נסיעה לפולין

sshoshan

New member
נסיעה לפולין

מי מההורים שילדו אמור לצאת לפולין בזמן הקרוב-איך אתם מכינים אותו,מעבר למה שבית הספר מכין?

גליה12

New member
בני יצא לפולין בשנה שעברה.

אינני מכירה את בית הספר בו לומד בנך אבל ההכנה שבני עבר היתה טובה מאד- 5 ימים מרוכזים בנושא, כולל שתי נסיעות וסמינר בלוחמי הגטאות, שתי שיחות עם ההורים, אחת בתחילת התוכנית (כחצי שנה לפני המסע) והשניה כמה ימים לפני הנסיעה. אני סיפרתי לבן שלי רק את סיפורנו המשפחתי, לצערנו כולל איבוד סבים שלי ושל בעלי במחנות הריכוז.

sshoshan

New member
פולין

בבית הספר יש פעילות בנושא-די דומה למה שהיה אצל בנך. אני פשוט מתלבטת אם להכין אותו לשוק שהוא יחטוף כאשר יראה את המראות.עד כמה שמכינים אותם-לא נראה לי שהם ממש יכולים להבין את העוצמה והעצב של מה שיפגשו שם. מצד שני אני לא יודעת-אולי להשאיר ככה את המצב ושהוא יתקל בזה שם ,כמו כולם.

גליה12

New member
לא הייתי שם אבל לדעתי

אין באפשרותך להכין אותו לשוק שיחווה שם. לדעתי הדבר היחיד שכדאי שתעשי היא שתצייני בכל הזדמנות את הליגיטמציה לתת לרגושת לצאת, לבכות בלי בושה, ולדבר על המועקות. נזכרתי שאנחנו לפי בקשת בית הספר- צירפנו באמצעות המורים לכל ילד קפה וממתק- ובערב אחרי אחד סיורים באושוויץ הוציאו את זה-וזה עשה לילדים נפלאות.

AYELET1

New member
לא נראה לי שאפשר להכין לשוק...

בוודאי הוא שמע ולמד ויודע את הרקע. מעבר לזה , האם מישהו מאיתנו יכול ליהיות מספיק מוכן לזה??? ודרך אגב, אתמול הייתי אצל אבי, שהראה לי תמונות של משפחתו , מלפני ומזמן המלחמה (מלה"ע השניה), וכן של חניכים שלו- הוא היה מדריך נוער לפני ובזמן עלייתו ארצה ב-47. המוני יתומים ומשפחה וחברים שנרצחו
תמונות שאינן של אושוויץ, וסיפורים שאני מכירה שנים, אז מה? לא יצאתי מדוכדכת???

sshoshan

New member
אני ואחותי מתחננות לפני אבא שלנו...

שיקח אותנו לפולין,והוא עוד בשלב שלא מדבר על זה ,ובטח שלא לוקח להראות.יש סביב הנושא הזה מין שתיקה מצידו. מה שמפחיד אותי זה שהילד באמת מפנים את סוג ההתנהגות הזה ולא יוציא את הדברים. בכל מקרה-תודה על ההתיחסות.

AYELET1

New member
שושן, מסתבר שאביך ממש ממש אינו

היחידי הנוהג כך... באותה התנהגות מסוגרת, שלא מדברים על הנושא ניתקלתי גם אצל אבי. כך היה כל השנים , עש השנים הממש אחרונות. אז שמעתי ממנו מעט יותר, גם לא יותר מדי... כנראה שהארועים הקשים השפיעו בצורה זו על לא מעט אנשים.

למעלה