עדיין אין סתירה..
אין בדל של סיכוי לחיות אך ורק על פי הפשט כפי שהוא מופיע. נראה אותך מפרש, מנתח, ומוציא סידרה של חוקים שעל פיהם תצטרך לדון ולשפוט כדיין בבית דין, מהאיסור גזל. וכל זה אך ורק מהבנת הפשט. אני יכול להביא לך דוגמא איך להביט על הסתירה כביכול שהצגת. ניתן להסביר זאת כך:עכשיו אני (אלוהים) איתכם בגלוי ולא בהסתר פנים, אעשה לכם ניסים ונפלאות אלחם את מלחמתכם אדאג לכם במדבר, עכשיו תוכלו להילחם (בכאילו, מדובר בעבדים שיצאו מחרות ישר למידבר הם עדיין חלשים) ללא חשש, אבל לעתיד לבוא כשאהיה בהסתר פנים והניסים לא יהיו גלויים כבעבר (פעם שניה עם שאול עדיין גלוי, ופעם שלישית עם המן בהסתר פנים לכן לא היהודים הם שחיסלו פיזית את המן -מזרע עמלק- ובניו אלא מתוך עצמם) תמשיכו לפחות למחוק אותו מהמחשבה, זה המעט שתעשו למעני. בסוף פרשת שמות, אלוהים אומר למשה "זכור את אשר עשה לך עמלק", זכירה על מנת שלא ישכח לעולם את אשר עשה לבני ישראל במדבר. דומה למה שאנחנו עושים היום עם שמו של הצורר הגרמני (מזרע עמלק!) בכל פעם שמזכירים את שמו מיד באה הקללה "ימח שמו וזכרו". ובכך מקיימים את הציווי. במדרש מוסיפים ביאור נוסף ברמה הרוחנית, עמלק משול ליצר הרע לכן צריך וחובה להילחם איתו ללא פשרות, להכניעו לגרשו ולמחוק אותו מקרבך. וישנם עוד ביאורים נוספים ששמעתי, חבל שאיני זוכר את כולם. תרשה לי לתקן אותך, אולי בני האדם כלל האומות חיים על עץ אחד, אך לא עם ישראל. עם ישראל חי ומתקיים אלפי שנים רק ובזכות התורה, הפרד"ס הוא הפירושים של התורה כולה מהפשט ועד הסוד, לולא הפרד"ס לא היינו מצליחים לקיים את הכתוב. אגב, לא פלא בעיניך שהצלחנו לשרוד אלפי שנים, רובם בגלות, עם כל הרדיפות והגזירות שאף עם אחר לא חווה על בשרו? בכל אופן זה פלא בעיני הגויים. את פליאתם אציג בענף חדש...