נספח בינוי

אלישבע25

New member
נספח בינוי

שלום אני חושבת שאני מתחילה להתבלבל בין הכל- האם הנספח הוא בדיוק כמו היתר בניה? אנו עושים תבע לתוספת שטחים וקומות שבעצם כבר קיים בשטח. ישנם גם שינויים בקירות פנימיות או בפתיחת פתחים חדשים או סגירת פתחים. אני יודעת שאת הקונטור למצב שאנו מכשירים נעשה בקו אדום סביב כמו עריכת כל נספח. אך האם מסמנים גם בצבעים כחול, ירוק, צהוב כמו היתר בניה את כל הקירות החדשים, להריסה, לבניה וכו'? או להתיחס להכל כביכול כחדש ורק בהיתר עצמו לסמן דברים אלו? תודה ויום טוב:)
 
נספח בינוי

אלישבע שלום. נספח בינוי מאוד דומה להיתר בניה, בשינויים קלים. תפקידו של נספח הבינוי הוא להציג באופן גראפי את היישום של זכויות והוראות הבניה המתבקשות בתכנית ולפרט הנחיות שאינן ניתנות לתצוגה בתשריט המצב המוצע. תכולתו של הנספח משתנה מתכנית לתכנית בהתאם לאופי התכנית, רמת תחולתו ובהתאם לדרישותיהם של מוסדות התכנון השונים. לכן כדאי להתייעץ עם מוסד התכנון לגבי המידע הנדרש בו. השובל של נספח הבינוי יהיה דומה לשובל התשריט ועליו יהיו רשומים שמו: "בינוי" ותחולתו "מחייב/מחייב חלקית/מנחה/רקע". שובל ההיתר וטבלאות השטחים המלוות אותו מיותרות כאן. הצביעה של נספח הבינוי מציגה את המצב הקיים (שחור) מול המצב המוצע (אדום). אין צורך לסמן את החומרים (בלוק/בטון..). אישור התכנית אינו מחליף את שלב הרישוי. לאחר שהתכנית תאושר, תוגש בקשה להיתר, שתיבחן ביחס לנושאים המחייבים שהוגשו בנספח הבינוי, לכן כדאי מאוד להקפיד על הנושאים המחייבים, למשל, אם נספח הבינוי מחייב לגבי קווי הבניין, הרי שסטייה מקווים אלה תחייב הגשת תכנית מפורטת נוספת.
 

אלישבע25

New member
בירור

אז בעצם אני מכשירה בנין קיים שיש בו 3 קומות לא חוקיות. לסמן את הכל כחדש וזהו? (קירות ללא מילוי וקונטור אדום סביב) בלי להתיחס לפרטים הקטנים? ורק בהיתר להתיחס אליהם?
 
אנסה שוב

בעקרון, כל מה שלא נבנה בהיתר, ומתעתד לקבלת היתר לאחר אישור התכנית הוא מוצע. מעבר למבנה השובל, השוני בין ההיתר לנספח הבינוי מתבטא ברמת הפירוט מבחינת חומרים (את הקירות המוצעים יש לצבוע באדום במקום בכחול וירוק, כאמור), בכמות המידות וסימוני המפלסים, בכמות החתכים הנדרשים, ולעיתים גם בהוספת מידע שאינו נדרש בהיתר, כמו לדוגמא, הצגת התכנית על רקע התצ"א העירונית. בחזיתות לעיתים נדרש לציין את חומרי הגמר ולעיתים מספיק לסמן עליהם את האזור הקיים והאזור המוצע. גם החלוקה הפונקציונאלית של המבנה חשובה, על מנת שניתן יהיה לספור את כמות יחידות הדיור המוצעות, ולבחון את יכולת הניצול של אחוזי הבניה. לעיתים ניתן להסתפק בתכנית סכמתית בלבד, ולעיתים נדרש פירוט ברמה של היתר בניה. אני חוזרת על ההפנייה אל מוסד התכנון. רק הם יוכלו להנחות אותך לגבי מה שהם צריכים/רוצים לראות בנספח הבינוי המצורף לתוכנית שאת מגישה, בהתאם לתכנית המוצעת, המצב בשטח, וההתנהלות המשפטית בו, אם קיימת. אפשרות אחרת היא פשוט להפוך את היתר הבניה לנספח בינוי, ע"י החלפת השובל וצביעת מילוי הקירות כפי שהסברתי, להגישו כך, ולתקן בהמשך על פי ההערות שייתקבלו מבודק/ת התכניות בוועדה.
 
למעלה