נעים להכיר ושאלה

mayakad

New member
נעים להכיר ושאלה

אני אמא של איתי המתוק בן שנה וחדושיים. שנה הבאה אנחנו מתכוונים להכניס אותו לגן (אין מה לעשות לאמא יש קריירה שהיא חלמה עליה כל החיים ועכשיו זה לא הזמן לוותר). התארגנו שתי חברות להקים גן מעורבות הורים באשדוד. הצלחנו לסחוף אחרינו את העירייה ולקבל כיתה ומימון . אבל מה? אין עוד ילדים - כלומר כבר הגענו ל-7 אבל חסרים עוד 7 לפחות. אנחנו כל הזמן שומעות מהורים שלא רוצים לשמוע על מה שקורה עם הילדים בשעות הגן... חוסר מודעות מוחלט לכמה הגנים כאן (באשדוד) גרועים ועמוסים ותוקפניים. ותאמינו לי שאנחנו מאוד עסוקות ומאוד עמוסות אבל מרגישות שהאחריות עלינו ולכן נתפנה. איך לדעתכן אפשר להגיע להורים נוספים ויותר חשוב איך משכנעים אותם שכדאי? תלינו מודעות, פרסמנו בעיתון, הלכנו לפארקים ומכאן והלאה צריכה את עזרתכן? מאיה

אשדוד עיר קשה לכאלו דברים

עצוב ככל שזה נשמע, היה לך קל יותר למצוא לקוחות לעוד חנות מזון.... אנשים מעדיפים את הזול, והורים איכפתיים באשדוד מכניסים למשפחתון לעומת גן. (הייתי תושבת אשדוד עד 1997 חלמתי על משפחתון איכותי והבנתי שאנשים לא ישלמו יותר...) אבל... את רוצה לספר לנו קצת פרטים? באיזה איזור הגן? כמה זה יעלה? מה מייחד את הגן? מה שעולה לי כרגע, זה: חוגי בית... אבל תני פרטים אולי יהיו עוד רעיונות

שלום מאיה!! ../images/Emo140.gif

וואו, כל הכבוד!! גם אני בזמנו ניסיתי להרים אצלנו פרוייקט דומה, ולצערי לא מצאתי שותפים לחזון. אבל נשמע שעברתם כבר חצי דרך ונשארו "רק" עוד שבעה מקומות פנויים. אז כמו נאוה, אשמח לשמוע על הפרוייקט ומה הוא מכיל. אפשר חוגי בית או להגיע למקומות מפגש כמו משחקיות וג'ימבורים. אפשר לפרסם בלוח הפורום שלנו ובדף הרלוונטי ב"באופן טבעי". אפשר להכים כרזות יפות ולשים בפעוטונים לתינוקות צעירים יותר, שלהם הגן שלכם יהיה רלוונטי בשנה הבאה. אפשר ללכת "על גדול" ולהחליט על יום הפנינג- יום פתוח בגן המיועד וגם מוזיקה, כיבוד והפעלות ילדים. אנשים יגיעו בשביל כל השאר ו"עלולים" להתרשם גם מהגן... בהצלחה ותעדכני!

mayakad

New member
תודה - ההפיננג אחלה רעיון

בעיקרון הפרויקט יעלה כמו מעון עירוני רגיל מאחר והצלחנו לקבל את חסות העיריה. גם מערכת המילגות וההנחות וההחזרים תפעל כרגיל.לעומת זאת הוא יתן הרבה יותר - קודם כל 15 ילדים ביחס של גננת ושתי מטפלות - התנדבות הורים של 8-9 שעות בחודש להעביר תכנים בגן או סתם לשהות ולהיות מעורבים במה שקורה. הגישה תהיה רג'יו אמיליה כי זאת הגישה שנהוגה כאן בכל גני הילדים (בתאוריה כמובן - מי יכול להפעיל רג'יו עם כ"כ הרבה ילדים וכ"כ קצת צוות) בעיקרון אנחנו וגם הערייה רואים בפרויקט מעין פרויקט דגל ככה שיש לנו הבטחה למימון לכל רעיון שנרצה למשל גינת ירק לימודית, פינת חי וכו'... זה כמובן תלוי במי ההורים שיצטרפו ומה היכולות ותחומי העניין שלהם. מאתמול יש טיפה תזוזה חיובית אבל שוב חסרים עדין ילדים... תודה ורעיונות נוספים יתקבלו בשמחה מאיה

יש לכם אפשרות לקלוט גם ילדים

מהמושבים בסביבה? לא ציינת מיקום הגן. באיזו שכונהה באשדוד? את מוזמנת להכניס מודעה בלוחות שלנו ארגני לכם חשיפה בערוץ הטלביזיה המקומי (בהנחה שהוא עוד פעיל). יש לכן בקיץ כל מוצ"ש את המדרחוב ברוגוזין - גן אלישבע מלאן משפחות עם ילדים, אוספיל ניירות ומשקישבים לרעיונות חדשים. ארגנו בקיץ קייטנה לקטנטנים - יאפשר להורים להכיר אתכם. הפעילו את הגן (אם הוא מוכן) למפגשים עם הורים וילדים פעם פעמיים בשבוע בימים קבועים בשעה קבועה. לאנשים קל יותר להתארגן על זמן קבוע ונוח להם להתרשם אם לילדיהם יש תעסוקה.
ממשיכה לחשוב על רעיונות

mayakad

New member
בעיקרון אין בעיה עם המושבים

אם עדיין יש לך מכרים בסביבה את מוזמנת להפנות אליי. הבעיה שאם תוך שבוע-שבועיים לא תהיה הרשמה מינמלית הם ירדו מהרעיון ואז בכלל לא נגיע לקיץ. בכל מקרה הגן יפעל בי"א. יש טפטוף גובר של בתעניינות ככה שגם אני מחזיקה אצבעות להגיע למינמום 10 על מנת להתחיל בתהליכים המון תודה על הסיוע מאיה

למעלה