נעילת כידון, DR 2007

uvluni

New member
נעילת כידון, DR 2007

זה כבר אדם שני שממליץ לי לא לנעול את הכידון של האופנוע כשאני מחנה אותו. לדבריהם, יש לזה 2 סיבות: הראשונה, שזה לא מפחיד שום גנב ושאפשר לשבור את הנעילה בכח ברגע. השניה, שאם כבר שוברים את הנעילה - תיקון המנגנון יעלה לי הון... אני סה"כ חושב שאם אני יכול להקשות על הגנב, למה לא? אשמח לחוות דעתכם.

Lone Rider

New member
בעיטה בריאה בכידון תשבור את הנעילה

ואכן התיקון יהיה יקר אבל אם זה יהיה גנב שישבור את הנעילה זה כבר יהיה הכאב ראש שלו, לא שלך
אם זה מה שיעכב את הגניבה בעוד חמש שניות וישאיר לי עוד קצת זמן לרוץ לחניה לפני שהטנדRR מפרפר משם עם האופנוע שלי אני בעד... אני תמיד נועל את הכידון...

uvluni

New member
אני נועל את האופנוע תמיד לעמוד

ואם אני ממש יוצא לגיחה קצרה במכולת, לפחות שם מנעול דיסק. יכול להיות שזאת פשוט לא הדרך הכי יעילה להבטח את האופנוע פשוט... ואם אני כבר "משקיע זמן" בלנעול את הכידון - אולי עדיף שאני אשקיע את הזמן הזה בלנעול את האופנוע פשוט.

YZF2002

New member
לנעול

אם יש לך אזעקה והכידון נעול אז כל נגיעה קלה תפעיל את האזעקה. אולי זה יעזור, בטח שלא יכול להזיק

itiel

New member
וחוץ מזה ...

אם יש לך ביטוח מקיף (או אפילו מצומצם) שים לב שבד"כ הפוליסה דורשת נעילת כידון. אצלי בפוליסה אני חייב נעילת כידון+אזעקה+מנעול דיסק. ובלילה החובה גם לשרשרת בנוסף

SOLO TREKKER

New member
מניסיוני עם XT350 שהיה לי:

הייתי נועל כידון וגם קושר לעמוד ברחוב. האופנוע עבר נסיון גניבה שכשל (לא הצליחו/הספיקו לנסר את השרשרת), אבל את מנעול הכידון שברו בלי בעיות. למחרת, מעבר לעלות של התיקון (החלפת סוויץ'), הנסיעה למוסך היתה סיוט עם כידון חצי תקוע... מאז אני לא נועל כידון.

YZF2002

New member
בDRZ המצב שונה

בדרוזי לא נועלים דרך הסוויץ, ככה שגם אם ישבר אין כל צורך בהחלפת סוויץ

SOLO TREKKER

New member
נכון מאוד. אבל ניסיון העבר מה- XT

שהוכיח לי גם חוסר יעילות של נעילת הכידון, וגם את הטירדה הנוספת באם שוברים אותו, גרמו לי לא לחדש את מנהג נעילת הכידון גם אחרי המעבר ל- DRZ.

למעלה