נסיעה לפולין

פלג262

New member
נסיעה לפולין

לא עובר לאירופה, אבל נוסע במסגרת של משלחת לשם. אני מחזיק באזרחות פולנית אך עוד לא קיבלתי את הדרכון. (האזרחות אושרה, הכל טוב ויפה אבל עוד לא הגיע הדרכון ועוד לא נפגשתי עם השגרירות הפולנית בקשר לכך). כמובן שאני מחזיק באזרחות ודרכון ישראלי. השאלה היא, האם אוכל להיכנס לפולין בלי כל הפרעה למרות היותי אזרח פולני חסר דרכון? שמעתי שעל אזרחים פולנים להיכנס לפולין עם הדרכון הפולני.

פנה לשגרירות הפולנית

ויפה שעה אחת קודם. בתור אזרח הם אמורים לשרת אותך, והם יהיו אמונים על התשובה המדוייקת ביותר. אם יש צורך הם גם אלו שיוכלו להנפיק לך תעודת מסע מתאימה. נסיעה טובה.

cookie9

New member
בתור אזרח הם אמורים לשרת אותך?

כן, גם אני חשבתי ככה. בינתיים אנחנו ממתינים בתור ארוך ארוך (עד כדי אבסורד) בכדי להגיש את הבקשה לדרכון... (אזרחות כבר יש). יש דבר שנקרא "דרכון זמני" אבל עד כמה שידוע לי ההמתנה לתור שבו אתה מגיש את הבקשה היא אותה המתנה... נסה להתקשר אליהם. סביר להניח שאם אתה לא דובר פולנית לא תצליח לקבל שום אינפורמציה. הדרך היחידה לקבל מהם אינפורמציה היא להגיע לשם בעצמך, להמתין בתור כמה שעות, ובסוף לדבר עם הפקיד שאולי יצליח לענות על שאלותיך... הדבר האחרון שאתה יכול לצפות מהם הוא מתן מענה מיידי. לטעמי, אזרח שצריך להמתין שנה ואף יותר בכדי לקבל דרכון זה לא אזרח שמקבל שירות הולם!

למעלה