נעים מאד

noale noale

New member
נעים מאד

אני "מציצה" אליכם בזמן האחרון ונהנית בעיקר משלל התמונות המצורפות. בעבר הרכבתי לא מעט פאזלים. בד"כ פירקתי אותם ורק מעטים מיסגרתי. הייתי רוצה לחזור במשנה מרץ לתחביב הנהדר הזה, ושאלות לי אליכם: 1. בעבר הייתי מרכיבה סתם על שולחן - אבל אז - להעביר לקרטון ביצוע זה די "תיק" אז - האם אתם ממליצים להרכיב ישר על קרטון ביצוע? 2. ההרכבות הקודמות שלי היו של פאזלים של 1000-1500 חלקים (ועוד אחד "קטן" של 750 חלקים אבל דוגמא רצסיבית - דגי זהב במים.., וללא מסגרת). האם תמליצו לי לחזור ישר לגדלים הללו או להתחיל בגדלים קטנים יותר? 3. השאלה הכי חשובה - תאורה !! זכור לי שהיתה לי תמיד בעיה של תאורה - אור שמש סינוור. אור צהוב רגיל מעל הפאזל גם כן סינוור והאור השתקף בחלקים ואז קשה לראות את דוגמת החלק. על איזו תאורה אתם ממליצים? תודה מראש נעה

123נעמי

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

כדאי לך להרכיב את הפאזל ישר על קרטון ביצוע קל יותר להזזה להדבקה ולסיבוב הפאזל כדי לעבוד על אזור רחוק אם הרכבת כבר פאזלים - ואת יודעת שאת נהנת מזה תחזרי לתחביב עם פאזל של 1000 1500 חלקים בקשר לתאורה אין לי תשובה - אני מכירה את הבעיה אני מסובבת את המנורה בהתאם לנוחיות של הרגע ברוכה הבאה נשמח לשמוע ממך

jocie1

New member
ברוכה הבאה

אכן הכי כדאי לעבוד על קרטון ביצוע. חזרה הדרגתית החל מ 1000 , 1500 חלקים, רגילים או מיניאטוריים תאורה סגירת תריסים על מנת למנוע סינוור אך עדיין לאפשר תאורה להאיר את החדר. מנורה שמאפשרת תאורה עליונה מעל הפאזל. בהצלחה

מממאיה35

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo142.gif

לדעתי את יכולה בכיף להתחיל ישר עם 1000 + חלקים. מומלץ להרכיב ישר כל קרטון ביצוע - זה גם קל לניוד במקרה שאת צריכה את השולחן לצרכים אחרים. פאזל של הדגים נשמע מענין, אולי יש לך תמונה? או ש... נעמי, תחפשי לנו ברשת על מה מדובר? ואגב נעמי - נראה שיש לך פה שותפה ל"פירוק"

noale noale

New member
הדגים

אז זה היה די מזמן אבל חיפשתי... זה נקרא FISH &CHIPS של BEPUZZLED 750 חלקים ועוד כמה 4 או 5 חלקים מיותרים (לבלבל את האויב
) בלי מסגרת ישרה כלומר אין מסגרת להתחיל ממנה ואחרי שגומרים את התמונה מתחבאים בה שלושה "ג'וקים" (שבבים - באלקטרוניקה) בתמונה שצריך לנסות למצוא

123נעמי

New member
יפיפה -אהבתי../images/Emo9.gif

אני לא מכירה כזה פאזל צלמי לנו בהזדמנות את הפאזל המורכב נראה מעניין

noale noale

New member
היו אז בחנות עוד כמה מהסידרה הזו..

כולם היו עם דוגמא חוזרת על עצמה... ועם העקרון של "בלי מסגרת", עם חלקים אקסטרא , ומשהו מתחבא בתמונה המושלמת ואני אז בחרתי את התמונה הכי צבעונית ונעימה לי לעין כי ייעדתי אותה מראש לתליה אצלי בחדר בעבודה. זו היתה איזשהי חנות ברמת גן - סתם חנות משחקים אני חושבת.. זה היה לפני כ 10-11 שנים אז אני לא ממש זוכרת אשתדל לזכור לצלם ולהעלות תמונה. וחוץ מזה - תודה על התגובות. התמונות המרהיבות כאן ממש עשו לי חשק לחזור ולהרכיב... אבל.. ילדים קטנים בבית, וחסר זמן משווע.. וגם - חוסר במקום.... אני מתלבטת איך לבצע טכנית בבית
אולי באמת קרטון ביצוע יעזור כי אוכל להעלות אותו אל מעל הארון בין לבין....

123נעמי

New member
דרך אגב

יש את השטיחון המתגלגל זה טוב לאיחסון הפאזל בזמנים של מנוחה יש כאן הוראות איך להכין לבד - כנסי למאמרים

מממאיה35

New member
../images/Emo128.gif זהירות עם השטיחון

מניסיון של כמה פה - לא ממש נוח לעבודה, בעיקר כי החלקים "נדבקים" וקשה מאוד לנייד אותם בחופשיות מאזור אחד לאחר בפאזל.

jocie1

New member
בהחלט מקשה על ההרכבה אך שיטת אפסון מעולה

כשיש חוסר במקום להרכבה על השולחן אוכל.... עם המגרעת המובאה לעיל כדאי בכל זאת שיהיה מאוד שימושי

noale noale

New member
../images/Emo13.gif

הוא באמת יפה.... והרעיון של החלקים המתחבאים ממש חמוד... אשתדל לצלם בקרוב ולהעלות את התמונה

noale noale

New member
לבקשת הקהל ../images/Emo6.gif מצרפת תמונת פאזל הדגים

..כמובן ששכחתי להביא מצלמה לעבודה אז נעזרתי במכשיר הטלפון הנייד של אחד מעמיתי, אי לכך הרזולוציה אינה "מדהימה" אבל עדיין התמונה נותנת מושג

noale noale

New member
ולתוהים - מודבק על קרטון ...

ביצוע בעזרת דבק פלסטיק רגיל (רק מאחורה - אני לא מכירה אתה טכניקות המתוחכמות יותר) וממוסגר עם זכוכית מעל (לכן אפשר גם לראות השתקפות בתמונה)

למעלה