נעיצה

נתי

New member
למרבית הצער אני מנוע מליטול חלק בארגון

בשל בעיות חוקיות וביטוחיות.

עופר 249

New member
חשבתי או איזור הכרמל או ביער בן שמן

יותר בכיוון מפגש עם קפה ותה ועוגות
אני מציע ביום שישי בוקר או צהריים {זו כמובן הצעה ראשונית בלבד}

אני מאמינה שבדברים האלה אין הרבה מה להתחבט

(וזה גם קצת מנסיון שלי בארגון מפגש פורום לידה פעילה וביתית). לא משנה מה נבחר, תמיד יהיה מישהו שהיינו שמחים שיבוא והתאריך/שעה/מיקום לא מתאימים לו.
עדיף לדעתי, לפחות בפעם הראשונה לקבוע משהו יחסית מרכזי (נניח יער בן שמן) כדי שכמה שיותר יבואו, ואם יהיה כיף וזו תהפוך למסורת, אפשר יהיה לאתגר את עצמנו עם מפגשי פריפריה.
מטעמים אנוכיים לחלוטין (יכול להיות שאני מתחילה לעבוד בימי שישי בתקופה הקרובה) אני מציעה שנעשה את זה ביום חמישי במקום עם תצפית יפה לשקיעה (תל חדיד עולה בראשי למרות שודאי יש עוד נקודות יפות).

אלעד 1975

New member
סליחה, עופר,לא ראיתי את הודעתך

כתבתי את ההודעה שלי דקות ארוכות.
ממילא הצעתי מקום כלל לא רחוק, שעה קרובה, רק שבהצעתי עדיין שעון קיץ.

אלעד 1975

New member
שישי 18.10 החל מ-13:30 יער לח"י

המיקום:
יער לח"י או יער משמר איילון. חצי שעה מי-ם, חצי שעה מת"א, 6 דקות מכביש 6.
נמצא ליד המושב משמר איילון (בין מודיעין,רמלה,רחובות ולטרון).

הפעילות:
טיול קצר ומעגלי בין אתרי היער כולל תצפית על מאגר איילון (כנראה יבש כרגע, לשמחתו של עידו
, ובכל זאת ציורי) ואולי גם חריגה של 600 מ' לכל צד מהמסלול למעוניינים ללכת בתוואי נחל איילון בין איזור חקלאי ופראי מעט ובו צריף משאבת מים ישנה לבין תעלת נ"ט. אורך המסלול בין 1.6-2.7 ק"מ. יש עליה וירידה אחת קצרים להפליא (אם מחליטים על הבונוס של ה-600 מ'). לא מתאים לעגלות רגילות אלא כמו של יענקלה.
הטיול מתבסס על מסלול באתרו המצוין של עמית (נקווה לראותו) "טבע ונופים בישראל".
החניון עצמו ביער (בצמוד לאנדרטת הלח"י) מכיל שולחנות,מתקני משחק וצל ומשולט.10 מ' מהכביש ואין צורך בג'יפונים...

מזון
: ניתן לאכול צהריים ביער עצמו (למקדימים) ואפשר גם בתום ה"מסלול" להוציא כל משפחה את צידניתה בסגנון ה"בופה הקר" (זוהי הזדמנות לחובבי הרגל הקרושה להציע את מרכולתם
). סנדויצ'ים ופירות/ירקות
תוך כדי ה"טיול" יתקבלו בברכה.
לא צריך לשים דגש על המטעמים ולא להיערך מבעוד מועד למנגל עסיסי. מדובר על יום שישי בצהריים ואני מניח שרובנו נאכל את הארוחה העיקרית בערב.

לו"ז
:
כינוס ב13:30 במתקני המשחק בחניון הצמוד לאנדרטת הלח"י. אפשר לאחר, כי הסיור יצא ב14:00. נשוטט בין שעה לשעתיים, ונחזור לחנית הרכבים ונקודת תחילת המסלול.
לאחר מכן המעוניינים להתפזר לקראת השבת יוכלו לחזור לבתיהם, אחרים יוכלו לשהות בחניון ולדהור עם הג'יפון של עופר אל עבר השקיעה
.
השבת נכנסת בי-ם ב 17:28 כך שיש מספיק זמן גם לשהות בחניון אחרי הסיור גם להיסטוריון ולנעמן ,כדי שיוכלו בזמן לזמר "לכה דודי" וגם לעידו, כדי להגיע להוריו ולהכין את יין הפטישים והקוגל.

איך להגיע
?
ראו באתר "טבע ונופים בישראל" של עמית. אין יותר מדויק ובהיר ממנו.

מדוע דווקא לשם

מקום טוב במרכז ,הגישה נוחה,קל להתמצא, אין צורך לנסוע בדרכי יער.
המסלול מעגלי,קצר ויש חניון בנק' ההתחלה (והסיום) הכולל מתקני משחק ושולחנות. במידה ומישהו מאחר, אין בעיה להדביק את האחרים.
נקודה נוספת: המקום והמסלול לא מוכרים ורציתי גם לאתגר את ההורים במסלול חדש (היה גם כך עבורי עד לפני שנה וחצי).

מדוע דווקא בתאריך ובשעה הנ"ל

שישי בצהריים-אחה"צ אמור להתאים גם למי שעובד בשישי.
שישי בוקר היתה בעיה עם בי"ס, שבת היה גורם לנתי לחלל שבת.
שקיעות בימי חול? קשה להורים עובדים להספיק להגיע לפני השקיעה, קל וחומר לבלות שם שעתיים.
אמנם זו לא העונה האידיאלית לטייל במאגר, אלא כשהוא מלא, ואין פריחה משמעותית אבל אולי ניתקל בעופות נודדים, ועדיין אנחנו בשעון קיץ.

הערות:
איני מדריך ואיני נושא בשום אחריות ביטוחית וכו' . יתרה מזאת, איני מכיר את היער הזעיר הזה על בוריו (אלמלא עמית ייתכן ולא הייתי מגיע אליו) ובכל זאת, מישהו צריך היה לקבוע משהו.
מצורפת מפה משוערת של המסלול הבסיסי בסגול ושל התוספת המעניינת הלוך ושוב בטורקיז. אם ניתן יהיה לקצר ולרדת ישירות אל השביל הזה מבלי לחצות גדר או בתלילות מרובה נעשה זאת בשטח. אני סומך על אלון שינווט אותנו.

אז קדימה להתפקד

p6a6

New member
גם אנשים שלא ממש גולשים בפורום

אלא פה ושם יכולים לבוא?
שישי צהריים נוח לי מאד. מהסיבות שאלעד מנה.

אלעד 1975

New member
בוודאי, גם הגולשים הסמויים

וגם אלו שקפצו רק לרגע לשאול שאלה.
בוודאי שגם את,אשר מדי בפעם כן מפציעה בפורום.

רק לזכור, אין זה טיול מודרך, אין פיצויים אם מישהו נשרט מאיזה איטרובל וכד'. בגלל זה הטיול הוא קצר וקליל ומי שרוצה להעמיק גם כאן הרשות נתונה.

אין צורך במינימום משתתפים ולא בהכנת מטעמים. לי נראה שנביא רק פירות ,לחם, ושאר ירקות.

אם נצליח להגיע, אביא עוגה.

השעה יחסית בסדר והמיקום מעולה בשבילי (היה יער הפיקניקים שלנו כשגרנו באזור, והרקע ל"צילומי ההריון" בהריון השני) אבל התאריך: אאוצ'
. התאריך שהציע עופר היה טוב לי פי כמה. בכל אופן יעשה מאמץ אפילו לגיחונת קצרצרה כדי לפגוש את הפרצופים.

אלעד 1975

New member
נקווה לראותך בכל מקרה,אל תשכחי שאין תנועה

בשעות הללו ושגם יש סיכוי שמזג האוויר ידחוק אותנו אל ה"תאריך של עופר" (אם כי עכשיו הוא אינו מופיע במפות).
בכל זאת אני מעדיף לנצל את שעון הקיץ עבור מפגש כזה.

לא שוכחת ועדיין

אם נבוא, זה יהיה אחד מאותם ימים שבהם אני גוררת את המשפחה ומבטיחה שנספיק הכל בעוד האישלי משתגע ולא מבין למה אני לא יכולה לבחור.

למעלה