נעים מאוד אני חדשה..

גל פיטר

New member
נעים מאוד אני חדשה..

שלום לכולן, קוראים לי גל אני בת 24 סטודנטית גילו לי אנד' קשה לפני שנה וחצי. אני מדוכאת נורא! ואפילו אשתף אתכן שאני מרגישה שאף אחד לא ירצה אותי ככה ולכן הפסקתי לצאת. :( רוצה להכיר אתכן.

רווית04

New member
נעים מאוד

היי גל, לצערי אני נאלצת להרגיש את כאבך. כי גם אני עוברת סיטואציה כזו.. אשמח להכיר אותך.

גל פיטר

New member
גם אני אשמח מאוד!

בת כמה את רוית? לפני כמה זמן גילו לך את האנדו' (סליחה אם זה כבר כתוב במקום אחר...)

רווית04

New member
: )

אני בת 22. אובחן לי האנדו' בשנת 2007 שהייתי בת 19. בשירותי הצבאי - הגעתי למיון נשים בבית החולים סורוקה. לפרוסקופיה ראשונה הייתה אז וניתח ד''ר גולדשטיין. לפרוסקופיה שנייה עברתי בתל השומר בשנת 2009.

galim29

New member
ברוכה הבאה גל../images/Emo140.gif../images/Emo24.gif

אשמח אם תפרטי קצת לגבי האנדו. אצל מי את מטופלת? איך אבחנו לך? האם נותחת? האם את על דיכוי קבוע של גלולות? אני מכירה את המקום שלך, של יאוש ותסכול וכאבים, של הערכה עצמית נמוכה והחשש שאף אחד לא ירצה אותך. אז נכון, זאת מחלה ארורה, אבל את יכולה להשתמש בה גם כמנוף להסתכל על החיים שלך ולהתחיל להעמיד את עצמך בראש סדר העדיפויות. מה שחשוב זה קודם כל שתהיי בטיפול רפואי בידיים הנכונות, שתהיי במעקב וברגע שההרגשה תשתפר, את יכולה לשלב גם דברים אחרים. לי לקח זמן אבל הגישה שלי היא שהחיים לא נגמרים בגלל האנדו אלא מתחילים יותר טוב ואני עושה המון כדי לשמור עליהם כך.זה דורש מאמץ נפשי לא קל אבל שווה כל רגע. נכון שלא קל, שיש פחדים והרבה קשור לדימוי עצמי ולפחד מזוגיות אבל בשביל זה אפשר ללכת לטיפול פסיכולוגי טוב שיכיל אותך ויעזור לך להסתכל על המחלה בצורה אחרת, ויש פה לא מעט נשים שנמצאות בזוגיות מכילה ותומכת, יש כאלו של פרק ב' שלא מצאו את התמיכה בנישואים הראשונים ולא וויתרו, יש פה המון אופטימיות כי אנדומטריוזיס זה מחלה אבל אפשר ללמוד לחיות איתה בשלום. תתחילי צעד צעד, וכמובן יש לך פה בית חם ותומך.

זואילי

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

טוב שמצאת אותנו, כי כאן תמצאי חברות. גם מעבר לוירטואלי. אני מבינה את החשש שלך מיצירת קשרים ומערכות יחסים, יכולה לספר לך מעברי כשהייתי בשנות העשרים לחיי... האנדו אף פעם לא עמד בדרכי. דווקא היציאות, האיפור, הלהקפיד על הלוק והתאהבות שמעלה סומק בלחיים וחיוך שלא יורד מהפנים, ימים ארוכים של תוכניות ובילויים עם זה או אחר, לישון בקושי 4 שעות בלילה וכו' וכו' - כל זה מחזק גם מבפנים. והיה מעולה
האנדו לא היה אישיו. כי את צעירה, ועכשיו זה הזמן לטרוף את החיים, וכן, גם את הגברים..
אז חיים על כדורים (והרבה)... אבל חיים!! אם קשה לך ואת זקוקה לעזרה מקצועית - אל תתביישי בזה. זו פריבילגיה שלא רבים מוכנים לה. אבל זה יכול לתת לך כלים וחיזוקים ולהחזיר לך את הביטחון העצמי, השמחה והעשייה. היעזרי בפסיכולוג/ית.

גל פיטר

New member
תודה- יש לי שאלה.

אתן מכירות רופא/ת נשים טוב ופסיכולוג/ית טוב/ה באזור הדרום?

רווית04

New member
תשובה.

פסיכולוגית טובה - חנה בסטניאסט (מקווה שלא טעיתי בשם משפחה) המספר שלהם במזכירות בסורוקה:6400351 רופא נשים מומלץ בדרום - פרופסור בנימין פיורה מקבל בקופ''ח ג' ,מרכז בריאות האישה.. וד''ר אברהם ירקוני (מנהל מיון נשים) וגם מקבל באופן פרטי.

kikona126

New member
היי גל

מכירה את ההרגשה הזאת שלך, מעין הרגשה ש"אני פגומה" ו"מי ירצה מישהי פגומה?" הרגשתי ככה גם אחרי הניתוח, כמה שניסיתי להסתיר את זה, וזה פשוט הוריד לי את החשק מלצאת עם בנים, גם אם זה היה סתם עם חברים... שלושה חודשים אחרי הניתוח החלטתי ללכת לסקסולוגית , ומאז אני יוצאת הרבה עם בנים, אפילו מחפשת פה בצרפת הרחוקה... אני חושבת שלפני שנסעתי הייתי כל הזמן בבליינדייטים, כמעט כל שבוע, החלטתי שהאנדו לא יפריע לי בתחום הזה ולמדתי לאהוב את הגוף שלי גם עם האנדו (ועם הבטן המאוד הריונית שהיתה לי אחרי הניתוח במשך הרבה זמן) אין בך שום דבר פגום, את מיוחדת, והבחור שיהיה איתך, יהיה איתך בגלל שאת מיוחדת ובגלל שהוא יקבל אותך כמו שאת. שיהיה בהצלחה.

shirshir22

New member
הי גל

ברוכה הבאה - עד כמה שאפשר להגיד ברוכה, אין לך מה להרגיש פגומה, יש עוד דברים בעולם הזה יותר גרועים מאלו - לא עלינו.... אני מאובחנת כבר 8 שנים, ולמרות הכאבים בקיום יחסים ולעיתים הדימומים באמצע...כן גועל נפש..... מעולם לא וויתרתי על סקס ועל יחסים עם המין השני. לא מספיק שיש לנו אנדו אנחנו צריכות גם להתנזר ולהתבודד - לא בא בחשבון
אני יודעת שיש את ההלם הראשוני ואת התסכול של המחלה, אך אני מחזיקה לך אצבעות שתצליחי להתעלות מעל זה ולנסות לראות את כל הדברים היפים האחרים שיש בך - ואני בטוחה שיש!!!

גל פיטר

New member
תודה לכולכן אתן מקסימות

שמחתי כל-כך לקרוא את התגובות שלכן. זו תמיכה מדהימה שאני בטוחה שהיא תעזור. לאחרונה אף השלמתי שעלי לקבל ייעוץ מאיש מקצוע- פסיכולוג. לגבי השאלות- עברתי ניתוח לפני שידעתי על האנדו' הגעתי לבית החולים עם בטן חריפה וחום גבוה ומיד ניתחו אותי, שם גילו זאת. אני גרה כרגע באזור הדרום ולכן מטופלת בסורוקה- במקרים הקשים יותר. ובשוטף רופא הנשים שלי לא ממש מבין באנדו' ונותן הפניות במידת הצורך. אני לא מכירה בדרום רופאים שמאוד מבינים בזה לצערי. וכאן קראתי על המרפאה בתל השומר שאני חושבת שהכרחי שאלך לשם. אני על דיכוי באופן קבוע כבר מהניתוח ובכל זאת סובלת כאבים עזים לעיתים קרובות וCA שלי בשמיים... מדי פעם יש גם דימומים מעצבנים ומשתמשכים. ואגב- הייתה לי פליטת קולמוס למעלה וכתבתי שאני בת 24 אז זהו שפירגנתי לי ובגדול- אני בת 28- זה אפילו לא קרוב במקלדת לא יודעת איך קרה....

רווית04

New member
היי גל

גם אני דרומית ובהתחלה טופלתי בסורוקה על ידי ד''ר אריק אוחנה שהתרשל פשוט כך בתיק שלי והביע זילזול. הטענה שלהם שהוא נחשב למומחה כאן בתחום האנדומטריוזיס - אך אין זאת נכון. מבדיקה שערכתי הוא למד עם ד''ר דוד סוריאנו בפקולטה לרפואה בבן גוריון והוא פשוט התקדם לכיוון המרכז. אני בהחלט יכולה להגיד לך שהשינוי וההחלטה לטפל בתל השומר הייתה הנכונה ביותר. מבחינת פסיכולוגית - אני מקבלת תמיכה פסיכולוגית בסורוקה. פסכיאטרית בסורוקה. פסיכאטר גם בתל השומר במרפאת כאב. רופאת כאבים ושני רופאים שמבינים בתחום האנדו' שגם ניתחו אותי שניהם - ד''ר דוד סוריאנו ,ד''ר רון שיינמן. אם יש לך את האפשרות להתעקש על הטיפול הכי טוב בשבילך בשביל לקבל מערך תמיכה מלאה עשי זאת לשקט הנפשי שלך וגם בשביל שיהיה מקום שיתן לך את מלוא הדברים שאת זקוקה להם באופן אישית.

kikona126

New member
אוף איתך

ואני כבר חשבתי שיש מישהי יותר קטנה ממני בפורום... האם הם ניקו את האנדו בניתוח? והפרידו את כל ההדבקויות?

גל פיטר

New member
היי קיקונה

רווית קטנה ממך :) ניקו לי והפרידו הדבקויות עד כמה שניתן, ועל אף הגלולות יש הרבה צ'סטות....

מעיין153

New member
גל ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

מבינה את הכאבים שלך לרובנו יש אותו אני גם בת 28 אני נשואה ויכולה לומר לך שבאושר עם בעל מאוד תומך מי שיירצה אותך יקבל אותך עם כל החבילה בטוב וברע תמיד יקום הגבר הזה וגם אני ממליצה לך ללכת לתל השומר אני עברתי ניתוח במאי ומאז אין לי כאבים בצד שמאל תודה לאל רק ביום הראשון כאבי מחזור חזקים ויורד בהדרגה

גל פיטר

New member
אכן יש תקווה...

שמחתי לקרוא את זה. שמחה שהניתוח עזר אני לצערי סובלת כאבים על אף הדיכוי.. האם זה נורמאלי שזה כך?

kikona126

New member
באמת?

לא ידעתי
גם לי יש ציסטה על אף הגלולות... ויש גם מחזור עם הגלולות שמגיע מתי שבא לו כמה שבא לו ואיך שבא לו...

פיצ 50

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

הי יקירה, מניסיון מי שירצה אותך, יאהב אותך על כל המשתמע, לטוב ולרע...... ואם האנדו לא ימצא חן בעניו, הוא לא ראוי לך...... אז תאזרי אומץ וחוץ מהאנדו אני בטוחה שיש לך עוד מלא מה להציע ולמי שלא טוב שילך לעזאזל...(אני ביום רע
) בהצלחה.....

למעלה