נס קטן או כוח המוח

הייזל

New member
נס קטן או כוח המוח

כשהייתי בחטיבה התאהבתי אהבה חד-סטרית בא´. ככל הידוע לי הוא מעולם לא ידע ואני מעולם לא סיפרתי ואיכשהו עברתי תיכון ועברתי צבא והרגשות שלי כלפיו מעולם לא נפתרו(אני מאלו שסוחבים את כל ההיסטוריה על הגב) ואז לפני כשנתיים חלמתי חלום.( עכשיו רק כדי להבהיר: אני לא זוכרת חלומות. כשאני כבר זוכרת אחד בדרך כלל יש לו משמעות מיוחדת.) בחלום הייתי אני עצמי והייתי בסיטואציה זהה רק שהדמות שלי בחלום תפסה אומץ וסיפרה לבחור מה היא מרגישה הבחור הגיב בשיוויון נפש ואני, המציאותית ממש הרגשתי איך כל השק הכבד הזה של אהבה לא ממומשת נפל רחוק ממני.

כוח המוח - בהחלט

הייתי באותה סיטואציה במשך 4 שנים ארוכות ומייגעות (כבר סיפרתי לכם, לא?) עד שהחלטתי שזהו, אני יותר לא ממשיך ככה. אולי אצלך ההחלטה לא הייתה מודעת אבל אני בהחלט חושב שבתת מודע שלך את גרמת לה. זה לא מפחיד שאפשר להתפס לאותו בן אדם במשך כל-כך הרבה זמן, להעצים את כל התכונות החיוביות והחיצוניות ולהתעלם מכל השליליות? היום אני יודע שהייתי ממש עיוור במשך כל התקופה ואני שמח שהתפכחתי. וכמובן, מזל טוב על הנטל שירד.

shellyland

New member
כוחו של החלום

בחלום אנחנו מעבדים את כל אותם דברים שאין לנו כח (או יכולת) לעבד כשאנחנו ערים, אבל העיבוד הוא עיבוד לכל דבר ולכן גם תחושת האופוריה שמלווה אותו.

אני רוצה להבין עוד

החלום הזה, למרות שהתגובה היתה אדישה, פטר אותך סופית מהנטל? ואם יורשה לי לשאול שנית, מה היה בסיפור הזה שהוא נגרר איתך לאורך כל השנים הללו?

nutmeg

New member
הכל קשור לפירוש

שהחולם נותן לחלום (כמו הפירושים שלנו למציאות). במקרה הזה הנטל הוסר. אני יכולה לחשוב על מקרים דומים בהם הנטל לא רק שלא הוסר - אלא הוחמר. כמו שאמרתי - הכל תלוי בפירוש ובמשמעות שהחולם יוצק את תוך החלום. ואפי - דברים שנגררים הם בדרך כלל כל אותם unfinished businesses שיש לאנשים. שאלות שנשארות פתוחות, הסברי חסרים, דברים ועניינים שעדיין תלויים באוויר ללא סגירת מעגל. אני שמחה שהחלום אפשר לך (החולמת) לסגור מעגל ולהתחיל בחייך ללא גיבנת מיותרת.

הייזל

New member
אההה

יש לי הרבה שאלות לא פתורות. הייתי ילדה-עכברית רוב חיי ואני עדיין נופלת לזה לפעמים, לפעמים הייתי רוצה לחזור אחורה בזמן רק כדי להביע את מה שבאמת חשבתי לטיפוסים שמיררו את חיי כל אותם השנים. בסיפור הזה הבעיה היתה הפיספוס הגדול. היו הרבה רמזים שאולי הוא מרגיש משהו כלפי ולא עשיתי שום דבר בנושא. בכל מקרה, אין לי יותר מחשבות רומנטיות לגביו והאכזב לא מציקה לי יותר.

למעלה