נסיעה לתאילנד

ענבלי93

New member
נסיעה לתאילנד

אני מתכננת נסיעה לתאילנד של 3 שבועות בחודש פברואר.
התכנון הוא להיות 5 ימים בצ'אנג מאי, 5 ימים קו סאמוי, 5 ימים פוקט ו5 ימים בנגקוק. זאת נסיעה ראשונה ולכן אני לא מכירה את תאילנד ולא יודעת כיצד לחלק את הימים שם. זה נשמע סביר? או ש10 ימים באיים זה יותר מדי?
בנוסף לכך, יש המלצות למלונות שנמצאים באזורים האלה? רצוי במחירים סבירים ובאזורים מרכזיים.
תודה רבה מראש!!

sani48

New member
היי ענבלי

10 ימים זה ממש לא יותר מדי לאיים(לפחות לא בשבילי),אבל לא בטוח שכדאי לך לשלב את שתי הצדדים של האיים בזמן הזה,אני במקומך הייתי בוחר צד אחד,ומשלב עם זה עוד אי שקרוב לשם במרחק מעבורת,אם אבל את חובבת טיולים בטבע,אז אולי תורידי כמה ימים מהאיים לטובת הצפון,לגבי מלונות באזורים מרכזים,תקחי בחשבון שלהיות באזור מרכזי זה לא תמיד דבר טוב,לרב מדובר על החופים הכי פחות יפים באי,למשל חוף פאטונג בפוקט,שגם החוף לא משהו,וגם לא בטוח שהחיי לילה שם ימצאו חן בעינך,זה אוירת בית זונות,במידה ואת הולכת עם בן זוג,אז מציע לך ללכת לאחד החופים השקטים שם,ואם את הולכת עם חברה,אז בכלל מציע לכם להיתרכז בקוסמוי וקופנגן,חוץ מזה תרשמי מה זה מחיר סביר בשבילך למלון

T o m c o

Member
מנהל
בהמשך ישיר למה שסאני כתב, דעתי -
10 ימים באיים זה יכול להיות מספיק בתקופה של שלושה שבועות (אם נחשב נטו, אז 19 יום), עם זאת, אמשיך ואעזור לך מעט להבין את הגיאוגרפיה בתאילנד (אני מרגיש כבר כמו תקליט שבור, זו הפעם השלישית בעמוד הזה בלבד, לא?!):
האיים בתאילנד מבחינה גיאוגרפית מחולקים כך:
איי הדרום - מחולקים לשני חלקים -
הצד המערבי של דרום תאילנד - ים אנדמן האיים פוקט, פי פי, לנטה וכל אזור ריילי ביץ' ואו-נאנג.
הצד המזרחי של דרום תאילנד - מערב מפרץ תאילנד - האיים סאמוי, פנגאן, טאו.
בנוסף יש את איי מזרח תאילנד - מזרח מפרץ תאילנד - צ'אנג, סאמט.
בין קבוצה אחת לאחרת יש מרחק גדול, שמעבר בין צד לצד אחר שלא על ידי טיסה (ולא תמיד יש טיסה ישירה בין צד אחד לאחר, לרוב, אין.), אורכו בין חצי יום ליום שלם.

אני נוטה להסכים עם סאני גם על עניין הצפון - אם את חובבת טיולים וטבע (שאינם ים וחופים) הייתי מוסיף יומיים לצפון, ומשאיר את האיים עם 8 ימים, ככה שיצא - 7 צפון, 8 איים, 4 בנגקוק (כן זה רק 19, יום הגעה, יום יציאה).
את האיים הייתי ממקד רק בצד אחד.

כדי שנוכל יותר להכווין לאיזה צד או מקומות מומלצים יש צורך בפרטים:
מה התקציב ללילה במלון? מה ההגדרה שלך למחיר סביר?
מה את מחפשת באיים? רק בטן-גב? ימי טיול לראות נופים? צלילות? וכו'
עם את נוסעת? בן זוג? חברה? לבד?
מה מעניין אותך? נופים? טבע? חופים? ים?

ענבלי93

New member
קודם כל תודה על התשובות:)

דברי שני, אני מאוד מאוד רוצה לראות את החופים היפים של תאילנד, הצבע הכחול המיוחד הזה שתמיד רואים בתמונות.
ביום האחרון בדקתי את הנושא, וראיתי המון תמונות שהן לא מה שאני מחפשת. את התמונות ראיתי שאנשים צילמו בחודש פברואר ובגלל זה חשבתי שאולי מזג האוויר בתקופה הזאת לא טוב ובגלל זה הים לא כחול ויפה כמו שציפיתי לראות, או שפשוט התמונות הן של מיקומים שלא נראים כך.
אז ככה, לטיול אני נוסעת עם חבר והמטרה היא נופש של בטן גב משולב באטרקציות, כי בכל זאת להיות כל היום וכל הזמן בים ובבריכה משעמם אותי. הבנתי שיש אפשרות לעשות טיולי יום לאיים שונים באיזור, ככה לדוגמא הייתי רוצה יום אחד ליסוע לאיי סימילאן, יום אחר לחוף הקופים או משהו כזה אם אני זוכרת נכון, יום אחר לעשות טיול אומגה וכו'. אם ניתן לשלב בטיול אזורים של שווקים וטיילות זה יהיה מעולה.
בצפון ובבנגקוק ראיתי מלונות שנראים מעולה ובמיקומים מרכזיים וקרובים לתחנות רכבת בסביבות ה600 שקל לתקופה של בין 4 ל5 לילות. באיים גם אני מאמינה שנהיה תקופה דומה של בין 4 ל5 לילות. אם שם יהיה מלון טוב עם נוף של הים במחיר של עד 2000 ש"ח לאדם זה יהיה מעולה. אני לא מכירה את המחירים בתאילנד ולכן לא יודעת אם זה ריאלי, ובגלל זה שאלתי על מלון במחיר סביר שתואם את המקום.
על איזה איים היתם ממליצים?
מצרפת תמונה שתמחיש את מה שאני מצפה מנופי תאילנד

תודה מראש!!

ענבלי93

New member
שכחתי לציין ש..

מסיבות זה לא מה שמעניין אותנו, ככה שלא אכפת לנו להיות באיזור בלי מסיבות.

sani48

New member
תשובות

התמונה שצירפת כניראה צולמה בקופיפי(עוברים לשם במעבורת מפוקט),גם באזור של ריילי ביץ' יש חופים יפים,בפוקט החופים פחות יפים(במיוחד החוף המרכזי)אבל יש שם הרבה אטרקציות,וקופיפי זה אי שמתאים בעיקר לבטן גב וקצת טיולי שיט,אז אם היית מוותרת על קוסמוי הפעם(ואז את גם חוסכת עלות של שתי כרטיסי טיסה לשם)היית יכולה לשלב את פוקט עם קופיפי,שוב פעם אני אומר,החוף המרכזי בפוקט על הפנים,ורב הזוגות שאני מכיר חזרו משם מאוכזבים מאוד,לכן במידה ותישני שם תלכי על אחד החופים השקטים(קאטה למשל),לכל האטרקציות תכלי לצאת גם משם כך שעל דאגה

sani48

New member
תוספת

במידה ותחליטו כן לשלב את קוסמוי,אז תכלי לצאת לטיולי יומי מפוקט לאזור של קופיפי(הטיול ניקרא 7 האיים)

למעלה