נעליים בדרך לחו"ל

sela v

New member
נעליים בדרך לחו"ל

ראיתי שמוכרים בדיוטי פרי בטרמינל החדש בחנות של James Richardson נעלי טיולים של Salomon. אין לי אישית נעליים שלהם, אבל מגזין Trail נותן ציונים גבוהים לנעליים שלהם. מעניין להשוות את המחיר בדיוטי פרי לעומת החנויות המטיילים בארץ. אפשר להתקשר לשירות הלקוחות שלהם ולברר את המחיר ואם יש את הדגם והמידה לפני שמגיעים לשדה התעופה.

אפרופו נעלים, צריכה עצה קטנה

שלום לכולם
אני מתכוונת לנסוע בעוד כחודשיים לדרא"מ וקניתי נעליים שנראו לי הכי נוחות, במחיר סביר, ונראה שהן לא יעשו לי בעיות ברגליים. המגרעת היחידה שלהן מבחינתי היא שהן לא אטומות למים. מנסיונכם, האם זה קריטי? העונה הזאת רטובה? כי בעקרון אני לא מפונקת אבל ללכת שעות על גבי שעות עם מים ברגליים (כל יום) זה לא תענוג
מצד שני קראתי פה הודעות של אנשים שהשתמשו ברוב הטיול בנעליים זולות במיוחד שקנו במקום... עוד לא השתמשתי באלו שקניתי, ואני יכולה להחזירן. אז מה אתם אומרים? להישאר איתן או לקנות אחרות? ואם כן איזו חברה? תודה מראש

sela v

New member
לא טיילתי בדרום אמריקה

ולכן אני לא יודע מה להגיד. מה שכן גורטקס מאבד מתכונת האטימות לאחד כמה חודשים, תלוי בטיפול וכו'. יש ספרי שאפשר לשים על הנעליים, כמובן שלנעל גורטקס גם אחרי כמה חודשים יכנסו הרבה פחות מים מאשר לנעל רגילה. באופן עקרוני גורטקס עדיף במיוחד אני חושב למקומות כמו דרום אמריקה אם את מתכננת הרבה טרקים של יותר מיום יומיים, ואם יש לך את הכסף להשקיע בזה כמובן.

sela v

New member
איזה נעל יש לך עכשיו

והאם את יכולה להחליף אותה רק בחנות בה קנית אותה? או שהם מחזירים כסף בחנות שקנית את הנעליים אם את מחזירה אותן?

כן, אני יכולה להחזיר אותה

הנעל היא של סקצ'רס, רחבה ונוחה בדיוק כמו שאני אוהבת.. השאלה היא באמת אם זה יחזיק גם בטרק באנדים (למה יש לי תחושה שתגידו לא
) אם זה יעזור אני יכולה לחפש ולהראות לכם את הדגם מהאתר שלהם ובקשר לגורטקס- רק החברה הזאת מייצרת נעליים עמידות למים?!

sela v

New member
עדיף

אם תשלחי את האתר ואת שם החברה באנגלית. הרבה חברות מייצרות נעליים עם חומר גורטקס. גורטקס עצמה מייצרת רק פריטי לבוש, ולא נעליים.

ששש

New member
גורטקס מייצרת ממברנה

לא פריטי לבוש. חברות שמייצרות פריטי לבוש ונעליים משתמשות בממברנה של גורטקס. גורטקס ושכבות דומות הן מרכיב בלבוש. וכפי שאמרת וגם ציינתי באחת התשובות, יש עוד כמה סוגים של בדים אטימים למים ונושמים.

sela v

New member
חברת גורטקס

כן מייצרת פריטי לבוש לרוכבי אופניים, למטיילים אני לא בטוח.

ששש

New member
לא שמעתי על כך אשמח להפנייה

בכל אופן לא מצוי במיוחד.

ששש

New member
לא שמעתי ,הכוונה לביגוד מטיילים

ביגוד לרוכבים אני לא מכיר

sela v

New member
זה נקרה Gore

ולא Gore-tex, אבל עדיין אם אני לא טועה זה אותה חברה, והם מייצרים ציוד לרוכבי אופניים.

sela v

New member
זה נראה כמו נעל ספורט

ולא כמו נעל לטרקים? באיזה חנות קנית את הנעל?

הציעו לי נעל לטרקים בחנות אבל

היא לא היתה נוחה כל כך (לא בטוחה מאיזו חברה) אני רואה באתר של "למטייל" שנעל הגורטקס הכי זולה עולה 700 שקל.. וזה גם הרבה בשבילי, במיוחד אם הגורטקס לא יהיה אפקטיבי תוך כמה חודשים

sela v

New member
נעל הליכה

פחות רכה מנעל ספורט לריצה, ולכן בהתחלה היא תהיה פחות נוחה, אבל אם את רוצה לעשות טרקים את צריכה נעל הליכה ולא נעל ספורט.

נעליים לטרקים.

1. חייבים לרכך בהליכה (כואבת) לפחות שבועיים לפני הטיול. 2. נסי במושב "בני ציון", יש שם מבחר גדול ומחירים ממש זולים - ולא בושה להתמקח! אפשר להוריד את המחיר משמעותית. (לפחות 20, 25 אחוז הנחה). 3. אין סיבה לשלם על נעלי גורטקס טובה יותר מ-500 שקל (600 בדוחק). 4. לא לקנות ב"למטייל". כעקרון הציוד שם יקר יותר וה עושים רווח עצום על הנעלה. להיכנס לחנות נעליים רגילה ולבקש נעלי טרק!

אוקיי..

אני מכירה את החנות בבני ציון, זאת החנות שבשבתות תמיד מפוצצת עד סכנת חנק
אני אעצור שם בהזדמנות

maz

New member
אני טיילתי בדרא"מ

והנעלים שלי לא היו מגורטקס. במצב של גשם הם החזיקו מעמד לא רע. ביום שהלכתי בתוך שלג נכנסו מעט מים, אבל במשך היום כאשר ירדנו בגובה והתחמם קצת הכל התיבש. בקיצור - לי זה היה נוח ולא הצטערתי שהנעלים לא חוסמות מים. ועוד משהו לחשוב עליו: גורטקס אמנם מונע חדירה של מים, אבל אם בכל זאת חדרו מים (למשל מהחלק שמעל הנעל) קשה הרבה יותר ליבש אותה. גם זיעה פחות מתנדפת דרך הגורטקס כך שבגדול חם יותר בנעל. מכיוון שאני רציתי להשתמש בנעלים גם בארץ או במקומות חמים, בעיני זה היה חיסרון.

ששש

New member
נעליים לדרא"מ

נהוג להמליץ על נעליים אטומות למים למקומות קרים גשומים ומשלגים. במידה ותעשי טרקים בהרים, רוב הסיכוים שתתקלי בגשמים ואולי אפילו בשלגים לכן נעל כזו נחוצה. בתנאי קור ובכלל בתנאי הליכה, נעל רטובה זה לא סתם "לא נעים" זה יכול לעשות שמות בכפות הרגליים שלך ועד לסכנה של פגיעת קור בהם, הרי אם נרטבו הנעליים ביום הראשון ויש לך עוד שלושה ימים הליכה בקור איפה בדיוק הן יתייבשו? וכפי שאמרתי המשך הליכה עם נעל כזו לא נוח יהיה המצב הטוב. אני לא מסכים לחלוטין שנעליים עם גורטקס מחזיקות רק לחודשים ספורים. אין שום סיבה שגפה של נעל תקרע לאחר חודשים ואם כן אז יש בעיה זה עדיין לא אומר שגורטקס או שכבה דומה אינה מחזיקה יותר מכמה חודשים. החסרון היחסי הוא שנעליים עם בטנת גורטקס אכן מתייבשות לאט יותר במידה והן נרטבו, אבל בשביל זה דואגים לא להרטיב אותן ואם נכנס מעט שלג זה לא אסון מה גם שאני לא רואה סיבה שייכנס שלג. ולעניין שהן חמות יותר זה עניין של הרגל ופשוט כי זה מה שיש. אם יש לך נעליים שאת עדיין יכולה לחליף לנעליים אטומות הייתי ממליץ לשקול לעשות החלפה.

למעלה