדקתי מחירים של ציוד. נעליים טובות עם גורטקס היו בטווח מחירים של 180-220 דולר, לא זול. לגבי השאלה האם הציוד עוזרת בתנאים קיצוניים? מהנסיון שלי, כשהתנאים קיצוניים שום דבר לא עוזר- זה הזמן הכי טוב "להתחפר" במקום מוגן כלשהו. זה שמנסים להלביש על מטיילים עודף ציוד- לדעתי זה נכון. אבל יש כמה דברים שאני באופן אישי לא הייתי מתפשר עליהם בשביל טיול. בין הדברים עליהם לא הייתי מתפשר בראש ובראשונה זה נעליים טובות. לעשות טיול רגלי עם נעליים לא טובות יכול לגרום המון סבל וחוסר הנאה (שלפוחיות, שפשופים, כאבי גב/ברכיים/כפות רגליים וכו' וכו'). אני חושב שמטייל צריך לעשות חושבים מה סוג הטיול אליו הוא שואף, ולרכוש ציוד שמתאים לצרכים שלו. בתור אחד שעושה לא מעט טיולים עם כל הציוד על הגב, אני חושב שחשוב להצטייד בציוד שמכירים ושנוח איתו, ולא לגלות את זה בדרך הקשה כמו כמה מטיילים שפגשתי בהר קניה שקנו בנזיניה ואחרי שהתחילו את העליה להר גילו שאין להם מושג איך מפעילים אותה ושבכלל הביאו דלק לא מתאים... אני לא יודע איך הציוד שמוצע כיום ב-5 רופי בשוק, כשאני טיילתי באזורים האלה זה היה זבל מוחלט- לא משהו שהיית רוצה להסתובב איתו בשטח, וכמו שאמרת אני מסכים עם כל מילה שלך- ציוד לא מתאים בהחלט יכול לפגוע בטיול או אפילו להרוס אותו לגמרי.

נצל"ש - בעיה אורטופדית.

מישהו מכיר חברה שמציירת נעליים רחבות במיוחד? ניסיתי את סלומון ו-north face - לא מתאימות ולוחצות (גם במידות גדולה יותר).

sela v

New member
לי יש רגל יחסית רחבה

וקניתי נעלי סקרפה את דגם SL, שנראה לי שלא מביאים אותו לארץ.

sela v

New member
לי היו והתפרקו

מהר מאד. לקחתי אותם לתיקון (בזימבבוה), ואחרי זה שוב התפרקו. הנעל אמנם נוחה, אבל לא מתאימה לטיולי שטח רצינים. יותר לטיול קצר בארץ.

למעלה