נסיעת מבחן על ה CBR600

פרסאוס

New member
נסיעת מבחן על ה CBR600

הרבה דברים שמעתי על הונדה והייתה ציפיה רצינית לרכיבה הזו. אבל, נתחיל במשל. ילד ואמו משוטטים להם בעיר כשלפתע הם מבחינים בחמור לוחך עשב. שואל הילד את האם: אמא מה זה שיש לחמור בין הרגליים? אומרת האם: זה הזנב שלו! שואל הילד: לא הזנב, מה שלפני הזנב? אומרת לו האם: אה... זה... זה כלום. למחרת יוצא הילד עם אביו לקניות.שוב מבחינים השניים בחמור ארוך הזרג ליד חלקת הדשא החביבה עליו. שוב שואל הילד: אבא, מה זה יש לחמור בין הרגליים? עונה האב: זה הזנב שלו! לא! מתעקש הילד: לפני הזנב! אהההההה... אומר האב, זה הזין שלו... הילד: אז למה אמא אמרה לי שזה כלום??? האב: מאז שאמא איתי, השתנו אצלה הפרופוציות! בחמסין באתי לקחת את ה CBR. לשם שינוי, יש מחוון דלק באופנוע. נכון, אני לא מקצוען, אבל דחיק ראבאק! כמה קשה לשים מד דלק? לא סוזוקי, לא קוואסאקי... ושמעתי שגם לא ימאהה. לפחות הונדה, צדיק אחד בסדום. עם שתי רגליים על רצפת האולם, הCBR מרגיש טוב. קצת קל מדי לטעמי (אולי זה מוזר, אבל זה אני) אבל מרגיש טוב. על הדרך פגשתי באולם את אחד מאורחי הכבוד של הפורום (בין הפותרים נכונה יוגרל טוסטר). טוב. יוצאים החוצה. ועכשיו אני קולט שהוא קטן. תנוחת הרכיבה לא נוחה ושוב, מקשה על קריאת המחוונים וקבלת הגנה מסך הרוח. זה לא ZX6 - המצב פה טוב יותר, אבל על ההתחלה האופנוע הזה לא מרגיש "שלי". היות והיה לי פקדון לאסוף מעופר אבניר וכבר התייבשתי בשמש, החלטתי לקחת את החבר הצעיר לסיבוב. קודם כל, למרות הקוטן האופנוע הזה פונה. והוא יודע איך. שימו לב, אני לא אומר שאני פונה, מספיק לרמוז לו, והוא עושה עבודה מצויינת. הצליל של המנוע מזכיר הונדות אחרות והייתי אומר "הונדאי טיפוסי" אם הייה לי מספיק ניסיון להשתמש בביטוי כזה. הבלמים חזקים, האחורי מצויין. נאמר פה שאחורי חזק יגרום לנעילת גלגל, אני אומר: רוכב גורם לנעילת גלגל. אחורי חזק בעיר - תענוג! הקדמי כמעט בינארי. חריף מדי לטעמי ומצריך הרבה איזון עם האחורי (המצויין!). המנוע... פה כבר יש לי פחות תשבוחות. האופנוע הזה הרבה יותר מפחיד ממה שהוא אמור להיות. בהתחלה המנוע בועט כאילו ליטר קטן עליו, אחר כך יורד הכח ושוב מפתיע אותך בסלד גבוה. כאילו שהוא רוצה להיות ליטר, ולא מרשים לו. רחוק מאוד מלהיות לינארי. ניחא מומנט מפוצץ בסלד גבוה, את זה אני מבין, אבל פה, תחום הסלד מלא "מוקשי מומנט" אם תרצו. במהירות גבוהה יותר, באיילון, זה נרגע, אבל האופנוע הזה מייחצן שימוש גם בעיר. לבד מזה, שגם באיילון, עם העברת ההילוכים, בעיית המומנט הקופץ הלחיצה אותי. העברת ההילוכים לא מדהימה. במיוחד באיזור הראשון-שני-ניוטרל. לא היו קפיצות, אבל הייתה הרגשה פחות נעימה גם בהילוכים הגבוהים יותר. כשחזרתי לסוכנות וסיפרתי להם, אמרו לי שאת ה 1000 לא כדאי אפילו לנסות. הייתי עייף ,רעב ושטוף זיעה. האמנתי להם. יותר מאוחר דיברתי עם אורן והוא טען שדווקא ב 1000 יש כוח זמין והרגשת המומנט היא לינארית (יותר?) (נשמע לי הגיוני. עניין הקופצנות הוא כנראה מחלה של 600 שרוצים להיות כמו ליטר אבל לא יכולים). אולי אם הייתי עולה על הסוזוקי 600 הייתי מרגיש את אותו דבר. אולי הCBR 1000 היה מדבר אלי אחרת, אבל לא יצא.

גיקסר

New member
אני רוצה טוסטר בצבע אדום

אל תקפוץ להסיק מסקנות מנסיעה בתוך העיר, או לחילופין בז קצרצר באיילון. 600 סמ"ק בכלל ובפרט האקזמפלר הנ"ל הוא כלי נטו לרכיבה בכבישים יעודיים, בכל אופן בעיני. הליטר לדעתי אכן יתן לך פחות קופצנות, אבל ראבאק זה הפאק פאקינג, לך על ה600 מהר מאד אתה תתמכר לו.

מיצו

New member
תשמע איש. כנס כנס

אם היית רציני, היית שולח לי עכשיו את כל מה שכתבת, פשוט עושה קופי פייסט, ואני מעלה את זה למאמרים. אתה רואה איך הפרספקטיבה משתנה? אתמול שלשום אמרת שאתה לא כותב על המנוע כי אתה לא אני. אז טוב שאתה לא אני כי אז היו שני מיצואים בפורום וזה היה כבר יותר מדי, אבל אהבתי מה שכתבת פה על המנוע של ההונדה. קח את ה- 1000. לפחות תבין מה זה פאק פאקין פאק (אני חייב להגיד שאהבתי אותו יותר מהג'יקסר הגדול). מתי R6? (ואני רציני לגבי המאמרים)

פרסאוס

New member
אבל השמועה אומרת שבסוף יצאת על הגי'קסר

הכי גדול... אז מה ההסבר? ואשתדל בקשר למאמר

מיצו

New member
כתוב לו GSXR עלהזנב אבל הוא רחוק שמים וארץ

מהג'יקסרים ה"רגילים", לטוב ולרע. זה בערך כמו שה- ZX14 הוא ZX או שה- CBRXX הוא CBR.

Travian

New member
../images/Emo4.gif

אני לא מבין. קראתי את מה שכתבת, כם על הנינג'ה, ואני עדיין לא מבין. אתה מחפש אופנוע ספורט 600 שיהיה נוח, לינארי ונוח לנסיעה עירונית? אני מניח שעשית מבחן על הRR ולא על הF. ואתה הולך לעשות נסיעות גם על R6 והג'יקסר? אני חושב שכדאי לך לוותר על התענוג, אלא אם כן אתה עושה את זה בשביל התענוג בלבד. אם כבר היית בהונדה, למה לא ניסית למשל את , הממ... , הורנט? נראה לי שהוא ייתן לך בדיוק את מה שאתה מחפש. רוצה גם מיגון רוח? אז תנסה את הפייזר לפני שאתה קופץ לR6.

למעלה