תל אביב לא נחמד!
אתה מזוכיסט!
ככה לקלקל לעצמך שמחה? כל הזמן אני חושב לעצמי לנוכח הדברים, שכתבתי כאן אמש: האם אני לא מסכן? לאחר קריאת דבריך אני חש, שהמסכן האמיתי זה אתה. אלמלא המאורעות ההיסטוריים בשואה ובימי מרדכי ואסתר ועוד שנינו לא היינו קיימים היום ושנינו לא היינו מסכנים, כי בעצם העולם לא היה קיים.
לך תלמד מעט היסטוריה. סילוק השדרה הראשית אכן מביאה לחיסול השלטון אבל עדיין לא ממגרת את האויב. ראה בימינו ממש לאחר שתפסו את המן הרשע של ימינו (סאדאם חוסיין ימח שמו) והעלו אותו לגרדום עדיין היו קיני צבאות בעיראק, שגרמו הרבה צרות לאמריקאים ולעולם. אל קעידא. גם אחרי שתפסו את בן-לאדן ימח שמו ווחיסלו אותו, עדיין לא חוסל הארגון כולו והשפעתו על העולם עדיין ניכרת גם אם במידה פחותה מן העבר. גם אחרי שעראפת ימח שמו התפגר עדיין יש את את אבו-מה-זה, שאיננו מגלה ידידות כה עמוקה לישראל. גם אחרי שיחוסל ראש הנחש האיראני - המן של ימינו - עדיין יישארו לו תומכים, שירצו להמשיך את מעשיו של המן הרשע מהמגילה.
אילו היית חכם יותר, היית לומד את המגילה לאורכה ולרחבה, משווה אותו לתקופות היסטוריות שונות ורואה, שכל המתואר במגילה צריך היה להתקיים. לכן גם כיום יש לראות כאויב לא רק את הראש אלא גם את מי שנשמע לו וממשיך את דרכו.
לפי דבריך אסור היה להרוג את אייכמן ימ"ש, כי הוא לא היה הראש. בסך הכל הוא היה "פקידון" קטן".
אם כן, הבעייה שלך היא מזוכיזם. אינני יודע, איזו תרופה יש לזה אבל אתה זקוק לה בדחיפות.
פורים שמח!