נעליים אטומים למים

oholic

New member
נעליים אטומים למים

שלום לכולם אני טס לאירופה... קר ורטוב שם :) יש לי נעליים של CAT שנראים די סולידים וחזקים, אבל איך אני יכול לדעת שהם באמת אטומים למים ? אתם יכולים להמליץ לי על נעליים אטומות למיים אך גם זולות ? תודה.

תמי21

New member
בקשר לנעליים שלך .

יש בסניפי המטייל ב5 מקומות בארץ תל אביב , ירושליים, חיפה, רעננה, וראשון לציון מה שיותר קרוב לך...בקשר לנעליים זולות אני לא בטוחה שהן אכן זולות אבל שווה לבדוק. ! טיול מהנה. תמי21

shaishoo

New member
גורטקס

שלום אם לנעליים שלך יש ציפויי גורטקס פנימי אז יש להם אחלה איטום אם לא כמו שכבר אמרו יש מספר נעליים אטומות. הכי טוב זה גורטקס (ויש כמה חברות מתחרות עם דיפון דומה) ויש גם נעליים מעור שהם אטומות לגשם אבל שלג יצליח לחדור או הליכה בנחל לדוגמא. הכי טוב באמת אם אתה רוצה לקנות זה לקפוץ לחנות ציוד ויש אחלה מאמר עם חנויות שמוכרות ציוד טוב בפורום. תעשה סקר כי יש מצב שאחת החברות פתאום החליטה לעשות הנחה וההפרש יכול להגיע ל100 שח או יותר !!!

syair

New member
ספריי

מישהו מכיר ספריי שמונע חדירת מים? ככל הידוע לי נעלי גורטקס לאחר כשנה יענו מתפנצ´רות, ומים יכולים לחדור פנימה, לכן מומלץ לשים עליהם ווקס. מצאתי את האתר הבא, חשבתי תחילה שהמוצרים שלהם הופכים נעל רגילה לנעל מוגנת, אבל לאחר עיון קצר נראה לי שאני טועה. מישהו מכיר את המוצרים שלהם? לפי האתר שלהם אין מישהו שמוכר את התוצרת שלהם בארץ, הגעתי אליהם מהאתר של חברת patagonia. בכל מקרה שמדברים על אטימות למים השאלה כמה רטוב המקום, האם אתה הולך בנחל, בעיר שיורד הרבה גשם או משהו אחר. בטרק שלי ברוונזורי המליצו לי לקחת מגפי גומי, ולקחתי ובאמת לא חודרים מים, רק עם נכנסים למים עמוקים (שלולית עמוקה או הולכים בביצה). בטרק הז לא סחבתי יותר מאשר 7-8 ק"ג על הגב, ודווקא היה נוח ללכת עם המגפיים, ושחזרתי לנעלי ההליכה פתאום התחילו לכאוב הרגליים (אולי גם בשל הירידה הקשה שהייתה באותו יום). עוד עצה זה בנעליים כאלה, ללבוש אותם בהדרגה אם תלך איתם יום שלם בעיר, כשרק קנית אותם. יכאבו לך הרגליים. זה בערך כמו ללכת בנעלי צבא, כלומר זה לא נעלי התעמלות.

goonda

New member
תרשה לי לתקן...לגבי גורטקס

הדבר הכי אטום למים וא עור מלא... אך לצערי עור מלא יקר... גורטס הינה גרב פנימית שעשויה מחומר סינתטי, שדוחה מים אך נושם אויר... דרך עור לא יחדור שלג ולא מים, אך לעומת זאת אם תיסע עם נעל גורטקס על אופנוע במהירות של 90 קמ"ש טיפת גשם כן תחדור (אני יודע שאתה לא מתכנן לעשות זאת אבל רק לצורך ההמחשה)ודרך נעל עור היא לא תחדור, תבין נעל עור היא הנעל האיכותית ביותר למניעת רטיבות מבחוץ, אבל היא לא נושמת כלל, שזה לא קריטי רק שהרשא שלך מספיק לנשום אז תתחיל דאוג. גורטקס זהו חומר עדין בסופו של דבר. נעליים זולות אז ככה.. ישנם היום המון מבצעים לגבי נעליים, אם אתה לא הולך לעשות טרק רציני אז אתה יכול לקחת נעל שיש בה גורטקס ואתה לא חייב סוליית ויבראם, לגבי מקומות זולים... אני ממליץ לך אם אתה מזדמן לעיר אילת אז שם תוכל למצוא את הנעלי גורטקס הכי זולות זאני מצאתי (ועשיתי סקר שוק נרחב) דבר אחד לא לשכוח... תמיד טוב שיש עוד זוג גרביים בתיק על כל מקרה.. כי לכל נעל בין אם היא אטומה למים או לא.. תמיד יכנסו לה מים מלמעלה,... נעל אוטומה למים טובה למצבים בהם אתה מטייל בעשב פראי שצבר טל, או באפיקי נח"ל נמוכים שלא עוברים את גובה הקרסול :)... אגל לטיולי נחלים אני ממליץ על סנדלים מחוזקות היטב,. נעליים מובילות .. גרמונט , קרימור, ריככלן, נורט פייס, מקווה שעזרתי גונדה...

syair

New member
אטימות למים

אז ככה יש חותלות, לא יודע את השפ המקצועי של זה, שמלבישים את זה מגובה של כמה סנטימטרים מעל הנעל ועד בערך לברך, וזה מונע את כניסת המים, חוץ מזה לובשים מכנסי גשם. ראיתי אנשים משתמשים בזה בטרק שעשיתי בלייק דיסטריקט באנגליה, מכיוון שאנגליה ידועה כארץ גשומה אזור זה מאד רטוב, ואני שלא הייתי מצויד כראוי חזרתי רטוב לגמרי. לכן ליום שלמחרת מכיוון שלנעל הגורטקס שלי נכנסו מים מצאתי בחנות גרב נושמת ועמידה למים שפשוט עם אין נעל טובה זו הפתרון. הגרב מיוצרת ע"H חברה בשם sealskinz, שכנראה ואינה משווקת בארץ.

syair

New member
חסרונות נעל שלא נושמת

הסיבה שחשוב לקנות דברים שהרגל נושמת, זה לא מבעיות ריח או שהרגל תתאורר, אלא מכיוון אם אין את האיורור הזה, הרגל מתחממת מההליכה, ומפורשת זיעה, זיעה גורמת שאזור הרגל רטוב, אמנם לא מיד כאילו נכנסו לשלולית, אבל עדיין. כאשר הרגל רטובה חוץ מחוסר הנוחות, מכיוון שבזיעה זה לא כמו הרגל מוצפת במים, זה גורם לכך שיותר קר. מים מוליכים חום פי 24 יותר מאשר אוויר.

goonda

New member
נעליים אטומות למים נושמות הן פיקציה

תשמע ותשמעו... כל עייניין הנושם לא נושם זהו פיקציה מישהו איפה שהוא עיצב בשבילנו את התודעה שממש הפכה ךהיות מובנת מאילה שמי שנוסע לטיול עם מים חייב לקחת גורטקס.. גורטקס נושם הרבה פחות מנעל רגילה...כך שהבדל בינו לבין נעל עור הוא מזערי... בקיצור אף אחד ממכם לא ילדה בת 10, או ילד בן 12, שאתם צריכים לדאוג לנעל קצת מזיעה, כן נושמת לא נמושמת לכולכם יהיו יבלות, וכאבי מפרקים, בקשר לנושמת, כולכם הלכת שלוש שנים עם נעל עור אטומה, לא נושמת, ובלי בולם אחד קטנטו של זעזוע, בקיצור... אני ממליץ רק לקחת גרביים חמות , כי אני מכיר כמה חברה שקיבלו כוויות קור ברגליים,... אני חוזר שלוש שנים הינו עם נעלי עור, ויש לנו עדיין רגליים...

shaishoo

New member
שלום שוב

שלום אני רואה שאתה מפגין ידע רב אבל לי הסביר פעם איזה אוסטרי מטפס הרים תמהוני וצימחוני שבגורטקסט לא יחדור שלג או טיפת מים ברכיבת אופנוע ובעור זה בדיוק להיפך, והוא ציין גם כמוך את יתרונות הגוקטקסט הנושם, אם יש לך אתר שיוכל להסביר לי את זה יותר טוב אשמח לדפדף...

למעלה