נסיעה לאירופה וIpod Touch

mm130

New member
נסיעה לאירופה וIpod Touch

הי, אני טס לאירופה לחודש, ואטייל שם לבד. רציתי לקנות מצלמה לטיול, ואז הנגן שלי נהרס וחשבתי שאולי גם כדאי שיהיה לי איזה כלי עם גישה לאינטרנט עליי, או ג'י.פי.אס. בחיפוש באינטרנט הבנתי שאייפוד טאצ' יכול לתת מענה לכל העניינים האלה (חוץ מג'י.פי.אס?), ורציתי לשאול: א. האם ההתרשמות שלי נכונה? ב. הדגם הזה אמור להספיק? http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=777185 ג. האם המחירים באירופה זולים באופן משמעותי יותר מבארץ? כדאי לחכות ולקנות שם? ד. עד כמה המוצר הזה עדין ושביר? אני אוכל לשאת אותו בכיס? הוא נכנס לכיס? ה. מה המשמעות של "לפרוץ את האייפד"? ו. למישהו יש נסיון עם wi-fi באירופה? זה דבר רווח שם, נכון? לא תהיה לי בעיה למצוא איזור עם קליטה? תודה רבה,

mm130

New member
אה, ועוד שאלה -

יש מוצר מקביל של חברה אחרת עם פיצ'רים דומים ובמחיר נמוך יותר?

Ink Junkie

New member
אולי אתה שואל את השאלה הלא נכונה...

כמו "האם המצלמה של האייפוד מהווה תחליף ראוי למצלמה דיגיטלית סטנדרטית (פוקט)?" ואמנם זה תלוי לגמרי בצרכים שלך (יש מי שגם מצלמה חד פעמית של קוקה-קולה תספיק לו), אבל לעניות דעתי התשובה היא לא. כנגן וכל השאר הוא מצויין, אבל מהמצלמה אני מסתייג מעט.

mm130

New member
לא תיארתי לעצמי שזו מצלמה מצויינת,

ולפי התיאור הבנתי שהיא לא רעה בכלל. אני צריך משהו שיאפשר לי לצלם תמונות ווידאו לשם התיעוד בעיקר, לא למטרות אמנותיות. עוד שני דברים שהטרידו אותי פתאום: זה נגן שנח לרוץ איתו? ו - אפשר להשתמש בו כיומן - calendar?

רענן 25

New member
לשתי שאלותיך האחרונות

מאד נוח לרוץ איתו אם תרכוש מחזיק מיוחד הנקשר לזרוע. אפשר גם סתם בכיס. כיומן, הוא טוב מאד. מסתנכרן עם אאוטלוק, גוגל. אבל, רצוי לרכוש תוכנות שידרוג ליומן הבסיסי שעולות כשני דולר בחנות האפליקציות. אז הוא יהיה מצוין.

רענן 25

New member
לא לסמוך על המצלמה של הטאצ'

היא גרועה עד גרועה מאד. זאת בשונה מהמצלמה של האייפון. שאלת אם היא יכולה להחליף מצלמה דיגיטלית רגילה. ובכן, אינני חושבת שבכלל מייצרים מצלמות דיגיטליות כל כך נחותות, אלא אם כן כמודל משחק לילדים או משהו סופר זול. המצלמה הנחותה מאפשרת לטאצ' להשאר במחיר סביר יחסית לאייפון וכן להשאר דק מאד. אולי בעתיד ישפרו את העניין, אבל כיום לא הייתי משתמשת בטאצ' כתחליף למצלמה. עדיף אפילו לרכוש אייפון ולהשתמש בו כמצלמה ואחר כך כטלפון בארץ. אני משתמשת במצלמה של הטאצ' כדי לצלם קבלות וניירות שונים, כדי לצלם איפה חניתי, כדי לצלם אנשים שאני רוצה להבטיח שלא אשכח את שמם בפעם הבאה שאפגוש אותם וכדומה. כלומר, כתזכורת אבל לא כצילום ממשי. אגב, איכות הווידאו טובה יותר. לפעמים אני מצלמת בווידאו ואחר כך גוזרת ממנו כצילום סטיל את התמונה המוצלחת בתוכו. כך אני משיגה איכות מעט טובה יותר, אבל במעקף רציני ובהתעסקות.

mm130

New member
\-:

אוקיי, קיבלתי. ויש לכם רעיון לאיזשהו מוצר מקביל של חברה אחרת בסדר גודל דומה של מחירים שייתן לי מצלמה + wifi + נגן?

רענן 25

New member
אני משתמשת בטלפון כמצלמה

טלפון של סוני אריקסון עם יכולת צילום מצויינת. כדאי לבדוק את המצלמה אצלך בטלפון. וכך תוכל להוריד מהפרק את עניין המצלמה. ואז נמצא איתי גם הטאצ' עם כל הייתרונות הבאמת מדהימים שלו. וויפי ונגן זה רק שתי השורות הראשונות ברשימה אין סופית של יכולות וייתרונות. כאמור, אם מתאים לך לרכוש אייפון, זה ייתן לך את כל הייתרונות שחיפשת פלוס טלפון הכל באותו מכשיר. אפשר להכניס לתוכו סים זול שתרכוש באירופה ואז תוכל לחסוך גם בתחום חשוב זה.

mm130

New member
הפלאפון שלי הוא נוקיה שחור-לבן, דור ראשון.

איזה פלאפון יש לך? כדאי לקנות בארץ או באירופה? אייפון נורא יקר בארץ. באירופה הוא זול יותר?

AYELET1

New member
בד"כ לא. לפעמים ניתן להשיג אייפון בחבילות

משתלמות אצל חברות הסלולר אבל זה בתנאי שאתה פטפטן די רציני מראש או שיש לך חבילה עסקית מצויינת. לאורנג' ואני מניה שגם למפעילות הסלולריות המתחרות, ישנה חבילה לסטודנטים לא רעה (בתוקף באורנג' עד 15 לחודש), אבל זה רק בתנאי שאתה נוהג לדבר די הרבה , שולח במרץ סמסים וכד'

AYELET1

New member
בנוסף יש לבדוק אם המדינה באירופה משווקת

אייפונים שפתוחים לכל סים של מפעיל סלולרי כלשהו או שנעולים למפעיל אחד ויחיד

הויוז ../images/Emo31.gif סמביאן 3 לא כזה מוצלח

הX10 מיני סביר, אם מסך קטן טוב לך, עדיף להשקיע יותר במכשיר אנדרואיד עם מסך גדול יותר ואז גם נוח לנווט איתו, ראה תגובה אחרת שלי, אם התקציב של 2000 גבוה מדי תגיד עד כמה אתה מוכן להשקיע.

mm130

New member
הייתי רוצה למצוא משהו באיזור ה1000 שקלים,

אבל אם אני אמצא מכשיר שיתאים לי ממש אז גם 1500 זה בסדר. הכי חשוב לי שהמכשיר יהיה נח ולא שביר מדי. חשוב לי שהוא יהיה אמין ויחזיק הרבה זמן, אני דל בתקציב וזאת קניה ענקית בשבילי.

כל מכשיר שיש לו מסך גדול (מגע)

הוא יהיה רגיש, פשוט שמים אותו בקייס איכותי ומגן, יש היום הרבה אנשים שמסתובבים עם מכשירים כאלו, רובם מצליחים לשמור עליהם. מכשירים אפשריים: HTC Wildfire מסך 3.2" אדרואיד, אבל בשל המסך הקטן יחסית ולכן גם רזולוציה קטנה יותר, ישנן אפליקציות שלא מותאמות כלכך, למשל אנגרי בירד לא עובד עליו, טיפה מעל 1500 יש את Motorola MILESTONE עם 3.7" אחד המכשירים המוצלחים, רק מקלדת מלאה נשלפת מתחת, לא כולם אוהבים את זה. Nokia C7 עם סמביאן^3 שקיבל הרבה שבחים, להצלחה של נוקיה סוף סוף לשווק מכשיר סמביאן מגע מוצלח, מתחרה בשוק הבינוני של מסכי המגע, לא רע לרוב, בעיקר לאלו שהיו רוכשים 5800 הגרוע. ו1700 ש"ח שזאת כבר חריגה מהתקציב שלך את הHTC Legend

mm130

New member
אבל אז אנחנו חוזרים לעניין המצלמה..

על המוטורולה כותבים בזאפ שהמצלמה שלו גרועה. איך הHTCים? כדאי לקנות אותם ביד שניה?

יש מעט מאוד מכשירים שיש להם מצלמה מספקת

ז"א כזו שמתחרה במצלמה רגילה, למשל נוקיה N8 קוצר שבחים במצלמה שלו, אבל הוא כבר יקר מידי, ביד שניה הייתי ממליץ לחפש את HTC דיזייר, אם תמצא עד 1500 חיסכון של 500 ש"ח לעומת חדש, אישית לא ממש משתלם, עדיף לרכוש חדש בהפרש הזה.

אופציה אחרת, מכשיר אנדרואיד כלשהו

למשל HTC דיזייר, הוא כולל WIFI וGPS, ואני די בטוח שתוכל למצוא תוכנת ניווט בחינם או די זולה שמתאימה לאירופה, ובשל האפשרות להכניס לו כרטיס זיכרון גדול אז גם נגן מוזיקה הוא יהיה מעולה, המחיר שלו משמעותית זול מהאייפון כ2000 ש"ח ואיילת בטח תמליץ לבדוק ביד שניה שאז הוא גם יהיה זול בהרבה, המצלמה שלו סבירה לחלוטין (נכון איילת?
)

למעלה