נעים מאוד...

רונולה

New member
נעים מאוד...../images/Emo13.gif

שלום לכולם. קוראים לי רוני ואני בת 21.לפניי חודש וחצי התגלתה לי מחלת הצליאק (לפי בדיקות דם וגסטרוסקופיה). אני כבר מסתכלת על הפורום הזה זמן רב ואני חייבת להגיד שעזרתם לי מאוד.עדיין, יש לי כמה שאלות ואני מקווה שתוכלו לעזור לי. אני בחורה שאוהבת מסעדות. אפשר לצאת למסעדת בשרים ובכלל בלב שלם? האם אני צריכה לשאול שאלות מסויימות חוץ מסויה, אבקת מרק, קמח וכו'? האם אני יכולה לסמוך על המלצרים? כשאני אצל חברים.. מתר לאכול? אני יודעת שזה נשמע לכם קצת מצחיק אבל חוץ מבמבה פחדתי לאכול.. דבר שלישי ואחרון (אני מבטיחה) הוא שהתופעות לוואי לאכילת גלוטן היו עייפות קשה ומדיי פעם כאבי בטן ופרקים. איך אני אדע אם אכלתי בטעות גלוטן? תודה רבה רבה, רוני, הצליאקית החדשה

רונית65

New member
תגובה

אין ספק שהביקור במסעדות ירד משמעותית בשנה האחרונה(מאז שנתגלה אצלי), מנסיוני חשוב להגיע למסעדות הטובות יותר כאלה שאפשר לסמוך עליהן(אני ציינתי את אונמי כטובה מאוד, ואת פקין כאכזבה) בכל מקרה אני יודע אם אכלתי גלוטן כי למחרת בבוקר יש לי כאבי בטן ושילשולים.

נצר1

New member
ברוכה המצטרפת ../images/Emo140.gif

לגבי מסעדות: רצוי לשאול לגבי התבלון בכלליות ולא להתבייש לשלוח את המלצר למטבח שיבדוק את רישום הרכיבים על האריזות. לגבי חברים: חשוב להסביר מה המגבלות שלך ומה את כן יכולה לאכול (ואל תצאי מנקודת הנחה שאם תגידי קמח זה יספיק... לא תמיד אנשים עושים את הקשר שלחם זה גם צורה של קמח וכנ"ל גם ספגטי וכו'. אני תמיד מציעה גם להביא משהו אם מדובר בארוחה חגיגית או משהו בסגנון.. לגבי תופעות הלוואי: בד"כ אחרי שמקפידים על שמירת הדיאטה, ברגע שמועדים בטעות הסימפטומים של הגוף חזקים יותר (כך לפחות היה אצלי), כי המעיים כבר בריאים ולכן מגיבים יותר לכל גלוטן שהם פוגשים. ואם יהיו לך רק טעויות מדי פעם זה ממש לא נורא בכל מקרה, העיקר זה לשמור על הדיאטה ביום יום.

זה מה שאני אומר במסעדות

וכן, לקח לי זמן עד שלמדתי בעצמי את סוג השאלות הספציפי, הקצר והיעיל, מבלי לשגע את המלצר (ואותי) בכל התחקירים האלה. אנסח את זה בצורת רשימת מכולת: אני רוצה לאכול פה, אבל לפני זה יש לי שאלה שנובעת מזה שיש לי רגישות לכמה רכיבים של מזון. (המלצר מתכונן): בבשר יש רוטב מוכן כלשהו? האן יש בבשר/באוכל - אבקות מרק, רטבי סויה, וקמחים ותיבוליות למיניהן? האם יש פה איזה סוג של קמח באוכל? אם כן איזה? לא לקבל תשובות של "אני חושב שאין". במצב כזה אני אומר - המחשבה שלה סימפטית נורא, אבל זה עלול לגרום לזה שתזמינו לי אמבולנס לאיכילוב מיד לאחר מכן. (המלצר מבין שהוא צריך ללכת למלצר). להבהיר למלצר שאסור שכלי אוכל במבטבח שנגעו ב...(קמח, פירורי לחם, פסטות, אבקות מרק, סולת וכו') יגעו במאכל שמגיע לך על הצלחת! (לחזור שוב על מוטיב האמבולנס. זה חזק ועובד נהדר!) השלב הבא הוא לבדוק טוב טוב איך מגיבים כלפינו במסעדה.נתקלתי בקשת רחבה של תגובות שמחד גיסא גרמה לי למחוק אותם מהלקסיקון תרבות הפנאי שלי (קפה המשולש וקפה מאזה בתל אביב), ומאידך גיסא לחזור אליהן שוב ושוב ולהמליץ לאחרים עליהם (קפה מונה ברח' בן יהודה 77 ת"א): לא תמיד תוכלי לאכול את כל מה שמצוין בתפריט. אבל לפחות ממה שכן אפשר (ובד"כ אפשר) - יש מסעדות שהטבח או השף יגיעו אלייך במיוחד או ישלחו מסר ברור עם המלצר - שהם יכינו לך משהו מיוחד (נניח - את העוף שמתובל אצלם בסויה הם יתבלו רק בתבלינים פשוטים כמו פפריקה ומלח ופלפל שחור ויכינו את זה על הגריל). מקובל גם לבקש "פיצוי" על זה שאת לא מקבלת לחם (בגלל הצליאק) בדמות כמות תפו"א או סלט גדולה יותר. אני למשל מאוד אוהב שווארמיות וחומוסיות. אז למשל שם אני תמיד שואל: יש אבקת מרק בשווארמה? בשמן של הצ'יפס טיגנתם משהו עם קמח או פירורי לחם? (כלומר בהתאם למסעדה - את מפתחת שאלות ספיציפיות וזהו). בשווארמיות, אשר שם מוטיב המזון המהיר הוא בולט יותר (וגם חוסר הסבלנות) אז שם אני מיד דוחף את המשפט - אני שואל את זה כי אני רגיש לחומרים האלה ואני מאוד רוצה לאכול אצלכם בכל זאת. ישר מנטרל תגובות מוזרות מהצד השני. מקווה שעזרתי במשו... (אוף, אין לי אופה לחם.... מחר בבוקר הולך לקנות חדש)

אולי הכי פשוט יהיה להשתמש בכרטסיות?

יש כרטיסיות מפורטות בשפות רבות שבהן מפורט מה אסור לאכול (הרעיון הוא במקור לשימוש בחו"ל). לא זוכר כרגע את הקישור אבל בטח למישהו יש אותו. רק שימי לב שיש טעות בתרגום לעברית של המילה "בלילה" רשומה שם כ"חמאה". אמיר

shlomlondon

New member
בלילה/ חמאה

היי אמיר, אני לא זוכרת מה רשום בכרטיסיות אבל בלילה באנגלית היא batter, מאוד קרוב לחמאה butter.

כמי2

New member
batter

זה הדבר שטובלים בו את הפיש אנד ציפס באנגליה ומורכב מקמח חמאה ועוד כמה סודות שאף אחד לא רוצה לגלות.

sweetchick18

New member
המלצה לבית קפה...

בריסל'ס - בית קפה ברחובות, הרצל 220 (טל - 08-9470448) כדי לתאם מראש קודם! אכלתי שם אתמול עם המשפחה(יש לי גם אחות צליאקית) ויש שם דברים מצויינים, זה מקום חמים ורגוע! והצוות שם יודעים בדיוק על מה מדובר! הזמנו שם תפוחי אדמה מוקרמים וסלט שבא עם לחם נ.ג והיה לזה טעם של חלה!!! יש שם גם וופל בלגי מצוין למי שאוהב! אבל אזהרה... כל מנה זה וואחד מנה!!! "
הזמננו שתי מנות שחילקנו בין ארבעתנו והתפוצצנו!! מומלץ ביותר!!!

כמי2

New member
בריסלס בית קפה רחובות

מקום צנוע קטן לכן צריך להזמין מראש. כריכים ענקיים עם לחם צהוב (תירס ??) וופל בלגי עם כל התוספות נ"ג די טעים. אין תפריט נפרד ללא גלוטן, צריך לבקש נ"ג. אין בשר. יש בתפריט גם פסטות עם גלוטן. להמנע מרטבים . שירות טוב. פתוח בסופי שבוע רצוף. אפשר לשלב את זה עם טיול במכון וייצמן הקרוב לילדים או גבעת הקבוצים מוזיאון מחתרת עם סליקים שילדים אוהבים. בסה"כ מקום נחמד שגם מבוגרים וילדים יכולים לבלות אחה"צ או ערב וארוחה לא מחייבת כי אין משהו אחר לאכול מלבד הכריכים והוופל נ"ג. אין לי שום אינטרס ואני תמיד בחיפוש אחר מסעדות לילדים.

Hannyle

New member
אני לדוגמא לא אדע

אפ אכלתי גלוטן מכיוון שהתופעות לוואי עוד לא עברו

noosh 19

New member
ישר כח

בתור אחת שסבלה מזה כ"כ הרבה, בסוף זה יעבור. את רוצה לדעת גם מה אני חושבת? תנסי לא לחשוב על זה, ולא לשנות את אורך החיים שלך בגלל זה, תראי איך זה יעשה עוד יותר פלאים, תחליטי שכבר מעכשיו את פשוט עוסקת בדברים אחרים, עושה אולי קצת ספורט. פשוט לא חושבת על זה. תראי שזה גם הרבה יעזור, תראי כמה כוחו של התת מודע שלנו יכול גם לעזור, תחשבי כל הזמן חיובי חיובי חיובי, לי זה עזר מאוד, ברגעים שלא הרגשתי טוב, באמת עם רק תסטכלי מסביב. ותראי שבסוף זה לא יהיה, הריי לא תסבלי כל החיים, יכול להיות שעוד חודשיים פתאום הכל ירגע, אבל זה גם הכל תלוי בכמה את חזקה עם הכאב.

נצר1

New member
הגישה הנכונה!!!

בגלל שגם אני נקטתי בה, אני אפילו לא זוכרת מתי נעלמו לחלוטין כל הסימפטומים... התרכזתי בשיפור התזונה שלי ויצאתי עם חברים ואפילו נסעתי עם ידיד לחו"ל זמן קצר אחרי, ופתאום יום אחד קלטתי שהם כולם נעלמו..

Hannyle

New member
יש בזה משהו../images/Emo140.gif

באמת לא כדאי לתת לזה להשפיע ככה על אורך החיים... נקווה שיעבור מהר... והלוואי ויהיה לי מספיק כח רצון כדיי לעשות ספורט... חחחח

למעלה