נסיעה לפולין

motty123

New member
נסיעה לפולין

אני אמור לצאת לפולין במסגרת משלחת נוער האם יש למישהו נסיון שאפשר ללמוד ממנו

marinegirl16

New member
אני הייתי בפולין לפני חודש...

אני דיברתי עם אחראית המשלחת והיא איפשרה לי לקחת ארגז אוכל שצירפתי לציוד המשלחת, בארגז שמתי ציידנית, קרחונים, שניצל קפוא, בלינצ'ס קפוא, עוגיות(לא קפואות
), קורנפלקס לבוקר, מנות חמות ופחויות שימורים - טונה וטירס. כל פעם שהגענו למלון אירגנו לי מקום מיוחד במקפיא שם שמתי את האוכל שצריך הקפאה. השניצל הספיק לי ליומיים, הבלינצ'ס לשלוש, ובשאר הימים אכלתי מנות חמות, טונה ותירס(שאני עדיין לא יכולה לראות!). אמממ עוד משהו-- לפני היציאה הדפסתי כרטיסי מסעדה וניילנתי אותם-מצד אחד כתוב בפולנית(בדקתי עם דוברת פולנית שהתרגום נכון!) ובצד השני כתוב באנגלית ככה שיצא לי לאכול כמה ארוחות טובות! (כרטיס מסעדה בעברית) לידיעה כללית הפולנים במסעדות לא יודעים אנגלית בגרוש! לפחות לא במקומות שאנחנו היינו! תהנה... עד כמה שאפשר להנות במקום כזה...

motty123

New member
נסיעה לפולין

תודה לך על העזרה , האם יכולת לאכול בבתי המלון אליהם הגעתם ?

marinegirl16

New member
בבתי המלון-

ארוחות בוקר אכלתי טוב - קורנפלקס, חביתה, ביצה קשה, ירקות וגבינות ובקשר לארוחת הערב יצא לי לאכול שלושה ארוחות - עוף ותפוח אדמה (רוב האוכל בערב היה שניצל,עוף מצופה ומקרונים).

נילוס11

New member
האם ניתן לקנות שם בחנויות הטבע

ההשאלה היא יותר מורכבת האם יש שם חנויות טבע ובריאות למשל בערים הגדולות כמו ורשה וקרקוב האם היית בחנויות שכאלה,האם יש חנויות שכאלה?והאם יש זמן לחפש חנויות בריאות וטבע שמוכרות אולי פרכיות למשל? אני כנראה אסע הקייץ לפולין גם.

marinegirl16

New member
במקומות שאני הייתי...

לא בדיוק שמתי לב לחנויות טבע וגם אם הייתי שמה לב לא היה את הזמן בשביל זה והאבטחה על המשלחת הייתה כל כך כבדה שלא נתנו לנו להסתובב בחופשיות(חוץ מאיזה קניון, מדרחוב ובשוק זאקופנה שהציבו לנו גבולות). אבל גם עם היה לי את הזמן והחופשיות והייתי מוצאת חנות טבע אז עדיין אי אפשר לקרוא את הרחיבים(אלא עם כן אתה יודע פולנית) והמוכרים בקושי יודעים שם אנגלית אז אין מה לשאול!! עדיף להביא אספקה של פריכיות ואוכל גם אם זה יותר מידיי! יותר טוב לחזור עם האוכל מאשר להיות מורעבים!

אני חזרתי מפולין לפני חודש

אל תבנו על לקנות שם, תביאו אתכם אספקה מהבית- לחמים, לחמניות, עוגיות, חטיפים, כל דבר. יש ימים עם נסיעות ארוכות וצריך לדאוג לעצמכם לאוכל. בנוסף- אצלנו בכל בוקר היה שולחן מיוחד עם ממרחים להכין סנדביצ'ים לכל היום, וע"מ לא לאכול אוכל שנגוע בגלוטן הייתי צריכה להכין ראשונה- מה שבד"כ לא יצא, ככה שהיו ימים שאכלתי לחמניות ריקות או אוכל מאולתר אחר. תחשבו על אפשרות של להביא אתכם ממרח שוקולד או חמאת בוטנים. מעבר לזה, הדבר העיקרי שהיה לי חסר זה דברים חמים כמו מרקים (נמס בכוס) ומנות חמות... המנות חמות שהבאתי איתי היו מגעילות בטירוף והגיעו לפח בסוף. עוד עצה- תביאו אתכם תיונים (שקיות תה) כי זה מחמם וטעים. מעבר לזה- שיהיה מסע מצויין =]

marinegirl16

New member
מנות חמות-

מותר את המנות חמות של אוסם - פירה שמנת ובצל (זה הדבר היחידי שנקי מגלוטן לפי מה שהבנתי!) וקניתי גם 2 מנות חמות מיוחדות ללא גלוטן של אטריות אורז ורוטב(יצור איטלקי) - ממש טעים וממש יקר! מותר לנו את המנות חמות התאילנדיות בכלל?!

למעלה