נעים להכיר

NoamHolland

New member
נעים להכיר

שלום לכולם!
כמה כיף לרשום כאן בפורום, חיכיתי עם זה מעט כדי להיות בטוח שאני אכן הולך בכיוון של הולנד.
אז ככה, כבר מעל לשנה שאני בזוגיות עם בחורה הולנדית מקסימה, נע ונד על קו אמסטרדם תל-אביב. לאחרונה ביקשתי את ידה, ואין מאושר ממני שקיבלתי את הכן.
יש לי רשימה ענקית של שאלות על כל תהליך ההגירה ואישורי החתונה, אבל זה יכול לחכות. חשוב לי קודם כל להגיד לכולם כאן שלום ולהכיר אתכם.אז נעים מאוד להכיר,אני נועם

חנהר

New member
ברוך הבא לפורום שלנו נועם

נעים להכיר, שמי חנה ואני מנהלת את פורום ישראלים בהולנד, אני גרה בהולנד שנה ו-10 חודשים, עובדת ונשואה להולנד ציני, ריאליסטי ויחד עם זאת מקסים מאוד
.

NoamHolland

New member
M46, מישהו עבר את זה?

FalseFlat, נעים להכיר גם אותך. השפה ההולנדית שלי עוד חלשה אבל אני עובד על זה במלוא המרץ

תודה חנה. כיף לך שאת מאחורי תהליך ההגירה ונמצאת עם בן זוגך. במהלך השנה האחרונה ביליתי בסה"כ כרבעון בהולנד, כל הטיסות הלוך ושוב הן נחמדות מאוד אך הייתי מעדיף להיות שם איתה לאורך כל השנה. מכיוון שעוד לא הייתי בהולנד בחודשים הקרים ממש, נובמבר- פברואר, עוד לא קיבלתי פרופורציות עד כמה החורף קר שם. אני מתכנן לנסוע במהלך נובמבר אבל עד אז הייתי שמח לשמוע איך אתם מתמודדים עם החורף ההולנדי ועד כמה זה באמת מפריע.

יש לי שאלה ואשמח לשמוע מהניסיון האישי של חברי הפורום. התחלנו את תהליך ה- M46, בכדי שנוכל להתחתן בהולנד. האם מישהו עבר את התהליך ויכול לספק קצת פרטים ומידע?
עד עכשיו הלכנו למשרד הפנים והשגנו את תעודת הלידה ותמצית הרישום (תעודת רווקות), הלכנו איתם למשרד החוץ להשגת חותמת אפוסטיל, משם לנוטוריון בכדי לתרגם את תמצית הרישום לאנגלית ומשם לבית המשפט בכדי להשיג חתימת אפוסטיל על התרגום הנוטוריוני. פרט לכך צילמנו את הדרכון שלי והגשנו את הבקשה ל- M46 בעירייה באמסטרדם.

אשמח לשמוע מה קורה הלאה, כמה זמן זה לוקח, והאם יש לכם טיפים בכל מה שקשור לחתונה בהולנד.

חנהר

New member
אז ככה

אנחנו היינו צרכים לחכות חודשיים עד שקיבלנו אישור שנוכל להתחתן, עדות היו חמתי וגיסתי, חמי נפטר לפני כ-8 שנים כך שלא הספקתי להכירו. מה שקורה הרשויות ההולנדיות מבררות עם הרשויות הישראליות שאתה לא פושע לכן זה לוקח זמן עד לקבלת האישור.
העובדה שאתם נשואים אינו עושה את תהליך ההגירה למיוחד יותר, קל יותר, אלא מרגע שאתה מתחיל את תהליך ההגירה למטרת התאזרחות, אתה זכאי לדרכון לאחר שלוש שנים בניגוד למי שאינו נשוי שזה חמש שנים וזאת בתנאי שעמדת בכל המבחנים שהם שפה.
טיפים לחתונה, אין לי
תעשו אותה איך שאתם אוהבים.

אספר לך את החוויה שלי:
מכיוון שבעלי מעולם לא רצה להתחתן אבל משום מה איתי הרעיון נראה לו לא רע בכלל, קבענו את התאריך ליום בו לקיים חתונה בין תשע בבוקר לעשר בבוקר זה חינם.
הטקס היה רובו בהולנדית מלבד הקטע של "I DO" שהיה באנגלית תודה לאל, לא הבנתי מילה מהחתונה שלי שזה היה די מבאס. אני לא הרגשתי בכלל שהתחתנתי. הרגשתי שעברתי תהליך רשמי שלא הבנתי אף מילה ממנו בנוסף לכל חתמתי על מסמך שלא הבנתי מילה בו, אבל יצאתי מנקודת הנחה שזה בסדר וזה למטרת חתונה
.
אותנו השיאה גברת שעוברת בעירייה, מאוד נחמדה. תוך רבע שעה היו כבר בחוץ. לאחר מכן הלכנו לשתות קפה ועוגה בבית המלון שליד. אני הייתי מאוד עייפה באותו יום, גם כי טיילתי עם הוריי בכל מקום כמה ימים לפני החתונה וזאת בזמן שבקושי הכרתי את הולנד, בקיצור חוויה לא קלה.
באותו היום לא היה לי אפילו חשק למשהו רומנטי פשוט רציתי מנוחה ולישון
. למרות שלפחות תמונות יפות יש לנו, שאפילו את זה בעלי לא רצה, מזל שיש לו חבר שיודע לצלם והוא האדם היחיד שבעלי הרשה לו להגיע לחתונה. משהו מוזר ביותר, לא היה לי קל, אבל מצד שני אף אחד לא הצמיד לבחור אקדח לראש כדי להתחתן.

אני בטוחה שאצלכם זה יהיה אחרת לגמרי
.

FalseFlat

New member
נשמע יותר טוב מרוב החתונות שהיית בהן

סתם לא מהרוב, בערך מחצי. :))))))))))
GO HANNALCH GO

NoamHolland

New member
גם אני הופתעתי לגלות שהולנדים ורומנטיקה

לא תמיד הולכים ביחד.
תודה על התשובה! האם חיכית חודשיים עד שקיבלת את האישור על פרוצדורת ה- M46 או שזה כולל גם את השבועיים המתנה של החאטראוון?
למיטב ידיעתכם, מהראשון לאוקטובר אנחנו מחויבים להיות או זוג רשום או זוג נשוי בטרם נתחיל את תהליך ההתאזרחות שלי. שנינו יודעים שאנחנו רוצים לחיות את שארית החיים ביחד כך ששאלת החתונה לא מהווה מכשול.
עם יד על הלב, הנושא של החתונה בעירייה לא נשמע לנו מי יודע מה רומנטי. אנחנו נעשה חתונה עכשיו בפני החוק כי אנחנו חייבים אך איננו מתכננים לקחת אותה ברצינות ולהשקיע, כמו שאמרת... מדוברת בפרוצדורה שלא באמת מרגישה כמו חתונה.
בקיץ נארגן לנו מסיבת חתונה ונזמין אורחים בצורה מסודרת, עז אז נסתפק בחתונה מול פקידה הולנדית חביבה ונקנח בפטאט עם מלא רוטב סאטה מהביל.

חנהר

New member

אוקי אוקי, אז מצאתי לך את הקישור /intranet.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=74873d69-266a-407f-a290-4085c849ad59&lang=en" target="_blank" rel="nofollow">https://intranet.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=74873d69-266a-407f-a290-4085c849ad59&lang=en" rel="nofollow" target="blank">הבא,אגב לא ידעתי שלתהליך קוראים M46, כל שידעתי הוא על בקשת MVV.
ומצאתי עוד קישור עם אינפורמציה טובה אודות תהליך המעבר להולנד.

חנהר

New member
הקישור האבוד

/intranet.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=74873d69-266a-407f-a290-4085c849ad59&lang=en" target="_blank" rel="nofollow">https://intranet.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=74873d69-266a-407f-a290-4085c849ad59&lang=en" rel="nofollow" target="blank">M46

NoamHolland

New member
תודה!

תודה! קיבלתי עוד מקור שמצביע על כך שהתהליך נע בין חמישה לעשרה שבועות

"the recommendation from the Aliens police in about five to ten weeks"

למרות ששמעתי גם על זוג שלקח להם יותר משלושה חודשים, נקווה לטוב!

azardevlieger

New member
אני התחתנתי בעיריה וזה הרבה יותר רומנטי

מאיש עם זקן שאתה לא מכיר שמלמל פסוקים ושואל אותך כמה לרשום בכתובה. חכהשיזמינו אותך לחתונה הולנדית ליום שלם ותשפוט בעצמך.

למעלה