נעים מאד

niceday3

New member
נעים מאד

אני בת 39 ובהריון (בהתחלה). כשאני אלד כבר אהיה בת 40.זה הריון שלישי. אני לא ממש מרגישה מבוגרת מידי בשביל להביא ילדים. אבל יש מעין הרגשה שהסביבה מסתכלת על זה כך. נכון שהיום כבר יותר נשים יולדות מאוחר אבל עדיין מתייחסים לזה בשאלות כמו "יש לך כוח לזה" עכשיו באמצע החיים" "הילדים שלי כבר בצבא ואת נזכרת עכשיו"....בנוסף מדברים איתי על לעשות את כל הבדיקות האפשריות בהריון ומכניסים אותי ללחץ לאט לאט. מה דעתכם? זה מוזר שבחברה שאפתינית וקרייריסטית כשלנו עדיין אנשים מגיבים בצורה כזו נכון?

דינהלה1

New member
נעים מאוד וברוך הבא../images/Emo140.gif

אני בת 40 יש לי ילדה בת 4 ולפני כ 10 חודשים ילדתי תאומים. אישית אני מרגישה שאני ממש בגיל המתאים להיות אמא. יש בי היום תובנות שלא היו לי לפני 10 או 15 שנה. כמו בכל סיטואציה בחיים יש יתרונות ויש חסרונות, לחברותי יש ילדים החל מגיל 7 ולא בצבא. וממה שאני רואה היום זה מקובל להביא ילדים בגיל מאוחר יותר. בגן של בתי יש הרבה אמהות בסביבות הגיל שלנו ואף למעלה מזה. גם בגינה של השכונה רואים אבות שבאים עם הילדים שלהם שכבר נראים באמצע החיים וזה לא מוזר לאף אחד. אכן אני מוצאת את עצמי מתמודדת עם כל מני מצבים כמו למשל שאני דואגת לאמא שלי שכבר הגיע לגיל הזקנה. וגם שהסבתות של הילדים שלי לא צעירות (הסבים כבר הלכו לעולמם) ואני מרגישה צביטה בלב כשאני רואה ילדים מטיילים עם הסבים והסבתות אם כי הסבתות עושות כמיטב יכולתן והילדים אוהבים אותן מאוד. מצד שני שום דבר לא מושלם בחיים, אני מתארת לעצמי שלאמהות צעירות אחרות יש דילמות אחרות שאותי זה פחות מעניין בשלב זה בחיים.

HAPPY GO LUCKY

New member
גם אני בת 40

ילד בן 5.5 ובהריון חודש 8. כאלד (ב"ה) אהיה כמעט בת 41. בעלי במעט 43. אנחנו נראים מאוד צעירים ואנחנו פעילים מאוד. אני רואה בסביבי ואין אבא לילד כמו בעלי.כמה שהוא משקיע כל הילדים רוצים לבאו הביתה כשבעלי כאן כי הוא משחק איתם ומצחיק אותם. הילד חולה על אבא. אני רואה אמאות בגן צעירות חמוצות עם הרגשה שפיספסו משהו. אני חייתי, וחייתי טוב, עשיתי שטויות, נסעתי, הסתובבתי והחוש האמאי הגיע אחרי כל החוויות. מצד אחד הייתי רוצה להיות 5-6 שנים פחות. מצד שני באמת מרגישה עם כח לעוד ילד. לגבי ההריון, נכון שיותר מקפידים, לפעמים מעצבן כי חיים רק בשביל הבדיקות אבל מצד שני זה לכמה חודשים ועושים את מאמץ. אני לוקחת את הריון הזה בסבבה כמה שהוא לא פשוט.

הסביבה מעצבנת...

האם זה רק נדמה לי או שאצלנו ההריון הפרטי של כל אחת מאיתנו הוא נחלת הכלל? כל אחד אומר מה הוא חושב עושים לנו סיבובים על הבטן בלי לבקש אצלי זה דווקא ההפך שואלים למה אני לא עושה עוד אחד הההלללווו אני נושקת ל44 בעלי חגג 50 יש לי שני ילדים שיהיו בריאים ואנו מאותגרי פוריות אל תתייחסי למה שאומרים לך - תעשי את כל הבדיקות שצריך כולל אילו שאנו עושות בגלל גילנו שהוא מעל 35 ותמשיכי לחשוב בצורה חיובית

ר ע נ נ ה

New member
ברור שזה אינדבידואלי

יש כאלה ששמחים שימי החיתולים מאחוריהם ויש כאלה שפוצחים בסבב נוסף מרוב געגועים לתינוק רך ומתוק. בסופו של דבר כל אחד עושה מה שמתאים לו. גם על אמא שלי "ירדו" כשהיא היתה בהריון בגיל 36 (!) ואחותי ואני כבר היינו "גדולות" (בנות 14 ו-12) ואז זה נחשב ממש "זקן" ללדת בגיל כזה. אנשים אומרים מה שבא להם לפעמים קשה להם לשמוח או לפרגן רק כי להם זה לא מתאים (ללדת כלומר) אני ילדתי את ביתי הבכורה בגיל 40 ובגיל 42 את בני הקטן (בן 4.5 חודשים). בעלי בן 48 וברור שרוב החברים הוותיקים שלנו עם ילדים גדולים, שחלקם כבר בצבא או אחרי צבא - אז מה? תחשבי על זה שבקרוב יהיו לך הרבה חברות צעירות, כי באמצעות הילדים הקטנים נוצרות חברויות עם אמהות שיש להם ילדים באותו הגיל. לגביי הבדיקות, לא צריך להלחץ, הבדיקה היחידה שכדאי לעשות בוודאות בגלל הגיל זה מי שפיר. כל יתר הבדיקות לא קשורות לגיל האם אלא לעניינים גנטיים.

גם אנחנו החלטנו לקפוץ למים האלה

בגיל יחסית מאוחר ולאחר שילדינו בגרו מאוד אפילו. את הקטנצ'יק ילדתי כשהייתי בת 44 והוא כבר עוד מעט בן 6 ואני כבר אוטוטו בת 50 אחת ההחלטות הכי טובות שלקחנו בחיינו. רק אושר צרוף. אני ממליצה.

אצלנו הסיכוי קיים

אנחנו לא שומרים אחרי שאני ארד במשקל יש סיכוי להריון ספונטני אנו מאותגרי פוריות שמחמיר עקב עודף משקל במידה וזה יקרה אני אהיה סביב גיל 45 בלידה

R a c h e

New member
בעוד חדשיים אהיה בת 41

אני אמא של אורי שנה ו- 11 חדשים ומנסה מאוד "לעשות" לה אח קטן, מה שאומר שאהיה שוב אמא קרוב לגיל 42 לפחות. אם יש לי כח? בסה"כ כן, נכון שאני סובלת מבעיות גב ולפעמים מתקשה לסחוב את אורי, אבל בשל אותם הכאבים עברתי למחלקה אחרת כשהייתי בת 30. בדיקות? אעשה את כל מה שימליצו לי. ומה שאומרים האנשים מסביב? סליחה, אבל הם יכולים רק לקפוץ לי.....

איך באמת הסביבה מגיבה?

בעיקר הסביבה מעברך? אני מקווה שזו לא חדירה לפרטיות אבל זה מסקרן אותי - איך חברה דתית מגיבה לדבר כזה? (את לא חיייבת לענות ואם תבקשי אמחוק את השאלה)

a17

New member
אני ילדתי את המתוקה בגיל 46 ../images/Emo9.gif

"מהצד שלי" שני בוגרים (
) מהצד שלו-רווק זקן
ככה שהמתוקה היא ביתו היחידה....עם חשבתי "לעשות" לה אח/ות האפשרות הזו מתנדפת עם כל שנה שעוברת, אני אוטוטו בת 50 וממש לא נראה לי הריון ולידה עכשיו...אבל עם הייתי בגילך לא הייתי מתלבטת אפילו.
בקשר לסביבה - אני גרה במקום קטן כולם מכירים את כולם, וכשהייתי בהריון הייתי עסוקה מדי בהריון המסובך ובשאר הזמן הייתי בפאניקה ככה שלא באמת הייתי פנויה לשמוע מה חושבים עלי היה לי חשוב שהילדים שלי ידעו מה קורה ברמה הבסיסית וזהו... כשילדתי הרגשתי גאווה גדולה שהצלחתי להביא את ה"מבצע" לסיומו המוצלח ובאמת היו נשים בגילי שאמרו לי אז שהן מצטערות שהן לא "עשו" עוד ילד ושכל הכבוד על האומץ....

למעלה