נעזוב תאמונה

נעזוב תאמונה

לרגע : האם בא לנו להיות דתי?? אז מן הסתם התשובה היא לא , השאלה למה באמת לא בא לנו , מה יש בדת הזו כל כך רע , שלא רצינו בה , ואחר כך אמרנו לעצמנו שאנחנו לא מאמינים - נושא שחשבתי עליו תוך כדי העבודה, הבה נבדוק האם קודם לא האמנו או לא רצינו תדת, פחדנו ממנה ., . ‏

mik504

New member
זה הביצה והתרנגולת

בדיוק כמו בסיפור ההוא,אתה לא יכול לדעת מה יותר כמו שאין לדעת האם המלפפון יותר ירוק או יותר עקום,לדעתי זה מתחיל יחד אתה חושב לעצמך, במיוחד כשאתה נחשף קצת לחיים החילוניים,אילו מנהגים מוזרים אני נאלץ לקיים, ובדרך כלל זה מתחיל מכל מיני מנהגים מוזרים שלכל עדה ועדה יש,ואז אתה מתחיל לזלזל בהם ומשם הדרך קצרה לחשוב אולי הכל זה גיבוב שהשתרש עם השנים, כמו למשל אצל הגערעס לתקוע מכנסיים בגרביים,שזה נראה כייהרג ואל יעבור וזה כולה בגלל שאבותיהם הכפריים הלכו עם מגפיים ברפת,,ומשם העיניים מתחילות להפקח והמיאוס גדל,

יש בזה משהו

נכון זה תהליך שקורה ביחד אבל להשוות אתזה למלפפון האם הוא יותר ירוק או ארוך אני חושב שזה שונה , כי כן אני חושב שקודם מגיע הרצון הלא .. ואחרי זה האמונה , וככה זה היה אצלי אם אנלא טועה, וההשוואה שלך ממש לא נכונה ממש לא .

mik504

New member
ביאור והסבר

התכוונתי שלדעתי זה בא ביחד עם כמה מרכיבים זה יצרים יחד עם סקרנות וחוסר קבלת דברים כמובן מאליו, ומי שניחן בשלושת תכונות אלו זה יתפרץ אצלו בשלב מסויים לפעמים זה מתחיל בגלל חוסר העמידה בנסיונות היצר ואז אתה שואל את עצמך איך ייתכן שאלוהים יגרום לי סבל ומלחמה ממושכת והאם באמת החיים אמורים להיות כל כך קשים?? אבל זה בעצם מגיע יחד.. אגב אני לא מדבר על כאילו שבגלל צרות שואלים שאלות זה סיפור אחר לגמרי..

mister xy

New member
אז היום אתה לא מאמין ?

כי נראה לי שלפני כמה ימים זה לא היה ככה. ולגופו של עניין, אני האמנתי בלב שלם והיה לי טוב עם זה ובכלל לא היה לי קשה עם הדת. עד שנחשפתי לשאלות קשות ששינו את חיי. נכון שהיום יש לי חיים קלים יותר אבל זה התחיל רק מחוסר אמונה ולא להפך.

אוקי

אתמול לא היה שונה וגם לא היום.. פשוט מי שרוצה להבין אותי ככה מבין אותי ככה, אני כבר שנה וחצי מחלל שבת ולא דתי בפנים היה לי תקופה שניסיתי להיות דתי חודש ולא הלך , אז זהו חצי שנה אני כבר לא , אבל ישלי שאלות והתחבטויות , ולפעמים אפשר לחשוב שאני כן מאמין , אני לא סגור על עצמי כל כך בענין ,ואגב זלא ברור לי כל הענין הזה של מאמין או לא מאמין , כי מאמין או לא זה ביטוי שלנו למה שמתחולל בנו השאלה אם זה כזה קיצוני מה שקורה בתוכנו כי לפעמים לפחות אצלי יש מחשבות שאולי כן , ובוא נראה , נשאל אם כן זלא ברור , ואני מאמין שכל אחד ישלו תקטע של האולי אני טועה איפה אני , נמשיך ככה סתמי , .‏‎ עוד דבר אולי נח לך לפעמים לחשוב שפתאום אני מאמין כי אז זהו הוא מאמין מטומטם ולא צריך לענות לו או להתייחס באמת זה יוצר סוג של בטחון, השאלה אם זה נכון. בוקר טוב

תיקון

השאלה היא האם מלפפון ארוך יותר או ירוק יותר. והתשובה: הוא ירוק יותר כי ירוק זה גם לרוחב (גששים).

ג נ ו ב

New member
מה זה אמונה?!

אם נניח אתה מאמין במוצר כלשהו, טויוטה כדוגמה, ויום אחד אתה נחשף לעובדה שיש הרבה תקלות במוצר. ברור שהאמינות שלך בטויוטה תיסדק, ואם אחרי תקופה מתגלה עוד תקלה, האמינות מתערערת. אתה מגלה שהאמנת בדבר שהוא לא אמיתי. לא נכון. (למרות שאהבתי את האוונסיס...) כך באמונה בדת. מספיק שהיא נסדקת מדבר קטן, עסקנים שקובעים לרבנים כדוגמה (ע``ע טלפונים כשרים ועוד), ואז אתה נחשף לעוד דברים. אתה מגלה שרק דמיינת שזה אמיתי.

זה אמונה?

בטויוטה אני לא מאמין, אני פשוט נוטה ללכת אחריהם ביגלל השם והעובדות, ברור שאם יתברר שהשם שלהם וכל זה היה בועה, אז אני יפסיק, אבל זה לא אמונה אולי זה נקרא אמונה אבל זה אמונה בבן אדם שאולי הוא ישקר, טויוטה זה חברה, אבל פה עם הרבנים והעסקנים , אתה מאמין באלוהים ותורתו או ברבנים? לא הבנתי , הרבנים הם בני אדם ויכולים לשקר בדיוק כמוך

ג נ ו ב

New member
נתתי את טויוטה כדוגמה

כיגם זה סוג של אמונה. מאמין במוצר, מאמין באיכות, בטיב, או ביכולות. אמרתי רבנים כדוגמה לרפיון באמונה, הרי הוא מחשיבאת עצמו כנציג האלוהים עלי אדמות, כדוברו האישי, או כסגנו (כל התשובות נכונות) זה יכול לגרום לך לומר, אם הוא משקר עליך באיקס, למה שתאמין לו בוואי?! אני אומר לעצמי, אם כל מטרתו היא כספית, ממונית, מה הייתה מטרת כותב התנ``ך?! כמה הוא קיבל עבור יצירה זו? מה האינטרס של הבית יוסף היה בחיבורו? מי מימן את המשנה ברורה? ברגע שאין לך אימון ברב הזה למה שתאמין ברב שקדם לו? ושקדם לשקדם לו? מגדל קלפים כבר אמרנו?!

moshe010

New member
אצלי כל האי אמונה

בא מזה שפשוט ראיתי שחז"ל מדברים שטויות לכל אורך הדרך ואמנם בהתחלה תירצתי לעצמי על כל קושיה עשר תירוצים אבל בסוף זה התפוצץ אין שום קשר בין חוסר האמונה שלי לזה שרע לי בדת בנוסף לזה עיקר מה שרע לי בדת זה הצורך להציג כמאמין וכמתענין ומעריך את התורה בעוד שאני לא מאמין ומזלזל בתורה כך שזה בודאי לא סיבה לכפירתי

למעלה