נעים מאוד

המן הרע

New member
נעים מאוד

אני המן הרשע. הגעתי לפורום של יהודים דתיים? יש פה גם פרסים?

המן הרע

New member
לא קוראים לי נחמן אלא המן

זה המן הרשע ממגילת אסתר. לא זוכרים אותי? יש לכם מצברוח מרומם לקראת פורים. כנראה אתם לא יודעים, שהמלך מסר לי את טבעתו כדי שאחתום בשמו על הגזירה להשמיד, להרוג ולאבד... מה אתם אומרים על זה? אהה! מחר אתם תצומו יום אחד לזכר... רק תתפללו, שיישאר מכם זכר...

Nחמן

New member
לא חבל על המאמץ?

אני נראה לך כל כך רע? לא להגזים.

מדוע הפורום כל כך יבש לקראת פורים?

הנה בדיחה מיוחדת בשבילך: 3 חסידים נפגשו במקרה והחלו לספר לספר זה לזה על האותות והמופתים, על הניסים ועל הנפלאות של אדמו"ריהם.
שח האחד: פעם אחת פרצה שריפה בעיירה והשריפה איימה לכלות את כל בתי העיירה על יושביהם. מה עשה האדמו"ר? לקח את מקלו ואמר: אש לכאן! אש לשם! כל נצלו כל בני העיירה.
שח השני: האדמו"ר שלי גדול יותר באותות ובמותים. פעם אחת עלה הנהר על גדותיו ואיים להציף את בית האלמנה והיתומים. מה עשה האדמו"ר? לקח את מקלו ואמר: מים לכאן! מים לשם! והייבשה בתווך ויהי כן.
שח השלישי: האדמו"ר שלי הכי גדול מכולם באותות ובמופתים. פעם אחת שבת היה וחשקה נפשו של האדמו"ר להצית ציגארעט. מה עשה האדמו"ר? לקח את מקלו ואמר: שבת לכאן! שבת לשם! והחול בתווך וכך יכול היה האדמו"ר לעשן ציגארעט בלא חשש חילול שבת ר"ל...

ליהודים ליהודים הייתה אורה ושמחה וששון ויקר...

אין אדם שקורא לעצמו "הרע" או "הרשע"

אצל כולנו תמיד האחר הוא הרע או הרשע ולא אנחנו.
הפרסים ההומואים הם סקסיים, והאם מאמיני דת זרתוסתרא שלפיה מותר אפילו משכב זכר (משכב זוכער ביידיש, וההומו נקרא משכזוכרניק, והלסבית נקראת משכזוכרניצע)
-פֿון װיקיפּעדיע:
האמאסעקסואל אדער מִשכּבזָכרניק איז א זכר וואס גלוסט מיט געשלעכט צו זיין אייגן מין. פארצייטנס האט מען געקלערט אז עס איז א פעלער און א לייבליכע קרענק. אבער היינט האלטן רוב פסיכאלאגן אז עס אינעם נאטור און עס איז נישט א קראנקייט.

א-קיצר אפילו בויקיפדיה ביידיש כתוב ש"פעם חשבו שהומוסקסואליות (משכב זכר) זה פגם ומחלה, אבל היום סוברים רוב הפסיכולוגים שזה טבע ולא מחלה"
תודה רבה לחרדים מבני ברק וממאה שערים שכתבו עלינו כך ביידיש!

המן הרע

New member
חוץ ממני

אני האדם הכי חשוב אצל המלך. רק אני נכנס ויוצא בשער המלך עם "חופשי-חודשי". אני שונא את היהודים, שמזרעם יצא מרדכי האיש, שהעז לא לכרוע ולא להשתחוות לי. חוצפה שכזאת! לא מעניין אותי ההומואים. כל היהודים הם עם משונה. אנחנו שומרים את יום ראשון כיום המנוחה ואצלם זה דווקא שבת. היחידים, שמניחים תפילין ועושים ברית מילה הם היהודים. מה זה? למה לא להיות כמו כולם? למה לא לעשות את דת המלך ולא להתחוות לי - השר הכי גדול אצל המלך? מי בכל המדינה חשוב יותר ממני?

חוץ מזה אני מבין יידיש. בקושי פרסית.

Nחמן

New member
תגיד לי, המן

מה אתה עושה כאן בפורים? לא תלו אותך עוד בזמן המגילה?... תראה איךכל היהודים אוכלים את האוזניים שלך, מכים בכל פעם שמזכירים את שמך ושרים "ארור המן ברוך מרדכי". לא יכול להיות, שזה המן. בטח מישהו כאן מתחזה לו...

שושנת יעקב צהלה ושמחה
בראותם יחד תכלת מרדכי
תשועתם היית לנצח
ותקוותם בכל דור ודור...

המן הרע

New member
היי! היי! היי!

מה אתה חושב לך? למה מי אתה בכלל? חחח... מתי זה היה בזמן המגילה? לפני 2,400 שנה? איפה אתה חי? אנחנו בשנת 2012 ולא זכור לי, שהיהודים תלו מישהו במאה השנים האחרונות... הנה עובדה: אני חי וקיים ומה שחשבתי להרוג את כל היהודים מנער ועד זקן, טף ונשים ביום אחד, עוד תראה, שזה יתגשם...

מממ... לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! הצילווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מה קורה כאן? המלך אחשוורוש הזמין אותי ואת אסתר המלכה למשתה יין וביקש ממני להוביל את מרדכי היהודי על סוס אשר רכב עליו המלך ואשר ניתן כתר מלכות בראשו ולצעוק בכל העיר: ככה יעשה לאיש אשר המלך חפץ ביקורו! איזה אסון!!!

Nחמן

New member
אהה! ראיתם את השפן הקטן?

רצה שכל עבדי המלך ישתחוו לו ועכשיו הוא כורע ומשתחווה למרדכי וכן נופל על המיטה אשר אסתר עליה... (מה הוא זמם לעשות לה בבית המלך?
עכשיו היהודים חוגגים בכל מקום בעולם במשתה ושמחה ומכים את המן בכל כוחם. האיש אשר חשב עצמו לאלוה נתלה על העץ ביחד עם עשרת בניו וליהודים הייתה אורה ושמחה וששון ויקר.

פורים שמח לכולם!

רוצים לדעת למה אתחפש מחר? למסכן. אפילו קיבלתי דיפלומה על כך.

ליהודים הייתה אורה ושמחה וששון ויקר

היהודים לא היו רשעים יותר?

האם מגילת אסתר אינה אלא תיאור של הרג המוני של היהודים שנפרעו מאויביהם?

השקפות עולם מסוכנת והרסנית

בעולם שבו הגנה עצמית היא פשע ו"הקם להורגך השכם להורגו" גנאי, אין פלא שישראל כה מצורעת ומנודה בחסות השמאל הקיצוני היהודי היקר שלנו. והנה פרוייקציה רטרואקטיבית להשקפה זו על מגילת אסתר. לו היהודים היו מתגוננים נגד הנאצים ומונעים רצח מפלצתי של שישה מיליון מהם- הם היו יותר רשעים מהנאצים. אתם מבינים את החוכמה והחמלה הגלומה בדברים החולים האלו? מפעים.

הגנה עצמית אינה פשע

היא מותרת ורצויה בתנאי שהיא כזאת. השאלה כמובן היא אם כאן היתה הגנה עצמית או נקמה? סילוקו של המן היא הגנה עצמית אך האם כך באשר לכל מה שנלווה לכך וכן הדרישה ליום נוסף של פרעות.

כמדומני שיש חוגים דתיים שאף סוברים שיש לראות במגילת אסתר היתר נקמה (ע"ע גולדשטיין שאף פרע דווקא ביום הזה).

לפי היגיון דברים אלו סילוקו של היטלר היה מונע

את השואה. והרי ברור שזה לא היה מספיק. השימוש במושג "פרעות" כלפי מה שנעשה במגילת אסתר אנאכרוניסטי ולא שייך כלל. הרצון היה להשמיד, להרוג ולאבד. לא רק להרוג, אלא לא להותיר זכר מהחיים, רכושם או זהותם. ממש כמו המפלצת הנאצית...

אכן סילוק השדרה הראשית

מביאה לחיסול השלטון. המלחמה נגד היטלר לא הסתיימה עד שהוא לא התאבד.

טבח ב- 75 אלף איש זאת נקמה (במיוחד במספרי העולם העתיק). לא הגנה עצמית!

זה כמובן לא מסתיים כאן, אכילת אוזן המן זה קניבליזם סימלי. לתת את אסתר זה זנות. וכך הלאה ובכלל כל החג הוא ריקוד על הדם.

Nחמן

New member
תל אביב לא נחמד!

אתה מזוכיסט!
ככה לקלקל לעצמך שמחה? כל הזמן אני חושב לעצמי לנוכח הדברים, שכתבתי כאן אמש: האם אני לא מסכן? לאחר קריאת דבריך אני חש, שהמסכן האמיתי זה אתה. אלמלא המאורעות ההיסטוריים בשואה ובימי מרדכי ואסתר ועוד שנינו לא היינו קיימים היום ושנינו לא היינו מסכנים, כי בעצם העולם לא היה קיים.
לך תלמד מעט היסטוריה. סילוק השדרה הראשית אכן מביאה לחיסול השלטון אבל עדיין לא ממגרת את האויב. ראה בימינו ממש לאחר שתפסו את המן הרשע של ימינו (סאדאם חוסיין ימח שמו) והעלו אותו לגרדום עדיין היו קיני צבאות בעיראק, שגרמו הרבה צרות לאמריקאים ולעולם. אל קעידא. גם אחרי שתפסו את בן-לאדן ימח שמו ווחיסלו אותו, עדיין לא חוסל הארגון כולו והשפעתו על העולם עדיין ניכרת גם אם במידה פחותה מן העבר. גם אחרי שעראפת ימח שמו התפגר עדיין יש את את אבו-מה-זה, שאיננו מגלה ידידות כה עמוקה לישראל. גם אחרי שיחוסל ראש הנחש האיראני - המן של ימינו - עדיין יישארו לו תומכים, שירצו להמשיך את מעשיו של המן הרשע מהמגילה.
אילו היית חכם יותר, היית לומד את המגילה לאורכה ולרחבה, משווה אותו לתקופות היסטוריות שונות ורואה, שכל המתואר במגילה צריך היה להתקיים. לכן גם כיום יש לראות כאויב לא רק את הראש אלא גם את מי שנשמע לו וממשיך את דרכו.
לפי דבריך אסור היה להרוג את אייכמן ימ"ש, כי הוא לא היה הראש. בסך הכל הוא היה "פקידון" קטן".
אם כן, הבעייה שלך היא מזוכיזם. אינני יודע, איזו תרופה יש לזה אבל אתה זקוק לה בדחיפות.

פורים שמח!

Nחמן

New member
לא ראיתי את הקישור

וזה גם לא מענייני. אצלנו בציבור הדתי כל יום הוא יום האשה, יום הגבר ויום הילד. אין שוםפ מיוחד ביום זה, שדווקא בו צריך לכבד את האשה. מישהו החליט לעשות חג ויהי חג...

לפעמים אני מתפעל מהתגובות בפורום באופן יוצא מהכלל. גם גמינדס וגם חול פירמידות אינם בקשר כל כך הדוק איתי. רק הדברים שהם כתבו ממש מרנינים את הלב. מה לעשות לך, שאינך מוכן ללמוד ההיסטוריה יהודית ואתה מעדיף לשכתב את ההיסטוריה ולהתאים אותה לצרכיך. לפעמים בא לי לרחם על שכמותך, שצריכים להמציא להם חגים בה בשעה, שלו השנה היהודי מועשר בהמון חגים החל מחודש תשרי ועד אלול.

לא אתן לך לקרלקל לי את שמחת הפורים. יש לי הרבה סיבות להיות עצוב אבל חז"ל קבעו, שיש להיות בשמחה, ואני בטוח, שמתוך השמחלה תבוא הישועה. אתה רוצה להיות מדוכא? יבושם לך!

התוגבה שלך כל כך מצחיקה שבא לבכות

כדאי שתפתח את הקישור ותקרא גם מחקרים על מצב האשה במדינת ישראל ובחוגים דתיים וחרדיים.

למשל המחקר האחרון מראה שבממוצע כל ילד שנולד לאשה מוריד את שכרה ב 5% על אף שנשים לא נעדרות מהעבודה ואינן נופלות במאומה מגברים, נהפוך הוא.

אבל הכי הזכירה לי התגובה שלך את האמרה שהיתה שגורה עד לא מזמן בפי ראשי הישיבות וכו' "אצלנו אין הומואים".

Nחמן

New member
אז תבכה

אני צחקתי כל היום וטוב שכך.
ידיד הנכבד! אין לי ספק, שקיימת אלימות גם בחוגים דתיים. בשביל זה לא צריך "יום האשה". בשביל זה יש את החוק וגם את הפייסבוק וכבר ראינו מה יכול אדם פשוט מן השורה לעשות לענקית המזון "תנובה". בשביל זה צריך להילחם כל השנה מלחמת חורמה ולדעת, שפגיעה באשה או בילד היא מעשה ברברי, שיש להוקיעו באמצעות ענישה מחמירה מאוד.
לגבי השכר - הצחקת אותי. דווקא הציבור החרדי הוא הנפגע הגדול ביותר מקיצוץ הקצבאות. כבר נשפך הרבה דיו והרבה קולמוסין אבל זה כבר עניין של כוח פוליטי ולא נראה לי כאן המקום להרחיב בעניין זה.

על כל פנים בשורה לי אליך: עתידים כל החגים להתבטל לעתיד לבוא. אך פורים? "וזכרם לא יסוף מזרעם" על אפם וחמתם של שונאי ישראל...

שבת שלום לכולם!

למעלה