נסיעת מבחן ל 147 סלספיד

חיים_K

New member
נסיעת מבחן ל 147 סלספיד

היום עשיתי נסיעת מבחן ל 147 2.0 סלספיד. אם יש מכונית שכאילו נתפרה בשבילי, זאת המכונית הזאת. מנוע חזק, עם צליל יפהפה ומשיכה אדירה בסל"ד גבוה. כתבו עליו שהוא קצת נרפה בסל"ד נמוך, אבל אני לא ממש הרגשתי את זה. וחוץ מזה, כשאפשר להוריד הילוך בליטוף קל של אצבע יד שמאל, למה לנסוע בסל"ד נמוך ?? המכונית נוחה לנסיעה בלי להיות רכה במיוחד, והייתי אומר שהיא אפילו נוקשה למדי, עם זוויות הגלגלול מתונות ביותר - בדיוק כמו שאני צריך. היגוי מהיר ומדוייק , קצת קל לטעמי , עם מעט מאד סיבובים מנעילה לנעילה. אבל מרגישים שאלפא תיחמנו קצת - הוא לא עד כדי כך מהיר, פשוט רדיוס הסיבוב ענק. כל ההתייחסות להיגוי והתנהגות כמובן מאד מוגבלת, מכיוון שנבחנה על מספר מצומצם של פניות בכביש פלמחים. עיצוב חוץ ופנים - כל מילה מיותרת. בניגוד לאיטלקיות של העבר, המכונית מרגישה כאילו היא בנוייה לשרוד מלחמה אטומית. פלסטיק איכותי ורך, מהודק היטב, ללא רעשים מיותרים. במכונית המבחן היה גג שמש וריפודי עור - אני מוכן, ואפילו מתעקש, לוותר על שניהם. מערכת סאונד איכותית של BOSE על שליטה על ההגה. אבל מי בכלל צריך אותה כשמלפנים יש את הסימפוניה האיטלקית האחרונה לארבעה צלינדרים ואגזוז. העדפתי פשוט לכבות את הרדיו, דבר שלא קורה לי הרבה. בלי איזה באג בהנדסת אנוש כמובן אי אפשר - בתנוחת הישיבה שלי, לא יכולתי לראות היטב את חלקו הימני של מד הסל"ד - זה מה שקורה כשעיצוב גובר על פונקציונאליות. את מתגי מערכת המיזוג לא ניסיתי לפענח. הבנתי ממבחנים שמדובר בחידת היגיון מורכבת, ולא רציתי לבזבז זמן על זה. תיבת הילוכים - זה כמובן הדבר שהכי סיקרן אותי וממנו גם הכי חששתי. חששותי התבדו
לדעתי מדובר במערכת שהיא לא פחות מגאונית. כל השליטה והדיוק של גיר ידני, בלי להוריד את הידיים מההגה, או עם הורדה מאד מהירה של היד לידית התחתונה. יכול להיות שזה מוריד משהו מהאתגר שבנהיגה (עקב-בוהן וכאלה), אבל בשורה התחתונה, כיף גדול וקצב סופר מהיר. יש לה גם מצב אוטומטי מלא, אבל פה בהחלט מרגישים את ההבדל בין תיבה כזאת לתיבה אוטומטית של ממש. ההחלפות קופצניות משהו, והנסיעה לא חלקה. כשהחלפות ההילוכים הידניות כל כך מהירות וקלות, המצב הזה פשוט מיותר. כמו שהבנתם, אהבתי את האוטו, ואני בהחלט רוצה אותו (מה רוצה ? צריך אותו !). יש רק בעיה קטנה אחת. בעצם 144 אלף בעיות קטנות. אין לי את הסכום הזה. 2 ליטר ידנית, תעלה עשיריה פחות, ואת ה 1.6 120 כ"ס, אפשר לקבל בעוד עשיריה פחות. עדיין הרבה כסף. אבל עכשיו יש לי את מלוא המוטיבציה לחפש לי 156 2.0, ידנית או סלספיד, משומשת, מודל 99-98. במחיר שלה אני כבר יכול לעמוד. זה הכל להפעם, עדכונים בהמשך. חיים, שלמרות הכל, עדיין נהנה מאד לנהוג בוולקן הביתה, אחרי האלפא.

חיים_K

New member
נקודת תורפה ?

לא הרשתי שום חוסר כוח אבל הכל יחסי אני מניח. אולי יחסית לאימפרזה טורבו זה באמת חוסר כוח, אבל מבחינתי זה די והותר. בוא נגיד ככה, הורדת הילוך ויציאה לעקיפה הביאה אותי מ 100 ל - 150, תוך שניות בודדות, ובאמת לא התכוונתי לנסוע כל כך מהר (סוכנת המכירות: "אתה לא רוצה להרוג אותי, נכון ?"). כיום אני נוסע במכונית ששוקלת 1090 ק"ג עם מנוע של 123 כ"ס. האלפא שוקלת בערך 1250, עם 155 כ"ס. אמנם לא יחס משקל/הספק פנטסטי, אבל בהחלט מכובד ומספק אותי בשלב זה.

sronis

New member
אני מסכים, אין בעיה של כוח

אם לא משווים לאימפרזה טורבו כמובן... היופי במנוע הזה זה האצות הביניים, הוא אמנם לא פותח חזק מאוד מעמידה (9.3 שניות זה הנתון) אבל יש לו האצות ביניים נהדרות. מעניין איך המנוע החדש עם ה-165 כ"ס ואם הוא יגיע ל-147... רוני

© DrorZi

New member
כמה דברים על כח

משקל ה 156 וה 147 זהה (דבר תמוהה לכשלעצמו) לכן ארשה לעצמי להשוות בין השתיים. מנוע ה 147 שבמבחן מוציא 150 (עוד 5 כ"ס הוקרבו לטובת איכות הסביבה) עוד דבר ששמתי לב, רכב המבחן מעביר הילוכים ב 6500 בעוד ה 156 מעבירה ב 7000 (מנוע ה 156 שעליה אני נוהג הוא מהסדרה של ה 155 כ"ס) אין עודף כך אך יש מספיק כח לכל תעלול שתחפוץ בו ואף יותר. הרכב מכוון לתאוצות טובות בכל מהירות שלא תבחר. הכח מוצא ליניארית וגם אם יש טיפה מחסור ממנו מתחת ל 4000, זה לא שאתה מקבל בעיטה ב 5500 אלה הכח נצבר כל הזמן ובהדרגה. השעונים ב 156 הגיעו לדרגת שלמות, ב 147 רק הרסו אותם: א. דחפו את כל הבולשיט בין שני השעונים / ב 156 רק סלק ומהירות מול העניים ב. הסל"ד לא מכוון בניצב כמו שאני כלכך אוהב ב 156 (אם הוא מאונך נגמר לך הסוס, לא צריך בכלל לבדוק איזה מספר הוא מציג)
דרור זי.

t0mer

New member
המורה נהיגה שלי אמר לי כשרוצים

להוריד הילוך צריך להתאים את ההילוך למהירות זאת אומרת שכשמורידים הילוך צריך ללחוץ על ברקס זה נכון?

sronis

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif המורה נהיגה שלך מצחיק...

איך אני שונא את המורים האלו, שאין להם כוח להסביר לתלמידים באמת איך לנהוג, אז הם הולכים מסביב... קודם כל - זה מאוד תלוי. אם אתה נוסע ברביעי על 60 ורוצה להוריד הילוך - פשוט תוריד, לא צריך שום דבר. אם אתה נוסע על סוף ההילוך, נניח ב-6000 סל"ד, אתה לא יכול להוריד הילוך אחד למטה, כי אז הסל"ד יעלה מעל לקו האדום וזה פוגע במנוע. במקרה כזה אתה צריך להוריד מהירות. בקשר להעברת הילוכים תחת כוח, לפעמים כשאתה רוצה להאיץ מהר וצריך להוריד הילוך בשביל זה, עדיף שתתאים את המהירות של המנוע והגיר להילוך המתאים, איך שמים לב? כשאתה מנסה להוריד הילוך וזה לא הולך חלק לגמרי - זה מראה שהגיר מתאמץ תחת העומס ואפשר לעזור לו על ידי טכניקות כמו דאבל קלאץ´ (נועדה להתאים בין מהירויות המנוע והגיר לצורך הורדת הילוך לקראת האצה). רוני

t0mer

New member
אתה רוצה להגיד לי שאתה נוסע על 6K?

אני רק מיתקרב ל3K והוא כבר אומר לי להעלות הילוך טוב לא משנה בדאבל קלאצ´ אני יכול פשוט לילחוץ על הקלאצ´ לילחוץ על הגז ואז להוריד הילוך או שאני צריך לעשות את זה בדרך האיטית להעביר קודם לניוטרל? יש לך איזה טיפים לטסט? ביום חמישי יש לי טסט פנימי

B.M.F

New member
נראה לי ..

שכדאי שתעשה מה שהמורה שלך אומר. לפחות עד שתעבור את הטסט. בכל מקרה, 6,000 סל"ד לא משפרים את מצבך בעיני הטסטר כמדומני..

sronis

New member
נו זה ברור, כי אתה עדיין לומד נהיגה

כשתתחיל לצבור ניסיון כך תעלה גם ברמת הסל"ד
ובקשר לדאבל קלאץ´ - קודם כל תתמודד עם הטסט ותרכוש ניסיון, אח"כ תתעסק בטכניקות נהיגה. גם אני התחלתי להתאמן על זה רק לאחרונה, ועדיין למשל לא מסתדר לי דאבל קלאץ´ בזמן בלימה... רוני

itzik93

New member
../images/Emo45.gif + ../images/Emo32.gif לדרור

ראיתי אותך היום בזמן הפסקת הצהריים שלי משוטט (נוסע
) ברחוב חומה ומגדל ופונה לרחוב "הרכב"
איציק או שמה היתה זאת שיר ולא דרור

למעלה