נעים מאוד

נעים מאוד../images/Emo95.gif

הי, אני קרן אמא של קוצ'ון בן ארבעה חודשים (אחרי הספירה...) שינק הנקה מלאה ארבעה חודשים ועכשיו, בגלל שאני חוזרת לעבודה הוא יקבל תחליף ואני לגמרי מבולבלת, סימילאק נאושור או רמדיה סנסטיב? רופא הילדים, נראה לי בקושי מכיר וגם בטיפת חלב היא התחילה לחפש פרוספקטים משהו מכיר? ממליץ?

ronylew

New member
../images/Emo65.gifהיי קרן

ברוכה הבאה בנוגע לאוכל אני גם מניקה וגם נותנת תחליף סימילאק נאושור כאשר השתחררנו מהפגיה המליצו לנו להשתמש בסימילאק נאושור(בבית חולים השתמשו במטרנה) הוא הכי קרוב לחלב אם והוא לא עשה להן שום תופעות לוואי

ברוכה הבאה!!../images/Emo24.gif

אני אמא של ליאל שנולדה בשבוע 29 במשקל 1138 גר. אחרי שהפסקתי להניק וגמרתי את כל החלב הקפוא, הפגיה המליצה על מטרנה סנסיטיב.ליאל אכלה שנה שלמה ולא היו תופעות מיוחדות. אחרי זה הרגשנו שהיא כבר לא אוכלת כמו שצריך אז אמרנו שאולי נמאס לה והחלפנו ל סימילאק נאושור (רופאת המשפחה המליצה לנו). כיום היא אוכלת את זה והאמת לא ראיתי הבדל בתופעות הלוואי או במשהו אחר. תקראי את התויות שעל הקופסא ותשווי (אני חושבת מבחינת הויטמינים והקלוריות אין הבדל משמעותי), תנסי ותראי מה קוצ'ון מעדיף ...

hagit2000

New member
גם אנחנו אכלנו סימילאק ניאושור

שני אכלה חלב אם שאוב וסימילאק ניאושור (גם בפגיה וגם בבית). בגיל שנה עברנו לאוכל רגיל (לא של פגים).

../images/Emo65.gifלאופק שלי שהוא לא פג נתתי

את הנובלאק, לפניש שנה וחצי בערך הוא רק יצא וקבלתי עליו המון המלצות טובות. הוא לא "כבד"בבטן ולכן כמעט ואין גזים, והוא מתעכל בקלות. ---מאור השתחרר מהפגיה עם איזומיל של סימילאק וככה המשכנו בבית , אחרי תקופה מסוימת שלא היה צורך להמשיך באיזומיל ( צמחי ) עברנו לסימילאק רגיל בהצלחה לכם ונשמח לשמוע קצת יותר עליכם גלי כל שנבקש לו יהי...

אז ככה

בן נולד ב 2/03/03 בשבוע 33 במשקל 1909 אחרי שאמא שלו נגשה למיון גניקולוגי בשבת בבוקר כדי לקבל אנטיביוטיקה (הייתי בטוחה שיש לי דלקת בדרכי השתן) ו"גילו" לה פתיחה של שלושה סנטימטרים.... היינו שלושה שבועות בפגיה, זו לידה ראשונה בשבילי, היה קצת קשה (אבל מי כבר זוכר..) היום בן בן 4 ח' קוצ'ון ענק ומתוק. האמת שהסיבה שאני מתלבטת לגבי התחליפים היא שהפגות שלו היתה (יחסית) קלה ואני לא יודעת אם הוא זקוק לכל ההשלמות שיש בתחליפים ואם לא יהיה לו נזק בסוף מזה שאני אתן לו או בגלל שאני לא וכמו שכתבתי אף אחד, כך נראה לי, לא ממש מבין ואני לא יודעת מה להחליט. בנוסף, לא הולך לי עם ההנקה רק בבוקר ובערב, אני "מתייבשת" וזה מתסכל אותי. זהו, רק הגיעה וכבר נודניקית
...

26יפעת

New member
קודם כל ברוכים הבאים

אני יפעת, אמא של יובל שנולד בשבוע 31 במשקל 1,135, גם יובל נולד ללא סיבוכי פגות מיוחדים אבל עדיין קטן מהממוצע, אנחנו נתנו סימאליק נאו שור יחד עם חלב אם, גם לי התייבש החלב ובמקביל ראינו שהוא לא אוכל בהתלהבות ולכן החלטנו לנסות מטרנה לפגים (הכל כמובן בהתייעצות עם רופא), בנתיים יובל אוכל לא רע בכלל ובנתיים עולה יפה במשקל (כמעט חצי שנה וכמעט שש קילו) לא נראה לי שיש הבדל משמעותי בין הסוגים אבל לא הייתי ממליצה לערבב אלא להחליט על סוג מסויים ולנסות רק אותו לפחות לתקופה, אם לא מתאים אפשר להמשיך הלאה לסוג הבא. איילת לדוג' (היא עוד תענה לך...) אמרה שמטרנה פחות טובה להתחלה בגלל גזים אז אולי בכל זאת עדיף להתחיל עם סימאלק?!

ronylew

New member
עכשיו זה יותר ברור

בדר"כ נותנים אוכל של פגים לתינוקות שנולדו במשקל נמוך מאוד עד 1.600 ובן נולד יחסית במשקל שהוא בסדר,השאלה היא אם הרופא חושב שהוא מתפתח תקין מבחינת המשקל, אם הכל בסדר אפשר לנסות לאט לאט לתת לו תמ"ל רגיל של תינוקות ,אם המשקל שלו נמוך אז כדאי לשקול לתת לו את האוכל של הפגים

קרן פ

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

גם אני ילדתי בשבוע 33, בן נולד במשקל 1860 ( צירוף מקרים משעשע.., יש לך גם דן במשפחה אולי..?
)וההמלצה שקיבלנו לגביו היא להמשיך עד גיל 7- 9 חודשים. העניין פה הוא לא הערך הקלורי של הנאושור, שהוא מעט גבוה יותר מתחליף רגיל, אלא כל התוספות של מינרלים וויטמינים, שהפג זקוק להם מעצם היותו פג ( סידן, ברזל ועוד ) שלא נמצאים בתחליפים אחרים. בהצלחה, קרן

ayelet i

New member
הי קרן וברוכה הבאה!

נועם שלי נולדה בשבוע ה - 28 ובשמקל 1200 גרם. היום היא בת ארבעה חודשים ושבוע (בערך...) ושוקלת 5.200 קילו (!) עד לא מזמן נועם קיבלה רק חלב אם - שהעלה אותה יפה במשקל. מאחר והמשקל שלה היה ועדיין מכובד ביותר - כשהגיע הזמן לעבור לתחליפים - לא מצאתי לנכון לתת לה תחליף שמיועד לפגים - וקיבלתי לכך את אישור רופאת הילדים שלנו. אנחנו ניסינו בהתחלה את המטרנה להמשך הזנה של פגים (קיבלנו מתנה בבית החולים) והיא היתה איומה ועשתה לה המון גזים - לדברי רופאת הילדים שלנו המטרנה מאד קשה לעיכול לתינוקות רכים שעדיין מתמודדים עם בעיות גזים וכד' - אולי בגיל של קוצ'ון כבר לא אמורה להיות בעיית עיכול. לגבי כל השאר - לא מכירה, מצטערת. בכל מקרה - מאחלת לקוצ'ון המון בריאות והתפתחות תקינה!

תודה רבה לכולם ../images/Emo41.gif

היינו אתמול אצל רופא הילדים והוא המליץ על רמדיה רגילה, וזהו, ברגשות מעורבים אני מפסיקה להניק היום, מקווה שיהיה בסדר...

../images/Emo65.gifשיהיה בהצלחה במעבר לרמדיה

תשאירי את הרגשות מעורבים בצד , ותחשבי על זה שעשית את המקסימום שאת יכולה עם ההנקה. לא מנסיון אישי, אבל מכל מה שאני שומעת וקוראת כאן, זה ל דבר קל בכלל, ועל כל יום הנקה מגיע לכל מניקה תפיחה על שכם גלי כל שנבקש לו יהי...

ronylew

New member
קרן

אם יש לך אפשרות אז תשאבי חלב ואז הוא יקבל חצי תמ"ל וחצי חלב אם אפשר לשאוב בבוקר לפני העבודה וכשאת חוזרת ,אני בטוחה שאם הוא יקבל חצי חצי הוא יהיה מאושר

ayelet i

New member
בהצלחה!

יהיה בסדר! הרגשות המעורבים מוכרים כל כך... אישית, הפסקת השאיבה עשתה לי המון טוב. אני אדם הרבה יותר רגוע וכתוצאה מכך אמא הרבה יותר שלווה וסבלנית - כך שרגשות האשמה (והיו המון כאלה!) התחלפו באנחת רווחה ושמחה על הצעד שעשיתי. בהצלחה במעבר לרמדיה. אם לא ילך - פשוט נסי אחרים (אין ביניהם הבדלים גדולים כל כך)

ברוכה הבאה

אנחנו השתמשנו באינפמיל AR בגלל בעיות פליטה, כך שאני לא יכול לעזור... בכל מקרה, ברוכה הבאה לביתנו החם!!!

קרן וקוצ'ון, ברוכים הבאים...

מתנצלת על התגובה המאוחרת. כל הכבוד על 4 חודשי הנקה. הבנתי שמטרנה סנסיטיב וסימילק נאושור זהים למעשה מבחינת ההרכב (תראי כמה קלוריות ל-100 סי.סי. יש בכל אחד, תכולת חלבון, סידן וברזל). אצלנו המטרנה גרמה לעצירות מגזים, ולסימילק האפרוחית שלי איכשהו התרגלה. בתיאבון. יש ב-ynet פורום של דיאטנית ילדים וגם של רופא מומחה לפגים (הקישור נמצא ברשימת קישורי הפורום), אולי הן יכולות לעזור.

למעלה