נעליים - באיזה גיל ?

נשמוש

New member
נעליים - באיזה גיל ?

בתי בת שנה וחודש עדיין לא הולכת אבל עומדת ומסתובבת עם תמיכת הידים ברהיטים, רציתי לדעת האם אני צריכה לקנות לה כבר עכשיו נעלים או לחכות שהיא תלך? הייתי רוצה לדעת מה אתן ממליצות ואם מישהי יודעת מה מומחים בעצם ממליצים?

sarush

New member
שאלת מליון הדולר

כעיקרון אומרים לחכות כחודש שבו הילד ממש הולך בעצמו לפני קניית נעליים. מעבר לעיקרון - לדעתי אין מה למהר (למרות ההתלהבות...) וכדאי לקנות נעל (רכה, של מתחילים) - רק אם היא הולכת במקומות שאת לא מעוניינת שתיפצע וכו' כלומר אם זה נחוץ כדי להגן עליה.

אפרתש

New member
עוד לא

הסבר ממומחית (חברה שהיא מרפאה בעיסוק לילדים מייעצת לי בכל הנושאים האלה) - תשימי לב שבתך מחזיקה את כף הרגל כפופה. כאילו היא מנסה לתפוס את הרצפה. כאשר כף הרגל תתישר - זה הזמן לנעלים. או - בפעם הראשונה שתלכו לטיול בחיק הטבע בין קוצים ואבנים. אם כי הילדות שלי הולכות יחפות גם על חצץ. וכמו קודמתי - עדיף שהילדה תהיה יחפה כמה שיותר. אז גם כשתקני לה נעלים - שתנעל אותן כשצריך, אבל כשלא הכרחי - שתלך יחפה. בפרט בקיץ - אז את גם מאווררת את הרגל.

קצת מוקדם מידי לדעתי

אורן שלנו צעדה כבר גיל 10 חודשים. זה נראה לנו מוקדם ולכן לקחנו אותה לאורטופד ילדים לפני שרכשנו את הזוג הראשון. הוא טען שכדאי לה ללכת יחפה, או נעולה בנעלי טרום הליכה (היה חורף) עם סוליה גמישה מעור (יש בשילב). הנעל לדבריו לא מקדמת את ההליכה או היציבות אלא משמשת להגנת הרגל כשיוצאים החוצה. תני לה לבסס את ההליכה ואח"כ נעליים

מוקדם מדי

מומלץ לנעול נעליים רק לאחר כחודש מתחילת ההליכה. מזג האויר משחק לטובתכם וכדאי לאפשר כמה שיותר הליכה יחפה. אם יוצאים החוצה ואת רוצה להגן על הרגל לקנות נעליים עם סוליה רכה בלבד.

SHLOMIT 27

New member
נעלים

אני לא ממליצה על נעלים לפני שהולכים ממש ממש ורק אז אין מה למהר בקטע הזה

למעלה