נעילת הילוכים - שאלות

א.ש

New member
נעילת הילוכים - שאלות

לאיגוד שלום, אנא הבהירו: 1) מדוע מתבצעת נעילת הילוכים? 2) כיצד נקבעו הקריטריונים לגילאים השונים? 3) מי רצוי שיבצע את הנעילה טכנית? וכיצד זה נעשה בצורה האופטימלית? 4) האם מספיק לבצע נעילת "פלטה" בלבד? 5) כיצד מתמודדים עם העובדה שקבוצות גיל שונות שיש להם "נעילות" בדרגות שונות מתמודדות על תואר אחד (לדוגמא, ספרינט נוער עד גיל 20 בליגת ספידו) 5) כיצד מתבצעת הבדיקה ביום התחרות? בכניסה, לאחר הכניסה לאיזור ההחלפות ובסיומ הרכיבה? 6) אנא ציינו במפורש ברשת וגם ע"ג הפליירים באיזה תחרות תתבצע בדיקת נעילה תודה,

נעילת הילוכים

נעילת הילוכים מבוצעת בכל האיגודים בעולם מכיון שלנוער מבחינה פיסיולוגית ( עצמות גדלות ושרירים בשלב ההתפתחות) אין זה בריא וגורם נזק להעמיס יחס כוח גבוהה על השרירים. היחסים נלקחו מאיגוד הטריאתלון הצרפתי ואיגוד האופניים העולמי והם סטנדרט. הטיפול הנכון הינו להרכיב, לקנות אופניים ביחס המתאים ולפי הגיל לעדכן את הקסטה האחורית אצל מתקן האופניים. אפשרות נוספת הינה נעילה: דהינה להגביל את קצה הטווח של המחלק האחורי כך שלא יגיע לגגש החורג. ההתמודדות בין גילאים שונים היא אכן לא " הוגנת" אך בדר"כ לא מצפים מבן 14 שינצח בן 20. הבדיקה מבוצעת ע"י השופטים ע"י מסילה שהוכנה מראש בכניסה לשטח ההחלפה. בכך התחרויות מתבצעת נעילה!! כי זה עניין בריאותי ראשית כל. זה שבפועל לא בדקו במספר תחרוות זאת תקלה חמורה וזה יטופל. בדר"כ גם שמים מכניקר שיבצע את הנעילה. אם מישהוא בא לא כמו שצריך שיקח זאת בחשבון שהוא לא יוכל להתחרות!! יחסי הנעילה מפורסמים במידע של האיגוד.

א.ש

New member
תודה

בתקווה שזו גזירה שהציבור יכול לעמוד בה ואכן אכיפה מתאימה תבוצע. תודה

dulev

New member
מה קורה עם גילאי 17-16

אם אני לא טועה באליפות הארץ האחרונה ניצח בן 16 והראשון שהגיע מגילאי 18-20 היה הרבה אחרי השלושה מקומות הראשונים. אז אולי גיל 14 לא יתחרה עם 20 אבל 16-17 בהחלט כן. ומבחינה פיזיולוגית אם עולים עליה רצינית עם הילוך 52-15 (שנחשב להילוך הכי קשה של גילאי 16-17) אז העומס על השרירים יהיה קשה באותה מידה ואפילו יותר מאשר שנוסעים בירידה על הילוך 52 11 שנחשב להילוך "אסור" אצל נוער מתחת 18. אז במקום לחקות כל מיני איגודים אחרים בעולם אולי נחשוב קצת בעצמנו ונגלה שגם ככה הנוער והילדים נוסעים על הילוכים "אסורים" באימונים ועוד 10 או 20 ק"מ של נסיעה בחודש על הילוך "אסור" לא יקרעו שום שריר אצל אף אחד. ואם כבר החלטתם לנעול הילוכים איפה הייתה הבדיקה בחורשים, מגידו וקיסריה.

SMART

New member
ככה זה שכל האיגוד הזה בנוי

על הורים של חברי קבוצת " חוף כרמל מגידו ". וזה לא המצאה אלה עובדה! רוצים הוכחות? הנה לכם: 1) מי בנה את המסילה בשביל נעילת ההילוכים? בהתנדבות! 2) מי אירגן וחילק מים בתחרויות היוקרתית (טריאתלון מגידו, קסריה ואילת) שהאיגוד עצמו היה אמור לארגן עם האנשים שלו... ברור , הורי "חוף כרמל מגידו". הם אלו שדאגו למים ולתחרויות מאורגנות להפליא. 3) מיקי, מי זה ה"מכונאי" שאמור להיות בכניסה לשטח ההחלפה בששביל לעזור לחבר´ה הצעירים? פעם אחרונה שאני ראיתי אותו זה היה המאמן של ... נכון, שוב פעם ... " חוף כרמל מגידו ". נ.ב. הראשון שהגיע מגילאי 18-20 היה במקום בחמישי ולא " הרבה אחרי השלושה הראשונים"...

הורי חוף כרמל - כל הכבוד!!

זה נכון שהורי חוף כרמל הם אחד מעמודי התווך של האיגוד וכל הכבוד!! האיגוד ללא האגודות לא שווה הרבה - אנחנו רוצים שכל האגודות ילמדו וכל הכבוד. ראה איך גליל עליון ארגנו השנה תחרות וכן להבים !! אם הקבוצות כולן יעזרו כפי שהיום הרי שיהיו לנו תחרויות טובות יותר. והעיקר שכולם יעשו זאת מאהבה לספורט ולנוער קוקם כל שהם העתיד שלנו!!

תשובה לנעילה

יש טעונים לכל צד ולא כדאי להכנס כאן לכל הפרטים. באותה מידה ניתן להגיד שיש להתיר לנוער בוגר להתחרות מרחק אולימפי. המגבלות הפיסיולוגיות קיימות וגוף צעיר פגיע יותר. בכל מגבלה ניתן עדיין להעמיס. המגבלות נובעות מעליות ולא ממישורים. יש לנו ועדה מקצועית ומשם נבעה ההחלטה - מציע שתפנה דרך מירב להעלות את הנושא לדיון/הסבר. לגבי האכיפה אתה בחלט צודק ואמרתי שזה יטופל.

zacki

New member
אפשר להסביר בעברית?

מזה נעילת הילוכים? ואיך זה משפיע עליי? אני בן- 14.5 נא להסביר בשפה כמה שפחות מקצועית

Lance_Armstrong

New member
יש כמה ברגים

במנוף מאחורה שצריך לסובב אותם ואז אתה לא יכול להשתמש ב2 הקסטות הקטנות מאחורה בגלל שבגיל שלנו זה לא בריא להתאמץ כ"כ (אלו הילוכים קשים) לך לחנות תאמר לו שאתה צריך נעלית הילוכים לגיל שלך והכל יהיה טוב... אם אני לא טועה זו קסטה של 17 או 16 (תספור את השיניים על הקסטה מס´ השיניים זה מס´ הקסטה) בהצלחה, איתי. נ.ב אם אין לך נעילת הילכום ואתה הולך לתחרות פוסלים אותך אם מגלים (ועושים בדיקות!)

zacki

New member
../images/Emo51.gif

רגע, תמיד צריך נעילת הילוכים? או שיכול להיות שאני לא צריך?

Lance_Armstrong

New member
אתה צריך רק בשביל תחרויות

אבל למה להסתבך? לך פשוט לחנות תאמר להם לעשות הגבלת הילוכים וזה הכל... נעילת הילוכים זה משהו שעושים פעם אחת ... ברגע שאתה עובר את גיל 16 או 17 אני חושב אז אתה הולך לחנות ומבקש שיורידו לך את הנעילה ואז הכל היה פסיידר

zacki

New member
תודה ועוד שאלות

איך זה משפיע על הרכיבה? זה אומר שאני לא יכול להעביר לשני הגלגלים הקטנים מאחורה? לך יש נעילה? יכול להיות שאני לא צריך נעילה אפילו לתחרויות (יש לי 5 גלגלים מאחורה)? זה קשור למספר השיניים על הגלגלים או למספר הגלגלים? מצטער שאני שואל כלכך הרבה אני לא מבין כלום...

הסבר לנעילה

בגילך אתה מוגבל ליחס 53/17 או 52/16 תלוי מה מורכב באופניים שלך. הכוונה ב 53 זה מספר השיניים בפלטה הגדולה מקדימה. מותר לך שהגגש האחורי הקטן ביותר יהיה בעל 17 שיניים.לגגש ( גלגל שיניים) הגדול ביותר אין מגבלה יתכן 25 או 27 וכו´. אם לא הזמנת כך אז רצוי זתזמין!! במידה וזה לא כך אז ניתן ע"י בורג קצה טווח להגביל את תנועת המחלק האחורי שלא תוכל לרדת ( לזוז החוצה ) מעבר ל 17. הבנת!!

zacki

New member
זאת אומרת שאם יש לי 13 שיניים בגלגל

הכי קטן אני צריך נעילה (52 שיניים בפלטה)?

למעלה