נסיעה עם קביים

נסיעה עם קביים

הצלחתי לנקוע את הקרסול במהלך משחק כדורגל. האם זה חוקי לנסוע עם קביים בין הרגליים על הקטנוע? הן לא מפריעות לי בכלל.

פרארי1

New member
בתור תנאי ראשון הן צריכות להיות מאובטחות

לקטנוע ולא לבלוט לצדדים מעבר לרוחב הכלי. אם הן רק מונחות על המדרס, הן יכולות להפריע לך, לעוף בעת בלימה או כל מיני הפתעות אחרות, אז גם אם זה חוקי (ואני בכלל לא בטוח שזה המצב), זה לא בטיחותי עבורך.

katangilis

New member
אז אסור לי לרכב עם "החבילה" שלי ?

אהוד א1

New member
הובלת הקביים זו הבעיה הקטנה.

אם חס וחלילה תדרש "לבעוט" בכביש (מקרה שכיח ברכיבה על דו"ג) או תהיה מעורב בהחלקה - מצב הרגל הנקועה ילך ויחמיר. וזה מה שצריך לדעתי להדאיג אותך יותר מקנס על קביים. מרפי בן זונה. סתם שתדע. החלמה מהירה.

תודה על כל התגובות

אני מודע לסיכונים הכרוכים בנסיעה במצבי. יחד עם זאת, ברצוני לדעת פשוט האם זה חוקי. שוב תודה.

אהוד א1

New member
קח בחשבון שאתה זקוק לשתי תשובות:

א. האם חוקי עניין הובלת הקביים על הקטנוע. ב. האם חוקי לרכוב במצבך הבריאותי. את הסעיף הראשון קל לפתור - קבע אותן לקטנוע במצב עומד ולא שוכב לרוחב ולדעתי לא יהיה קייס לתלונה על הובלתם.

סהר דוד

New member
לא חוקי ולא בטיחותי

כל "מטען" שנישא בדו"ג חייב להיות קשור ומאובטח. אסור שיפריע על המדרס הקדמי (בקטנוע) ו/או לתנועה חופשית של הכידון. אסור יבלוט מצדי הרכב וכמובן לא לחזית או לאחור. אני לא ארצה לראות רוכב דוג עם זוג קביים תלויות בין כתפיו, מאחוריו או מלפניו. וכמו שאמרו לעיל- הן כרוכב והן כשוטר- לא מקובל עלי באופן אישי לצאת לרכיבה כאשר אחת מהרגליים לא מתפקדת. זה מתכון בטוח לפגיעה שה.

gilkor

New member
מבחינת החוק

כל עוד רופא לא המליץ לסייג את רישיון הנהיגה שלך אז אתה רשאי לנהוג. בקשר למנשא קביים - סהר דוד הסביר את כל האיסורים. אני אתקצר לך את מה שכן מותר, מותר לקחת מנשא מאובטח לגובה (כלומר לא חורג לאורך או לרוחב הכלי) ושאינו מפריע לכידון. זה אומר שאם תאבטח את הקביים לגובה לארגז (כמו אנטנות) מבחינה חוקית מותר לך לנייד אותם. אישית לא הייתי עושה את זה. החלמה מהירה!

xfwind

New member
לגבי האריזה

לצערי נאלצתי לנסוע כמה פעמים להביא ולהחזיר קביים מ"יד שרה" עבור הבן הקטן
, קשרתי את הקביים באלסון על המושב האחורי - אפשר להסתדר.

למעלה