שלום חמוטל../images/Emo24.gif
אני ספיר, בת 18, אמנם לא אובחנתי כלוקה בתסמונת טוראט, אבל מגיל 6 אני עם טיקים, לפעמים חזקים יותר ולפעמים חלשים יותר.. גם אני לא לוקחת ומימיי לא לקחתי תרופות שירגיעו או יעזרו בהתקפות טיקים. אני יכולה להבין את התפרצות הטיקים שלך, מכיוון שגם חם יותר עכשיו, והחום אכן משפיע על כמויות ותדירות הטיקים, וגם אני בתקופה מאוד לחוצה עכשיו של בגרויות, ככה שהטיקים הם מרכז חיי עכשיו. אני רוצה להדגיש דבר אחד- עכשיו, כשאני נמצאת בתקופה לחוצה, אני מרגישה אותם הרבה יותר מכל זמן אחר, ובגלל זה כתבתי שהם מרכז חיי עכשיו, אבל בזמנים אחרים, אני לא נותנת להם להשתלט עליי. אני שולטת עליהם ואני מנהלת את חיי. כמה שזה קשה וכמה שזה נראה לא פשוט. הכוונה שלי היא לא לעצור את הטיקים, כי אח"כ הם יתנקמו בי ויתקפו שנית בעוצמה גבוהה יותר. אני מתכוונת להתעלמות. אני יודעת שזה לא פשוט, כי יש לפעמים טיקים שממש מרגיזים ואפילו כואבים, אבל אני החלטתי לחיות את חיי, להמשיך הלאה ולא לתת לטיקים להיות גורם מרכזי בחיי. אני מתעסקת בכל מה שאני רק יכולה, חושבת ועושה הכל- רק לא לחשוב עליהם, על הטיקים ולא לייחס להם חשיבות יתר. הטיקים לא הפריעו לי בשום תחום בחיי, ואני לא אתן להם להפריע לי. כמובן שבשנים קודמות סבלתי המון מהילדים בבית הספר ועברו עלי שנים קשות וארוכות עד שלמדתי להתמודד איתם (עם הטיקים ועם הילדים) אבל עכשיו אני בוגרת, ומחליטה בעצמי מה מפריע לי ומה לא. אני מקווה שאת מבינה את כוונתי.. אני לא יודעת אם עזרתי או לא, אבל בכל בעיה שלא תהיה, אל תהססי לפנות אלינו, אנו תמיד נעזור, נייעץ ונעודד כמה שאנו רק יכולים.. וד"א, ברוכה הבאה לביתנו