נסיעה לנורווגיה

נסיעה לנורווגיה

אנו עתידים לנסוע לנורווגיה לחופשה קצרה עם בתנו הצליאקיסטית לביקור משפחתי. אשמח לקבל טיפים ו/או שמות מסעדות חנויות וכו ממי שהיה ולדעת כיצד הסתדרתם ואם נתקלתם בבעיות כלשהן'. המון תודה

CATS7

New member
באתר של העמותה

יש קישורים לאתרי צליאק בעולם. יש גם את האתר של נורווגיה. אם זהו ביקור משפחתי, יקל עליך לעדכן אותם שיתכוננו בהתאם. ניתן גם להדפיס כרטיס אשר כתוב בו כי אסור עליה לאכול גלוטן בשפות שונות אותו ניתן להראות למלצר במסעדה. אני אישית משפחתי משבדיה. בעיון כליל באתר שלהם לא מצאתי משהו חדש. בכל מקרה אני לא הייתי סומכת על זה ולוקחת מהבית פריכיות/לחמית/ביגלה/במבה/מנה חמה וכו' ליתר ביטחון. נסיעה טובה

מית צאן

New member
חו"ל

אין לי מושג לגבי נורווגיה אבל אנחנו נסענו עם שתי בנות עם צליאק לחו"ל. לא כתבת אם תתארחו אצל משפחה אבל אם לא, אני ממליצה לשכור דירה ולא מלון כך אפשר להכין בבית לפחות שתי ארוחות קלות. כדאי להביא לחמית, פריכיות, עוגיות ולחם/לחמניות . אנחנו אפילו הבאנו שוקולד למריחה ואבקה לפנקייק כי ילדים אוהבים לאכול מה שמכירים. בכל סופר גדול יהיה אגף עם מוצרים ללא גלוטן אבל אצלינו למשל הבנות לא אהבו את הלחם שם ונהנו ממה שהן מכירות. בכל מסעדה טובה אפשר להסביר (עם כרטיס המסעדה) ותמיד יש מה לאכול. למדנו שקל יותר במסעדות איטלקיות כי יש להם אורז וחזה עוף שאפשר להכין במיוחד נקי וילדים אוהבים את האוכל הפשוט (ככה זה אצלינו). אם אתם אוכלים אצל משפחה - אז פשוט להסביר מראש את המצב ולחשוב ביחד מה להכין לכם. תהנו.

למעלה