נסיעת מבחן VS

niriq

New member
נסיעת מבחן VS

עשיתי היום נסיעות מבחן על הוי-אס והמובי. שמעו ההתלבטות קשה. שניהם נוחים פחות או יותר אותו דבר. א. מבנה גופי יחסית קטן. האמת נראה לי שאני נראה קצת מצחיק על הוי-אס כי הוא יותר גדול מהמובי. ב. המראות של המובי יותר גדולות (נראה לי)- בקיצור היה לי לי די נוח איתן יחסית לוי-אס שהמראות לא משנה איך כיוונתי אותן לא היו נוחות.- תגידו מה אתם חושבים... (כן אני יודע שאין לי מושג בקטנועים כי אני ממש חדש בתחום- ויכול להיות שהשאלות שלי מטומטמות...)

e-shfiyut

New member
מה שנוח לך, טוב לך.

אני אישית גם עשיתי נסיעת מבחן על שניהם ובסוף רכשתי את המובי (מבנה גופי אינו גדול גם כן...).

roeyil

New member
אני רכשתי גם את המובי

אחרי שגיליתי שבאמת לVS יש סוג של מחלה כרונית עם המראות... המובי - כלי מעולה! נהנה מכל רגע :)

yoni3003

New member
צודק... באמת המראות לא משהוא בVS

אני באמת קצת בבעיה עם זה, אתה יודע אם יש לזה פיתרון?

niriq

New member
כן... מוזר

שמע באמת שזה אולי הפעם השנייה בחיי שנסעתי על קטנוע אבל משום מה על המובי פשוטי הצלחתי לראות ועל הוי אס לא הצלחתי לראות מאחורי כל הזמן מכוניות נצמדו אלי.. :(

nirrub

New member
מראות של VS

כן, גם לי יש VS (כבר אחרי הרצה ונהנה ממנו מאוד). המראות הציקו לי. מאוד! רציתי לברר אם אפשר לשים מראות חלופיות יפות, אבל לא ממש יצא לי להתעסק בזה. אז גיליתי שאפשר לשפר את מצב המראות ע"י פעולה מאוד פשוטה. הבעיה של המראות היא הציר עליו הן יושבות על המוט - הוא לא ממש נותן לך לסדר אותן בצורה "נורמלית". מה שעשיתי זה פשוט לשחרר את הברגים המצמידים את מוטות המראה לכידון, הסטתי את המוטות לכיוון חוץ (אם אני יושב על הקטנוע, אז הזזתי אותן לכיוון הפנס הקדמי) וחזקתי את הברגים שוב. מה שקורה כעת, הוא ששיניתי את הזווית היחסית בין ציר התנועה של המראות על המוטות לביני. כעת אפשר לכוון אותן כך שיראו בהן כמעט כמו מראה נורמלית. פתרון פשוט. עדיין הייתי מעוניין לדעת אם אפשר לשים עליהן מראות חלופיות יפות (משהו כמו של בורגמן 200 לדוגמא) ללא טרחה מיותרת
שזה לא יהווה שיקול לא לקנות את הכלי כי ניתן לסדר את זה בפחות מ 2 דקות והכלי באמת מצוין.

roeyil

New member
ואני שואל

כשעשית נסיעת מבחן עליו (ועל אחרים) לא הציק לך שיש משהו שלא מסתדר בו? במובי אין שום בעיה כזאת.... ולדעתי - מראות לא נוחות הורסות חלק ניכר מההנאה ברכיבה, מה גם שזה מסוכן!

nirrub

New member
ברור שכן

ברור שהציק וברור שלרכב עם מראות לא נוחות זה לא רק מסוכן אלא אף טפשי. אבל(!) מראות זה לא משהו שלא ניתן לסדר - ראה את כל בעלי ה GD וכו' ששמו מראות חלופיות. היה לי ברור שאם אני לא אצליח לסדר את המראות אני אחליף לחלופיות. בנוגע להשוואה בין הכלים, כל אחד והרגשתו הוא. יש כאלה שמרגישים יותר טוב עם המובי ויש כאלה שיותר טוב עם ה VS. יש הרבה דיסוננס קוגניטיבי שהולך כאן בפורום עם אנשים שקנו כלי חדש - כל אחד מנסה להסביר למה שלו הכי טוב (למה הוצאת הכסף שלו היא הכי הגיונית ומשתלמת). אף פעם לא ניסיתי לסנגר על ה VS - יש לי פוסט די ארוך שכתבתי לפני מס' חודשים למישהו שרצה לדעת על הכלי - ציינתי את כל היתרונות ואת כל החסרונות. שורה תחתונה, כשקניתי את ה VS (בעקבות השדרוג האוטומטי של הרישיון), התקציב התאים לי לרמה הזאת - ידעתי שאני רוצה יותר מדיוק, ולא היה לי מספיק כסף לקנות בורגמן 125 (הבורגמן הובא כדוגמא - ברור שאם לכולם היה כסף אז הם היו הולכים על הכלי הכי טוב שביכולתם לרכוש כמו הבורגמן, ג'ילרה, דילן, XMAX וכו'). עשיתי מס' נסיעות מבחן על VS, ג'וירייד 125 ומובי. מבין כולם הכי נהניתי מה VS. אין לי איך להסביר אמפירית - פשוט עניין של תחושה אינדיבידואלית. מבחינתי, הVS נתן לי תמורה יותר טובה מהמובי - ואני לא מדבר על תמורה כספית. היה לי פשוט יותר "פאן" מחווית הרכיבה על VS מאשר מובי ולכן לקחתי אותו. נכון, המראות הפריעו אבל ידעתי שאני אסדר אותן בדרך זו או אחרת. במקרה הגרוע זה היה לקנות מראות חלופיות והייתי מוכן להוצאה הנוספת הזאת בשביל ה"פאן" האישי שקיבלתי מהכלי. (זה לא איזו בעיה במנוע או משהו כזה -סה"כ מראות שסדר הגודל של "טיפול" בהן בכל צורה הוא זניח) ושוב, זה רק אני מעיד על עצמי. יבוא חבר אחר ויגיד אותו דבר על המובי. אחד אחר יגיד אותו דבר על הג'וירייד 125 וכן הלאה. 2האגורות שלי - כל אחד עושה עם עצמו את השיקולים שלו (כלכליים ואחרים). באמת שורה תחתונה - הכי חשוב שתהנו!

roeyil

New member
מסכים!

שלא תבין לא נכון, ברור שהכי חשוב לבחור את הכלי הנוח ביותר בשבילך! אבל מה שאני אומר שהנוחות נמדדת גם במצב המראות, אולי סאן יאנג יתעוררו מתי שהוא ויבינו שיש בעיה מסויימת במראות שלהם (רכבתי על HD 200 של חבר והיתה בדיוק אותה הבעיה! מה גם שהם שהתפרקה לו מראה אחת תוך כדי רכיבה שהוא ביצע בעיר.....) אין ספק ששני הכלים מעולים ולכל אחד את הייתרונות שלו. מה שאני יכול להציע זה לעשות נסיעת מבחן בין הכלים השונים, במיוחד שהמבחר בשוק היום פשוט מטורף ברמת ה125..., ובחור את הכלי שבו מרגישים את החיבור בין הקטנוע לרוכב הכי טוב (שזה אינדווידואלי כמובן)

GינGית

New member
אני יוסיף עוד 2 גרוש שלי לסיבה שבחרתי את ה-VS

מושב המורכב מרווח ונוח לעומת המובי והמקום מתחת למושב גדול בהתאם

YAMAHA R1

New member
שאלה ל- niriq:

חוץ מנוחות, על מי הרגשת יותר טוב מבחינת ביצועים וכח מנוע, יציבות, יכולת בלימה, מהירות סופית...?

niriq

New member
שניהם מעולים

האמת לדעתי המובי יותר קטן במימדים מהוי-אס ולכן היה עליו יותר נוח אבל עוד פעם לא יודע זה באמת קשה להחליט אבל ביננו אני מאמין- שמי שיבחר את זה ומי שיבחר את זה יהנה. באמת שקראתי כבר את כל המאמרים והתגובות האפשריות אנשים המליצו בחום על שניהם ככה שאני יודע שמה שאני אבחר אני לא אצטער, בין אם זה וי-אס או מובי

yaboosh

New member
אני אוסיף עוד גרוש- המראה שלו יותא חדיש...

ומעניין. נוח מאוד בהרכבה הן לרוכב והן למורכב.

nirrub

New member
זריקת כפפה לגארדמן

היי מירון נושא המראות של ה VS צץ לא פעם אחת. מה אתה אומר, יש מצב שאתה חוקר קצת ובודק איזו מראות חלופיות מגניבות יכולות להתברג ללא מאמץ (או עם קצת מאמץ מצידך בכיוון של שינוי הברגה וכו'). אני בקטע של מראות כמו של הבורגמן - מראות עם ידית כסף ומראת כסף מלבנית (ה VS שלי כסוף אם אתה זוכר). אם יש לך רעיון יותר טוב, אני מוכן לשמוע. אם תצליח לארגן משהו והמחיר נורמלי, אני חותם שאני בא אליך להחליף (אני מאמין שעוד אנשים גם יבואו). סופ"ש טוב. ניר.

אהוד א1

New member
לא צריך לזרוק כפפה על אף אחד.

בטח שלא על מירון.בחור נחמד,למה לזרוק עליו?
מראות מגיעות בגודל הברגה סטנדרטי. בקטנועים בדרך כלל מדובר בהברגה 8 מ"מ, באופנועים בדרך כלל 10 מ"מ. מה שזה אומר בפשטות זה שאתה יכול פשוט לעבור בחנויות בביצה התל אביבית ולחפש מראה שמתאימה לך מבחינת עיצוב. דברים מיוחדים תמצא סביר להניח דווקא בחנויות לציוד קאסטום (בייקר,זן ואומנות אחזקת האופנוע,יבואן הרלי וכו). כל מראה שמתאימה לך בצורה, במחיר ובגודל ההברגה אתה יכול להתקין. במקרה של הברגה בגודל אחר יש מתאמים פשוטים וזולים מ-8 מ"מ ל-10 ולהפך.

rossi46

New member
אני לא חושב שזה לא כל כך פשוט

אומנם ההברגה תתאים אבל בכל אופנוע\קטנוע המראות ממוקמות במקום אחר, על הכידון (שברוחב שונה) או יותר קדימה יותר ומקובעות ליד המשקף באופנועים בכלל הכידון שונה לגמרי ולכן מראות סטנדרטיות של אופנוע, לא תמיד יתאימו לקטנוע אפילו אם ההברגה תתאים יש סיכוי סביר שבמראה לא תראה כלום כי היא תהיה קרובה מידי לגוף.

למעלה