נסיעה לחו"ל

נסיעה לחו"ל

שלום לכל חברות הפורום!
אני אמא לתינוק בן 3.5 חודשים, בהנקה מלאה. עתידה לחזור לעבוד לאחר הפסח ואז אשאב פעם אחת או פעמיים ביום. מתכננת להניק בשעות הערב והבוקר ולהיעזר בסטוק מוקפאים, וביתר הזמן תמ"ל.
בעוד כחודשיים כשהתינוק יהיה בן קרוב לחצי שנה, נקבעה לי נסיעה עסקית לשלושה ימים ושני לילות. אני רוצה לנסוע אבל חוששת מאוד לעתיד ההנקה. האם משמעות הנסיעה היא שנגמרה ההנקה? מה דעתכן? אני יודעת שיש עוד זמן אבל אני ממש מודאגת מזה, אז אשמח לשמוע את דעתכן.
חג שמח!!

יהיה בסדר!

הנקה בדרך כלל מתחילה להיגמר כשיש שילוב של בקבוקים שניתנים *על ידי האם*. אבל כשהאמא לא שם ומישהו אחר נותן אותם, זה בד"כ בסדר גמור.
&nbsp
אם את רק נוסעת לשלושה ימים, הוא ישמח לחזור אלייך ואל הציצי כשחזרי.
&nbsp
ומהצד שלך - תצטרכי לשאוב בשלושת הימים האלה, כדי לשמור על תפוקת חלב סבירה וכדי שלא יהיה גודש. לדעתי תוכלי להסתפק במספר שאיבות שהוא קצת פחות ממספר ההנקות+שאיבות שאת עושה ביום עבודה אופייני (כלומר, ב- 24 שעות של יום כזה).
&nbsp
אם היונק יונק בלילה, אז מן הסתם לא תרצי להתעורר בלילה לשאיבה
, פשוט תשאבי דבר ראשון בבוקר, ודבר אחרון לפני השינה.
אם גודש ואי-נוחות יעירו אותך בלילה, תמיד אפשר לסחוט קצת בחושך לתוך חיתול בד, עד להקלה, ולחזור לישון.
&nbsp
כשתחזרי, תתני לו זמן ציצי חופשי ללא הגבלות כשאתם בבית, זה יחזיר את תפוקת החלב לרמה הנדרשת.
&nbsp
כיוון שיש לך זמן עד הנסיעה, אני ממליצה לך בחום להקדיש את הזמן הזה ללמוד איך לשאוב ידנית. הטכניקה פשוטה, היא רק דורשת אימון ותרגול (חמש דקות ביום, מתאים לך? יש סרטוני הדרכה ביוטיוב, ואני בזמנו כתבתי על זה מאמר בפורום), וזה יקל עלייך לא לסחוב משאבה לנסיעה, ולא להיטרד בניקוי ובתחזוקה. מתיישבים באיזו פינה, רוחצים ידיים לפני כן - וזהו!

תודה טחינה עם דבש!

כשמך כן את, ממש מתוקה וטובה להנקה :)

לגבי השאיבה הידנית, לא חשבתי על זה, תודה רבה זה נשמע רעיון נפלא. רק לוודא שהתכוונת לשאיבות רק לצורכי "התרוקנות" ושמירה על משק החלב, נכון? לא שאיבות שישמשו את היונק.

תלוי למה את מתכוונת

אם את מתכוונת לשאיבות במשך הנסיעה, אז ברור שהן לא לשמירה וליונק.
&nbsp
אם את מתכוונת לשאיבות ידיניות בכלל, אז חליבה ידנית היא טכניקת שאיבה מוכרת ויעילה לכל צורך שהוא - כולל כדי לאחסן את החלב ולתת אותו לתינוק.
מבחינת היגיינה, כל מה שאת צריכה לעשות זה לשטוף היטב ידיים במיים וסבון לפני שאת מתחילה, לנגב במגבת נקייה או במגבת נייר חדשה, ו... להתחיל לעבוד

&nbsp
אישית, אני יכולה לספר לך שבחמש שנות הנקה החזה שלי לא נגע מעולם במשאבה כלשהי (מה שדי מצחיק, כי יש לי בבית שלוש משאבות ביתחולימיות להשכרה לנשים שזקוקות להן), ורק סחטתי ידנית כשהייתי זקוקה לכך, כולל 5 ליטר חלב שתרמתי לבנק החלב המקומי (1-2 שאיבות ביום למשך חודשיים). וגם הם, שהיו קפדניים לגבי רקע רפואי, היגיינה וכולי, היו בסדר גמור עם סחיטה ידנית.
&nbsp
משאבות הן פשוט לא כוס התה שלי, העדפתי ללמוד לחלוב ידנית אחרי הלידה של הראשון, וכיוון שלא הייתי בלחץ בזמן ויכולתי לבסס את הטכניקה לפני שהיה צורך ממשי, (מה שלקח בערך ששה-שבעה נסיונות) מעולם לא ראיתי צורך במשאבה. נעים לי ונוח יותר לשאוב ביד: אין צורך להתעסק עם פלסטיקים, לקחת אותם ללמקומות, לנקות אותם, ולדעתי הגוף שלי מגיב יותר טוב למגע עור-בעור ורפלקס שחרור החלב קל יותר ומהיר יותר מאשר היה לי עם משאבה.
(אני גם גרופי של עיסוי שד ופטמות לפני השאיבה כדי לגרום לרפלקס להגיע. שתי דקות של תנועות מעגליות עדינות, והשד מתמלא ורק רוצה שתקחי ממנו את החלב הזה)

MotheRonit

New member
וגם חשוב ללמוד על מתן בקבוק בצורה תומכת האכלה

ולהנחות את המאכילים לתנאים המתבקשים.

למעלה